Mennyi idő után tudtál beilleszkedni/barátokat szerezni
középiskolában?
Nekem soha.Végig szenvedett évek voltak.És ha ez nem lett volna elég az osztály kb 45%-a nem napon barnult volt
szept. 3. 19:16
Magyarán akkor második napja ismeritek egymást mindössze, igaz? Nem aggódj, nem vagy elkésve, próbálkozz beszélgetni, figyeld kik a hozzád hasonló természetűek, és úgy kezdeményezz. Most, hogy - elvileg - nem használhattok telefont, még inkább adott, hogy személyesen egymásra legyetek utalva.
szept. 3. 19:20
Ne aggódj rövid időn belül legalább lesz 1-2 olyan személy akihez közel fogsz kerülni.
Lassan de biztosan kialakul a kis klikketek.
szept. 3. 19:59
4/11 A kérdező kommentje:
Első!! Velem is ugyanez a helyzet sajnos
5/11 A kérdező kommentje:
Az osztályomba nem hiszem hogy lesz olyan aki igazán közel kerül hozzám, max a másik osztályból valaki remélem
Beilleszkednem sosem sikerült. Barátokat szerezni is inkább csak 2. évre sikerült, közülük mindegyikükkel ballagás után egy éven belül meg is szakadt a kapcsolat.
(az osztályban cikizték, kinézték azokat, akik tanulással és nem csalással szereztek jó jegyeket, így abból én is kaptam)
szept. 3. 22:30
Beilleszkedni kb fél év. Haverok lettek.
Barátok soha.
szept. 4. 00:32
Többször váltottam iskolát, mindig egy összeszokott osztályban találtam magam. Általában 2-3 hónap után lett kialakult baráti köröm, és akkor éreztem azt, hogy be vagyok fogadva a közösségbe.
Nem tudom, milyen egy teljesen új, alakuló közösségve beszokni, mert nincs benne tapasztalatom. De pár nap alapján nem vonnék le következtetéseket, ezek a közösségek alakulnak, formálódnak.
szept. 4. 18:36
Szia en is ugyanebbe a cipoben vagyok. Az osztalytarsaim kozul a fele 1 sulibol jott a masik reszuk is nagyon jol ismerik egymast. Akikkel beszelgettem meg nyaron messen a 2 lany osszebaratkozott. Mindenki egyutt ul en meg egyedul. En hiaba probalok veluk beszelni tul nehezen megy ignoralnak es inkabb azokkal beszelnek akiket ismernek. En probaltam nyitnk de nem nagyon megy. Pedig mar beszelgettem valamennyit egy nagyon minimalisat par emberrel de igyis nagyon elutasitoak meg felem nem akarnak nyitni. Sok a cigis az osztalyban meg aki ilyen extrem dolgokat csinal. Azt hittem aki visszahuzodobb azzal tudok majd baratkozni de nem nagyon ugy tunik azok is ismernek mast. En is teljesen elveszve erzem magam alig varom hogy szabaduljak onnan. A regi sulim se volt jo de esku visszasirom pedig bantottak. Kitartast neked remelem megtalaljik majd a helyunk.
szept. 5. 15:56
Kb 1 hónap alatt összebarátkoztam anno egy lánnyal, az osztályba beilleszkedni nem sikerült, majd következő évben másik osztályba kerültem, a lánnyal a barátságunk megszakadt, a másik osztályba se beilleszkedni, se barátkozni nem sikerült. Nem is nagyon próbálkoztam mondjuk, online barátnőm volt, vele írogattam, mai napig tartjuk a kapcsolatot.
szept. 5. 20:06
Kapcsolódó kérdések: