Milyen volt a gólyatábor?
Én jövőre megyek egyetemre és gólyatáborba, így minden érdekel:D
Jöhetnek a sztorik.
Akár a felsőbbévesek szivatása, alkohol, szex, versenyek, tényleg bármi.
Előző évek történeteire is kíváncsi vagyok.
Köszönöm.
Szia! Én voltam gólyatáborban, tartottam is tőle, hogy mi fog rám ott várni.
Igazából nem kell annyira nagyon komoly és veszedelmes dolgokra gondolni, azok a diáknapokra maradnak.
A gólyatáborban inkább nagyon furcsa, néha veszedelmes, olykor kellemetlen feladatokra számíts. Illetve kialvatlanságra/fáradtságra az egésznapos versenyszámok és a hajnalig, ébresztőig tartó bulikra. Gondolom ez mindenhol más.
Nem szeretném jobban részletezni, hogy megmaradjon a varázsa és a kíváncsiságod. Minden esetre annyit elmondhatok, hogy lesz élményben bőven részed, és lesz mit kipihenned.
Az egyetem kezdés pedig sokkal könnyebb és otthonosabb lesz a gólyatáborban megismert társaid, és az ott kötött barátságoknak hála.
Jó élményeket kívánok előre is, és kitartást!:)
Én kettőben voltam életem során, egyik se volt szinten aluli, csak poénos. Nem bántottak senkit egyikben sem, semmi sem volt kötelező.
Az egyikben az volt a legeslegnagyobb szivatás, hogy 2 km-t kellett gyalogolni egy boltig, ahol számlát kellett kérni a legeslegolcsóbb dologról, amit ott kapni lehetett. Így állított ki a boltos egy 10 Ft-os gömbrágóról (nem most volt) számlát nekünk, de röhögött, mert már tudta, be volt avatva.
A másikban meg féllábon állva megfogadtuk, hogy a közeli borozót a tanulmányok alatt rendszeresen látogatjuk, és ezután teljes értékű egyetemi polgárok lettünk. Senki még csak a közelébe se ment annak a borozónak soha, de még a táborban sem. Aki akart, ihatott, de a többség nem ivott, csak játszottunk, buliztunk, beszélgettünk.
Úgyhogy én nem tudok csatlakozni a #metoo -hoz, nekem mindkettő jó és színvonalas élmény volt.
Persze, ez természetes, én sem a gólyatáborban kötöttem a legtöbb barátságot, és nem ott ismertem meg a legtöbb embert hanem az egyetemen. Ettől függetlenül jól jön némi ismert arc a gólyatáborból is.
Második voltam.
Nekem olyan jól sikerült a medikus gólyatábor, hogy összehaverkodtam a szaktársaimmal (gondoltam én), aztán másnap mikor kijózanodtam akkor döbbentem rá, hogy akikre azt hittem a szaktársaim azok mégcsak nem is egy campuson lesznek mint én.
Úgyhogy én barátkozás terén nem lettem előrébb, de ettől függetlenül szereztem magamnak jó élményeket.
Suli és gólyatábor válogatja...
Én két egyetemi gólyatáborban voltam anno és mindkettő nagyon jó volt. Bár ezeknek már több, mint másfél évtizede.
Ott óriási helyen voltunk, csapatokban, jópofa feladatokat oldva meg. Egész nap. Semmi se volt kötelező, nonstop tábori kocsma is rendelkezésre állt, illetve végig este-éjjel bulihelyszín és más lehetőségek is (sportolási, stb).
Ami kötelező volt, de nem igazán sikerült mindannyiunknak, vagy végigaludtuk:
- elmenni egyik-másik nap rövid előadásra, amikor volt, hogy az öreg diákok meséltek a suliról és egyéb tudnivalókról, meg volt, amikor jött valamelyik tanár is, illetve a dékán vagy a rektor is üdvözölni minket
- kicsekkolni a végén a táborhelyről időben, miután hajnalig-reggelig buliztunk
Nem volt rossz.
Volt kellemetlenség. Például 1,5 óra volt mire bejutottam a táborba, mert nagyon hosszadalmas volt a regisztráció. Regisztráció alatt szinte végig az összes cuccunk rajtunk volt(én 4 táskát vittem), mert alig lehetett lerakni. Első asztalnál qr kódot olvastak be(belépő), másodiknál papírokat írtunk alá, harmadiknál papírokat vettünk át, negyediknél meg kolis papírokat írtunk alá, és vettünk át, utána csapatpólót és passt kaptunk. Ez volt 1,5 óra, és további 40 perc volt mire találtam parkolóhelyet.
