Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az érettségi nálatok is úgy...

Az érettségi nálatok is úgy zajlott, hogy a tanárok engedték, sőt szinte akarták is hogy a diákok segítsenek egymásnak? Illetve hogy én a többieknek...

Figyelt kérdés

Egy közepes erősségű iskolába jártam, mert 15 évesen már tudtam hogy gyűlölök tanulni, iskolába járni, figyelni stb.

Tehát nem egy elit gimibe.

Ezt csak azért írom mert elit gimibe akartak kuldeni, de én tudtam hogy nem akarok annyit tanulni, ezért mentem a középkategóriásba, vagy inkább még az alatt is volt...

És valóban volt sok buta osztálytársam, többen buktak is már elsőben, másodikban...

Volt olyan tanár aki szinte sosem jött be az órára...

Érettségin nekem ez akkor is döbbenet volt, hogy főleg tőlem de több gyerek is segítséget kért, a tanár asszisztálásával...

Pl angolból és nagyon jó volt, emlékszem hogy 98%-os lett az érettségim, és volt egy feladat ami konkrétan én diktaltam hangosan a többieknek... a tanár csak annyit kérdezett tőlem hogy biztosan ez a helyes megoldás? Mondtam hogy 100%

Erre ő hogy oké mert ha nem helyes akkor gyanús lesz...

Matekon emlékszem hogy még el sem kezdtük az első feladatot, az osztálytársam már fordult hatra hogy segítesz legyszi? Mindezt az első padból, a tanár előtt...

Csak azért kérdezem mert néha visszajönnek ezek az emlékek és kicsit felháborodok hogy anno belementem ebbe hogy segítek, de ilyen helyzetekben mindig zavarban vagyok...

Ez azért lehetett mert egy rosszabb iskolába jártam vagy mindehol így van?!

Azt is hallottam hogy a tanárok nem szeretik ha megbuknak a diákok érettségin mert az nekik pluszmunka...

dec. 6. 15:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Válogatott osztályom volt, akkoriban még a sulinak is meglehetősen remek híre volt, és nálunk sem volt ilyen. Az érettségi nagyon komolyan ment, a tanárok is figyeltek minket, sőt, még a folyosón is voltak kint többen, akik kint ügyeltek, nehogy valami gyanús, vagy helytelen dolog történjen. A termekben meg síri csend volt, telefonokat is rendesen, név szerint adatták le a terem egyik sarkában lévő asztalra.
dec. 7. 11:43
 12/18 A kérdező kommentje:

Akkor végül is megnyugodhatok hogy nem csak nálunk volt ilyen.

Nyilván nekem ebből nem lett károm, csak furcsa volt az egész meg nem tetszett hogy osztálytársaim akikkel amúgy egy szót sem beszéltem azonnal kétségbeesetten hatrafordulnak, hogy “Juli” segítesz? Olyan boci szemekkel meg Bambi ábrázattal amit meg nem láttam.

Persze ilyenkor nyaliznak, ha ekkora a tét...

kicsit igazsagtlan hogy más tudása miatt lett meg nekik a kettes...

főleg hogy szerintem az angol nagyon könnyű nyelv, fel nem tudom fogni hogy egy kettest hogy nem lehet belőle összehozni...

a matek az már más, azzal nekem is sokszor meggyűlt a bajom, főleg hogy biztos vagyok benne hogy adhd-s vagyok, a tüneteit hozom...

De azt továbbra is tartom hogy nagyon azt láttam a tanárokon hogy nagyon az az érdekük hogy atrugdossak a diákokat. Bár lehet hogy mivel hozza voltak szokva hogy abba az iskolába sok a buta gyerek, az érettségin mindig szorongtak...

ettől függetlenül nekem ez egy örök vicc marad, hogy mekkora ugy volt az érettségi, előtte levő esten majdnem sírtam annyira szorongtam, erre másnap meg még matekon is én segítettem a tökhülye osztálytársnak, a tanár meg hagyta...

Rémlik hogy egyszer mintha hallottam volna hogy azért n rúgnak ki renitens diákokat mert mindeki után kap állami támogatást az iskola és ezért akarjak hogy maradjanak a diákok...

bár az érettségihez ennek nem tudom mi köze van

Igazából annyira sok frusztrált tanár tanított minket hogy én inkább azt néztem volna ki belőlük hogy örülnek annak ha nem lesz meg az érettségi...

dec. 7. 14:39
 13/18 anonim ***** válasza:

"akikkel amúgy egy szót sem beszéltem azonnal kétségbeesetten hatrafordulnak, hogy “Juli” segítesz?"

Oké, így már sokkal jobban értelek. Ha nem gond, megemlítenék néhány fontos pontot, ahol az én érettségis sztorim eltér a tiédtől.

1: én egy tehetséggondozó osztályba jártam. Nálunk nem volt olyanról szó, hogy ostoba diákokat csalással kell átrúgdalni, inkább arról, hogy a saját gyermeteg szarjainktól mentettek meg időnként. Meg nem is éltünk vissza vele.

2: senki nem kényszerített arra, hogy segítsek. Inkább csak engedték.

3: az utolsó tanárt leszámítva nyílt csalás nem volt.

" azért n rúgnak ki renitens diákokat mert mindeki után kap állami támogatást az iskola"

Ez pontosan így van: az iskola fejpénzből él, és amikor csökken a gyereklétszám, akkor a kedvezőtlenebb helyzetben lévő iskolák hajlamosak levinni a lécet. Nem az a baj, hogy a renitens diák nincs kirúgva, hanem hogy nincs kapacitás integrálni, ezért úgy tartják benne a rendszerben, hogy a többieket húzza vissza.

dec. 7. 15:05
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Ijjaj mennyi kammerolás. Főleg, akiknél kiment a felügyelőtanár. Haver, egyedül nem maradtok sosem. Pláne érettséginél. Ne kamuzz ilyen ostobaságokat, mert lebuksz.

A kérdezőé is erősen kétségbevonható, pláne mert odakinn meg hallgat egy külsős tanár. Emiatt nem csukják be az ajtókat sem.

Egyébként kevesebb lainerlaurát kell olvasni és nem találtok ki ilyesmiket.

dec. 10. 15:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Felőlem vonj kétségbe amit akarsz, nem vagyok pszichopata hogy azzal töltsem az időmet hogy az erettsegimrol kitalálják ilyesmit...
dec. 10. 15:34
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Persze :)
dec. 10. 15:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen, persze.
dec. 10. 15:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálunk volt segítség, de én estin raktam le
dec. 22. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!