Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Középsulis kolis életben ezek...

Középsulis kolis életben ezek a feltételek adottak lesznek?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy szeptembertől kolis leszek mert 60 km-re van az iskola ahova járni fogok.

Sajnos elég nehezen tudok alkalmazkodni másokhoz, bár nagy igényeim nincsenek de nekem nagy szükségem van egy pár óra hosszányi én időre, amikor csak bezárkózok a szobába és egyedül vagyok.

A másik, hogy én aludni csak teljes sötétségben és csendben tudok. A csendet olyannyira kell érteni, hogy a horkolást sem bírom, attól a hajam tépem ki. Kisebb gyerekkorban is mikor nagyszüleimnél aludtam és rendszeresen csöpögött a bojler attól megőrültem és addig nem nyugodtam míg alá nem tettünk valamit, ami felfogja a csepegés hangját. Tanulni csak hangosan tudok úgy, hogy hangosan ismételgetem meg magyarázom magamnak az anyagot. Nagy dolgot elintézni wcn szintén csak teljes csendben tudok, olyannyira, hogy itthon is mindig akkor megyek el amikor egyedül vagyok. Ha már reggel rám jön és tudom, hogy délután egyedül leszek akkor addig tartogatom. Ha nem megoldható az egyedüllét akkor éjszaka intézem el.

Ja és aludni csak kizárólag egy szál boxer alsóban tudok télen-nyáron hőmérséklettől függetlenül.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, szerintem minden mást könnyen megoldok, de ezek amiket leírtam nagyon érzékeny pontok nálam.

Ezek a feltételek mennyire lesznek adottak egy középsulis koleszben?

júl. 13. 01:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
Meggyőzöd a szüleid, hogy béreljenek neked egy teljes lakást, ott egyedül lehetsz. Ha ez nem megoldható, akkor veszel füldugót, fülhallgatót...
júl. 13. 06:48
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Hat figyelj, akar meg jol is elsulhet. Ezekbol valoszinuleg semmi nem fog teljesulni, erre keszulj, viszont talan megtanulsz alkalmazkodni masokhoz es az nem egy rossz dolog.

Ha meg nem, akkor az viszont brutal lesz, de iskolat valtani is lehet, ha nagyon nem megy es akkor otthon lakhatsz.

júl. 13. 06:49
 13/32 anonim ***** válasza:
86%
11es igen életszerű hogy egy 14-15 éves egyedül éljen...
júl. 13. 06:49
 14/32 anonim ***** válasza:
83%
Megszoksz vagy megszöksz.
júl. 13. 06:51
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos több általad említett körülmény sem adott a középiskolás kollégiumokban (sokszor még az egyetemi kollégiumokban sem).

- Hangosan nem fogsz tudni tanulni, mert másokat azzal zavarni fogsz. Ha kötelezően kell majd tanulószobára járnod délutánonként, akkor a csoporttársaidat, ha pedig a szobátokban tanultok, akkor a szobatársaidat fogod zavarni.

- A kötelező énidő egy olyan szobában, ahol többen is laktok, konkrétan megoldhatatlan, mivel mindenki délután 2-3 körül végez a suliban, és többnyire suli után mindenki egyből megy is vissza a koliba (többek között a szobatársaid is).

- Bizonyára éjszaka sem lesz teljes csönd, mivel lesz olyan szerencséd, hogy valamelyik szobatársad fog valami hangokat kiadni (horkolás, csámcsogás, álmában beszél).

- Ebből kifolyólag a wc-zés sem lesz számodra egyszerű, mivel nappal fogsz beszűrődő hangokat hallani.

Ha ezek a dolgok problémát okoznak, akkor vagy menj az otthonodhoz közelebb iskolába, vagy legyél bejárós. Alternatívaként elmehetsz diákmunkára, és az összekuporgatott pénzből bérelj valami lakásszerűséget az iskola környékén, mert mondom, a koli ilyen igények mellett nagyon nehéz lesz a számodra.

júl. 13. 06:54
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Fuu hát én hasonlóan "körülményes" ember vagyok, de éppen ezért sosem mentem koliba, szerencsére nem is volt rá szükségem, cserébe kicsit szívok a bejárással.

Jó pár dologban engedned kell, de az én időt, a hangosan tanulást megoldhatod úgy is, hogy kimész egy parkba, könyvtárba (nyilván ott ne a hangos tanulást műveld :D)

Alváshoz a szemfedő nekem tökre bevált, mert egy szem fényponttól is képes vagyok nem aludni. Hangokra füldugesz (bár nekem valamiért sosem marad a fülembe). Szerintem a hangokhoz egyébként hamarabb hozzá tudsz szokni, mint a fényhez.

Nagydolog... nem egészséges, de egyszerűen nekem sem megy. Ehhez szerintem hozzá fogsz szokni, de pl ha tudom, hogy 5 percnél nem fog többe telni, akkor volt, hogy óra alatt elmentem elintézni.

júl. 13. 07:04
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

A koliban lesz 2-3 szobatársad. Mindenkinek mindenkihez kell valamilyen szinten igazodnia. Szinte biztos, hogy az általad felsorolt igényeidnek nem fog megfelelni a kollégium. Nem körülötted forog a világ. Az egész koli nem fog hozzád alkalmazkodni.

Ha ennyire háklis vagy akkor utálni fognak, mint a sz.rt. vagy megváltozik, vagy keresel magadnak albérletet esetleg közelebbi iskolát.

júl. 13. 07:33
 18/32 anonim ***** válasza:
83%
Persze, csak arra figyelj, este mindig írd ki egy cetlire mikor ébresszen a komornyik
júl. 13. 07:51
 19/32 anonim ***** válasza:
Inkabb ne menj koliba, marad a napi 120 km utazas oda vissza
júl. 13. 08:05
 20/32 A kérdező kommentje:
Van közelebbi középiskola de ahova én akarok jelentkezni az már szakmát is ad majd abban az irányban ahova én akarok továbbtanulni, míg a közelebbi csak sima érettségit.
júl. 13. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!