Van itt olyan rajtam kívül aki szintén nem tudta becézni az órákat?
Pl.Tesi, biosz, töri, föci...
Valamiért nem bírtam becézni és a rendes nevükön mondogattam őket.
Egyik osztálytársam még rám szólt párszor, hogy hívjam már úgy, hogy tesi és ne torna :D...de mindig csak tornának mondtam vagy tornaóra, a föci kiakasztott mindig, máig utálom ha meghallom bárhol. Egyedül talán a törit tudtam becézni, biosz se ment. Sőt maga a suli szó sem, pedig ezt ma már mindenhol így mondják még reklámokban is. Persze ez idővel nem zavart és simán tudtam becézni őket. De valamiért még mindig van bennem egy kellemetlen érzés és nem tudom mi miatt. Általánosban volt mindez. Mások is voltak így? Vagy akár bármilyen szót nem tudtál becézni, mi volt az? Ja még valami, hogy általánosban ugye mindenki úgy hívta a tanárokat, hogy pl.Ildikó néni vagy Szabolcs bácsi. És mikor általános után máshova kerültem ott mindenkinek mintha megszokott lenne, hogy tanárúr vagy tanárnőzzön. De nekem ez olyan fura volt és nem tudtam átállni erre egy jó darabig. Szerencsére, egy másik iskolámban nem voltam ezzel egyedül és teljesen random volt 2 osztálytársam akik szintén így voltak vele és mondták a tanárnak is. Nem szóltam közbe de megnyugodtam, hogy nem voltam egyedül ezzel :D...Kínosan magamban néha tanakodtam, hogy most Zita néninek hívjam vagy tanárnőnek. Persze így kellett hívnom, mert kínos lett volna és utólag megszoktam. Ezzel is volt így valaki?
Én a főnököket nem tudom. Sötét buta tahó prolik parasztok. Nem értenek semmit soha. (Pl nem tud könyvelni, azt se tudja mi az, de pofázni annál jobban)
Hányingerem van attol mikor becézgetik egymást az ilyenek.
Érdekes, hogy a kémiát és magyart nem is becézzük.
Nekem a bisz túl hosszúnak tűnik, sosem értettem, hogy miért nem csak annyi, hogy bió, ez is elég lenne, minek az az sz betű a végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!