Utána már a csapatvezetőm az ajtóban állt, és egyből azt kérdezte hogy érzem magam. Itt a kérdést sem értettem, hisz szakadt rólam a víz, 40 fok volt, a 4 táskámtól azt hittem kiköpöm a tüdőm, de eligazított, hogy hol a koli és mentem oda. A koliban további 30 perc volt bejutni. Kulcsot kaptam a szobámhoz, és ujjlenyomatot vettek. Az ujjlenyomatlevételt 3 kigyúrt kidobó(akik az egyetem diszkójában dolgoznak) figyelte. Az kicsit para volt.
Utána felmentem, és egyből felvettem a csapatpólót, és a passomat, és menni kellett egyből le. Kimenni a regisztráció után tilos volt a gólyáknak(seniorok kimehettek). Első nap beszélgettünk inkább. Például volt egy olyan feladat, hogy mindenki meselje el a legkorábbi bulis sztoriját, meg ilyesmi. Amikor délután lezárult a regisztráció akkor meg megnyitóra mentünk. Az nagyon jó volt. Beszéddel köszöntöttek minket, meg énekeltünk, skandáltunk.
Különböző mondatokat tanultunk, hogy mikor mit kell skandálni, meg egyetemi ,,dalokat", amik 99%-ban a szexről szóltak.
Alkoholt lehetett inni bármennyit, de mindenki magának hozta, mert a csapatonként kb 60 liter bor jutott a 4 napra(58-an voltunk egy csapatban), szóval abból nem rúgott volna be mindenki, de volt olyan aki egyáltalán nem ivott, mert nem volt kötelező.
Második nap szakmai előadások voltak délig, amik nagyon jók voltak. Utána pedig sportvetélkedő volt, amit abszolút nem élveztem mert a csarnokban kb 50 fok volt(kint kb 35), az összes ablak zárva volt, és féltem hogy elájulok. Pedig az a dolog 3 órás volt, és nagyon szenvedtem. Ott amúgy ilyen óvodás feladatokat kellett kb csinálni, de semmi nem volt kötelező.
Harmadik nap szintén szakmai előadás volt, utána pedig állomáspontos vetélkedő volt. Az nagyon nagyon hosszú volt, és a végére már mindenem fájt konkrétan. A végére nagyon szenvedtünk, mert volt kb 38 fok, és rohantunk egyik pontról a másikra. A pontokon voltak amúgy érdekes feladatok, pl drónreptetés, akadálypálya, online kvíz, stb. Voltak jó feladatok, de nem mindbe szálltam be, bár az egyikkel nyertem egy UV szűrős napszemüveget.
Negyedik nap jött a Jagermaister képviselője, és nála is lehetett nyerni dolgokat, de én akkor már annyira elfáradtam, hogy már nem is érdekelt egyáltalán.
Ezek között még saját csapatindulót írtunk, táncolni tanultunk(az egyetemnek van saját tánca), és különböző szakok indulóit tanultuk meg.
Esténként pedig elmentünk az egyetem diszkójába, de az sem volt kötelező. A buli az mindig jó volt, csak már mindenki mire odajutottunk full hulla volt.
Én nem szexeltem senkivel, mert nem azért mentem, meg van párom is, aki nem volt ott, de amúgy nem is tudok olyat aki igen, bár biztos volt. Pl volt egy csaj, aki elvonult kb 5-6 fiúval egy szobába, és a diszkót is kihagyta.
Tábor előtti napokban kaptunk egy listát, hogy mit érdemes vinni, és volt a listán óvszer, alkohol, cigi, stb. Kutatás, meg ilyenek nem volt abszolút.
Napi 3 étkezés is volt, illetve volt a részegeknek is éjjeli kaja(maradékokat kitették).
Szivatások nem voltak. Nagyon figyeltek ránk, és a csapatvezetők nagyon odatették magukat.
Volt elsősegély is. Aki k.o-ra itta magát ott kijózanították, aki megjárta az elsősegélyszobát az oklevelet kapott.
A hangulat kicsit katonás volt. Állandóan kettes sorban kellett lenni, és úgy mentünk enni, úgy mentünk koliba, és minden percünk be volt osztva.
Egy szobában ketten voltunk, és minden fürdőszobát 2 szoba használt.
Szakmai elődásokon alkoholtilalom volt, de utána lehetett bármennyit inni, és nem kellett bújtatni, meg semmi.
47 ezer volt ez az egész.
Összességében nem bántam meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!