Mindenkit fojtogatnak az osztályban, nagyon félek bemenni, ezzel mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Rettegek bemenni, 9.-es vagyok, közepes tanuló, csendes gyerek. Fiú vagyok, és eléggé gyakoriak a verekedések abban a suliban. Az új "trend" hogy random odamennek valakihez és fojtogatják, de annyira hogy levegőt nem kapsz, elsőnek még nem tűnt annyira komolynak, de múltkor az egyik gyereket annyira fojtogatták többen, és többször is hogy rosszul volt már. Engem is fojtogatni akarnak, de mindig azzal próbálok védekezni hogy nehezen veszem a levegőt meg ilyenek. Rettegek bemenni, nem merek visszaütni. Kickboxra járok, de hiába, mert vékony testalkatom van. Ezzel mit lehet kezdeni? Valaki segítsen légyszíves!2024. márc. 15. 19:14
31/32 norbertusmagnus35 

válasza:

Szia!
Ne hagyd magad! Azt ,hogy edzeni jársz az sokat fog abban segíteni neked ,hogy a magabiztosabb és határozottabb lehess a jövőben. ( Ha többen vagytok az osztályban akkor mindenképp ofő felé vagy igazgató elé kell vinni az ügyet akik majd megteszik a fontosabb lépéseket. Rokon lelkek vagyunk nekem általánosban volt ilyen srác az osztályomban aki nagy vagány volt és ő is csinálta ezt ,hogy minden fiút végig fojtogatott poénból is meg valamikor komolyabban is. Rá hatott az osztályfőnöki intelem. Mi többen bepanaszoltuk mert összefogtunk.
32/32 anonim 

válasza:

"Háromféle ember létezik ezen a földön. Vannak, akik homokba dugják a fejüket, és szeretnek azt gondolni, hogy nem létezik erőszak. Ők a birkák. Aztán vannak, akik erőszakkal kerekednek felül a gyengéken. Ők a farkasok. És vannak, akik készek erőszakot alkalmazni, de csak azért, hogy megvédjék a nyájat. Ők a juhászkutyák. Én a gyerekeimből nem fogok birkát nevelni, de azt sem fogom engedni nekik, hogy farkassá váljanak. Ártatlanokat nem bántunk, de a mieinket megvédjük. Az erőszak művészetének ismerete önmagában még nem tesz senkit erőszakossá vagy gonosszá. Az erőszak ismerete csak egy semleges eszköz, amit használhatok arra, hogy gonosz legyek, és ártatlanokat bántsak, de használhatom arra is, hogy magamat és az ártatlanokat megvédjem a gonosz emberektől."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!