Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Speciális iskolába sokan...

Speciális iskolába sokan azért járnak mert addig sem kell kilökni őket a nagybetűs életbe?

Figyelt kérdés
Középiskolába speciálisba járta ilyen olyan gondokért, elvégeztem egy szakmát és érettségit szereztem, ez volt 5 év. Így utólag rögtön érettségire mentem volna mert nem érdekelt igazán egy szakma sem. Többség nem is a kortársam volt, 15 voltam mikor oda mentem, aztán a többiek 18, 20 stb, valaki 25 éves koráig ott volt. Számítógépszerelő szakmára süketeket is bevettek holott sokszor a gép sípolására kellett hagyatkozni, illetve szemek nélkül született embert olyan szakmára ahol bizony látni kéne. Gondolom addig is pénzt kap utánuk az iskola?
ápr. 5. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
Nem, hanem hogy szakmát kapjanak az emberek...
ápr. 5. 18:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Én nem tudom 10 évig hogy bír valaki ott lenni, pláne hogy egyik papírját sem hasznosítja hanem a gyárban betanított összeszerelő.
ápr. 5. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
Vannak, akik 10 évig járnak egyetemre, és talán le sem diplomáznak... akkor most néhány példa alapján írjuk le az egyetemeket is?
ápr. 5. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
92%
Valamelyik nap gondolkodtunk páran ezen: a különböző speciális sulik (pl.: Waldorf-, és tsi.) pont az életképtelenséget termeli ki a társadalom felé, tehát a kvázi konzerválás mellett termel, de többnyire negatív tényezéket.
ápr. 5. 22:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez nem olyan, nincs tandíj. Fogyatékkal élők, autisták stb számára fentartot iskola.
ápr. 6. 00:37
 6/6 anonim ***** válasza:

5, egyetemen sincs tandíj mindenkinek.

Ismerek olyant, aki államilag támogatottként járt az egyetemre amikor még osztott volt. Amikor a BA-n diplomázott, akkor kellett volna MA-n diplomáznia. Viszont nem minden egyetemista ilyen.

ápr. 7. 20:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!