Ha egy adott középiskolában a diákból tanár lesz akkor már onnantól kezdve tegezheti a tanárait?
Figyelt kérdés
Például nem azt mondja a volt tanárnőjének, hogy jó reggelt kívánok tanárnő hanem szia niki.2024. máj. 28. 12:08
1/6 Psycho válasza:
Persze. Elsőre nyilván egy kicsit fura, de meg lehet szokni hamar. Hisz onnantól a többi tanár már nem tanár, hanem kolléga.
2/6 A kérdező kommentje:
Így van kicsit tényleg fura lenne.
2024. máj. 28. 12:19
3/6 anonim válasza:
Ha felajánlja, miért ne. Mondjuk anyukám is tanár, kollégája a 30 évvel ezelőtti biológia tanára, bőven 60 fölött van, de visszajár még órákat adni. Engem is tanított, mikor általánosba jártam, mindig is megkövetelte a fegyelmet és nagyon szigorú volt (biológiát tanított, az ő alapjaival kerültek be volt osztálytársaim pl gyógyszerészetire, érettségire is felkészítette őket). Anyukámnak is felajánlotta a tegeződést, de anyukámba annyira belerögzült 10 éves kora óta, hogy egy szigorú nő, akire felnéz, tiszteli (miatta lett ő is biológia tanár), hogy nem élt a lehetőséggel. Nagyon jó kapcsolatban vannak, de egyszerűen nem tudott nála átszokni a tegeződésre. A tanári korban mások is vannak a tanárnővel egykorúak, őket gond nélkül tegezi, mert akkor ismerte meg őket, de azt a tanárnőt 30 év magázás után nem tudja, nem áll rá a szája.
4/6 anonim válasza:
Én azért megvártam, míg ők ajánlották fel. Volt, akivel eleinte hihetetlenül szokatlan volt, kicsit talán kimondottan fura is, de a legtöbbükkel meglepően természetesen jött ki az egész.
5/6 anonim válasza:
Nekem van több olyan volt tanárom, aki érettségi bizonyítványosztáskor közölte, hogy mostmár tegezzük őt, ha összefutunk vele. Gondolom ha a volt sulimba mennék vissza tanítani, akkor a többség szintén ezt mondaná, legalábbis amikor odajártam akkor azt láttam, hogy a tanárok között mindenki tegez mindenkit.
6/6 anonim válasza:
Munkatársait persze hogy tegezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!