Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha valakit piszkálnak, bántana...

Ha valakit piszkálnak, bántanak iskolában, akkor az erősebb osztálytársak miért nem állnak ki mellette?

Figyelt kérdés

Vagy a bandavezér?

Mert ha kiállna akkor lehet hogy abbamaradna az egész szemétkedés, mert nekik úgy is nagy a hatalmuk az osztályban. Nem lenne semmi következménye.

2024. máj. 21. 15:56
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam hogy összeállna pár keményebb osztálytárs és elbeszélgetelnének vele, szót értenének.

Még opció lehet idősebb ismerős vagy rokon beavatása is.

2024. máj. 21. 17:14
 22/31 anonim ***** válasza:
43%

16# Megpróbálnék hatni a szekálókra, hogy ne bántsák a másikat, mert rosszul esik neki. Lelket és önbizalmat öntenék a bántalmazóba.

És lehet, hogy a fő bullyt nem sikerül meggyőzni, de ha a bántalmaző sleppjéből legalább 1 embert sikerül lebeszélni a szekálásról, az már egy eredmény.

Kisebb társaságba hívnám őket (2-3 fő max) és közvetítenék a felek között. A béke és szeretet híve vagyok. Mi mind felebarátai, "embertestvérei" vagyunk egymásnak. 🙂

2024. máj. 21. 17:14
 23/31 anonim ***** válasza:
48%

Bizonyos esetekben, nagyon ritkán, pl.: amikor már egy határt áthág a másik, akkor lehetséges, hogy a védelmére kel, de nem 100%-os.

Másrészt: gyakori ilyen esetekben, hogy azért nem szólalnak fel, mert tartanak a retorziótól, amit a bandavezér vagy más kieszközölhet.

2024. máj. 21. 17:30
 24/31 anonim ***** válasza:
24%

#8: voltam tanár, láttam, hogy a szekálások nagy része nem olyan, mint a tévében.

Sok ilyen alig észrevehető: lehet, hogy az áldozatnak traumatikus, külső szemmel viszont nem lépi át az ingerküszöböt, nem tűnik úgy, hogy valami tendencia van. Érthető, ha valaki nem akar túlreagálni egy helyzetet.

Másrészt sok "áldozat" más helyzetekben maga válik bullyvá, nem ritkán éppen a tanárral szemben. Vagy egyszerűen csak aktívan tesz azért, hogy népszerűtlen legyen.

2024. máj. 21. 17:39
 25/31 anonim ***** válasza:
22%
Én megmondanám a bántalmazónak: minek szekálsz, ha barátok is lehetnénk?
2024. máj. 21. 17:46
 26/31 anonim ***** válasza:
70%

#22:

"Mi mind felebarátai, "embertestvérei" vagyunk egymásnak."

Aha...ezt mondd a buszra felszálló másokba belekötő agresszív cigányoknak akció közben, légy oly kedves, aztán írd le, mi volt a reakciójuk. Már ha nem kerülsz kórházba. Te egy akkora babarózsaszín felhőben vagy, hogy arra szavak nincsenek...

2024. máj. 21. 18:00
 27/31 anonim ***** válasza:
5%
Mert büdös talpazatszaggal kell Bullykatkínozni.
2024. máj. 22. 15:27
 28/31 anonim ***** válasza:
48%
Én régen többször is megvédtem az egyik fiút. Volt, hogy direkt elterelték a figyelmem. Aztán egyszer mondta a "bandavezér", hogy már többet nem bántja. Örülök, hogy valakire jó hatással voltam, amúgy ténylegesen el kezdett változni. Látszott rajta, hogy szégyelli. Később már jóra használta az erejét. Azóta felnőttem, de még most is odaállok mások mellé. Pl. munkahelyen, de akár az utcán is. Nyilván verekedésnél nem sok hasznomat venné a másik, szóval azt próbálom elkerülni (nem mindig sikerül). 👱‍♀️
2024. máj. 24. 07:23
 29/31 anonim ***** válasza:

24-re Legrosszabbak az ilyen tanárok. Benne vannak ők is a buliban. És nagyon is félnek hogy ha nem magyarázkodnak így, őket is kiszekálják, van is miért mert elég sok tanárt kicsinálnak ha nem áll be a bullyhoz és amúgy egyéniségre vagy megjelenésre nyuszi.

Én ált. iskolában pár osztálytársamat megvédtem akkor rám szálltak pár hétig, szóval ja, aki megvédi az azért kockáztat. Jobb ha ez nem egyéni akció.

2024. aug. 4. 10:34
 30/31 anonim ***** válasza:

Attól erősek hogy a maguk dolgával foglalkoznak. Ők már megvívták a csatájukat, és köszönik, jól vannak. Esetleg azt gondolják, másoknak is ez a dolga, önmagukért kiállni. Igazából mindenkinek önmagáért kell kiállnia.

Súlyos igazságtalanság esetén persze kéne hogy odamegyek magukat, de ki tudja mi is történik, így általánossagban ez a kérdés nem értelmezhető (és lehet nem is látják azt mi történik, mert kimaradnak az egészből, vagy tényleg ki akarnak maradni, ezért erősek)

2024. aug. 4. 23:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!