Visszautasított a tanárom?
Egy OKJ-s képzésen veszek részt, ahol az oktató férfivel még a két ünnep között volt néhány email váltásunk, főként a képzés tananyagáról, talán 1-2 személyes téma jöhetett szóba, de az is a képzéshez kapcsolódóan és ő kezdeményezte ezeket a témákat.
Mindig nagyon formális volt a hangvétel, semmilyen határt nem léptek át az emailek, semmilyen hátsó szándékot nem vettem észre egyikőnk emailjei mögött sem. Sőt mi több, ő erősködött nagyon hogy bátran forduljanak hozzá a diákok bármiféle kérdés esetén és nagyon örül, hogy nekem ilyen nyitott a személyiségem.
A két ünnep között utoljára írt levelemre azóta nem válaszolt, majd ma érkezett egy email tőle, hogy értékeli a kedvességemet, de a beszélgetéseink átléptek egy szinten és etikátlan lenne ezt folytatni, úgyhogy arra kér engem hogy a tananyagon kívül ne keressem egyéb kérdéssel.
Nem igazán tudom ezt értelmezni, mert szerintem egész egyértelmű volt hogy nem azért kerestem fel hogy majd én elcsábítom, ezért is nem értem hogy ezt ő honnan szedte. Most így igazán kellemetlen helyzetbe hozott, nem akarok botrányt csinálni de valahol haragot érzek emiatt a vád miatt. Mit tudnék tenni?
Nem fogok részletekbe menni egyértelműen, a lényeg annyi h én ez a képzés mellett egyetemen is tanulok levelezőn és a karácsony előtti időszakban volt egy nagy beadandó portfólió munka de én nem tudtam időben leadni mert az egyetemmel is el voltam foglalva és akkor pont külföldön voltam. 2 nappal meghosszabbította a határidőt, ugye ez már karácsony előtt volt és nem akartam az ünnep alatt zaklatni ezért a két ünnep között megköszöntem neki hogy meghosszabbította a határidőt és megkérdeztem h jó formátumban adtam-e le mert a nagy sietségben sokszor vétek buta hibákat. Ő ezután kéretlenül elkezdett a beadandóm tartalmáról véleményt mondani, és behozott egy személyes témát is. Én nem bájcsevegés céljából írtam neki, és nem gondolom h egyik email is, se én se az ő oldaláról átlépett volna bármilyen szintet.
Párja nem tudom, hogy van e de őszintén nem is érdekel mert az én szempontomból nem releváns. Az a furcsa a történetben h akkor úgy tűnt semmi baja nem volt a beszélgetésünk tartalmával, hosszú időre eltűnt majd bedob egy ilyen emailt amivel természetesen engem hoz kellemetlen helyzetbe.
Lehet meglátta az asszony és nem vette jó néven, hogy személyes dolgokról beszéltek.
Nem kell magadra venni. Ennél rosszabb dolgok is megesnek.
12
" behozott egy személyes témát is"
Na és mi volt az?😛
Lehet nem úgy reagáltál arra ahogyan kellett volna és ott lépted át a határt, amit ő későbben újra értelmezte, mert van olyan pasi aki csak később gondolja át a dolgokat és lehet a tanárod újra olvasta az üziket, de az is lehet hogy hajlamos a félreértésekre, így inkább kérte hogy ne keressed őt olyan dolgokkal, amik nem tartoznak a tananyagra.
Inkább engedd el és ne foglalkozz ezzel.
15
Igen, de csipogott nála az érzékelő és meggondolta magát.
"2 nappal meghosszabbította a határidőt, ugye ez már karácsony előtt volt és nem akartam az ünnep alatt zaklatni ezért a két ünnep között megköszöntem neki hogy meghosszabbította a határidőt és megkérdeztem h jó formátumban adtam-e le mert a nagy sietségben sokszor vétek buta hibákat."
Az az időszak a tanárnak is szünet. Ez meg rohadtul nem volt olyan fontos, hogy ne várhasson sulikezdésig. Ha elbénáztad a formátumot az kizárólag rajtad áll - így is kaptatok 2 nap haladékot, nem tudom mit vársz még. Ha engem kérdezel, önmagában ez is átlép egy határt.
Tanár úr nem akart se precedenst teremteni, se pletykáknak alapot adni. Tök kulturáltan leterelt.
Azt tudod tenni, hogy békén hagyod.
Egyrészt az iskolába meg egyéb tanfolyamokra tanulni jársz. A legfontosabb a megszerzett tudás, az meg tökmindegy ki tanít illetve milyen vele a kapcsolatod.
Én is járok most egy hasonló tanfolyamra mint a tied, nyílván kommunikálnom kell a tanárokkal, de nem foglalkozok vele, melyikük mit gondol rólam, nem barátkozni szeretnék velük, csak megtanulni azt, amit tanítanak és megszerezni a papírt, amit ad a tanfolyam.
Ha az egyikük írna egy olyan emailt, amit te kaptál, akkor megírnám, hogy bocsánat, nem szerettem volna tolakodónak tűnni és kész, csinálnám tovább a tanfolyamot úgy, hogy tudom, a szóbanforgó tanárt kevesebbszer keresem.
Másrészt, és ezen ne sértődj meg, az a probléma sok esetben, hogy az ember nem veszi észre, amikor átlép egy határt. Mindig azt lehet hallani ilyenkor, hogy "de hát én végig professzionális voltam", "a másik kezdeményezte", "a másikat nem zavarta, sőt", "a másik sosem szólt, hogy sok lennék". Ez abban az esetben tényleg nehéz, mert az ember sem szeret mindenki elöl elzárkózni azonnal, van benne empátia, sokszor mondja azt, hogy "nem baj, mondd csak nyugodtan!", amikor őszintén szólva nem szeretne abba a témába belemenni.
Képzeld el, fordított esetben, ha felkérnének, hogy korrepetálj egy idegent, akivel nem is alakul ki szoros kötelék, te sem szívesen beszélgetsz vele másról a tanuláson kvül, de nem utasítod el, mert szorult beléd empátia, viszont egy idő utn terhes lenne.
Elhiszem, hogy ez kellemetlenül érint téged, mert mégiscsak a tanárod, de hidd el, a tanárok nem foglalkoznak ilyen szinten a diákokkal, hogy neked emiatt idegesnek kelljen lenned.
Akor kéne aggódnod, ha nem ő, hanem a felettese hívott volna be, hogy üljetek le beszélgetni, de így, hogy a tannár jófej volt, szerintem bízik abban, hogy ezután az email után visszaveszel és nem törődik ezzel.
Egyszerűen csak ne keresd őt, csak ha tanulással kapcsolatos, ne keresd szünidőben és hétvégén és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!