Mennyi idősen késő elkezdeni egyetemet?
Figyelt kérdés
Maximum 28 évesen tudnék egyetemen kezdeni, pszichológiát szeretnék tanulni de olvastam, hogy mesterkepzessel érdemes belevagni úgyhogy körülbelül 33 évesen lenne meg az egész. Késő belevágni az egyetembe?
Vagy egyáltalán 33 évesen pszichologus szakmába?
2023. aug. 27. 20:15
11/22 anonim válasza:
#10 Azért nem teljesen. 57 évesen szerzett diplomát. 12 évvel később halt meg, tehát nem is érte meg a 70-et. De amúgy jó példája annak, hogy akkor is elkezdhet egy szakot az ember, ha dolgozni nem tervez az adott diplomával. Nyilván ehhez sokféle feltételnek adottnak kell lennie, de a tanuláshoz önmagában sosincs késő.
12/22 anonim válasza:
nekem az egyik ismerősöm 40 évesen kezdte el a villamos mérnökit én is így valahogy szeretném el kezdeni csak előtte nekem még javítanom kell az érettségihez.
13/22 anonim válasza:
Én is munka mellett javítottam ki az érettségimet. Felnőtt fejjel jobban belátja az ember, hogy hát igen, tanulni kellett volna anno. De szerencsére továbbtanulásban is van második esély, úgyhogy az egyik legmagasabb pontszámmal (475) bekerültem főiskolára. :) Sok évbe telt ennyit összekaparni, de sikerült és ez a lényeg.
14/22 anonim válasza:
13 mennyi idős vagy?
Hogyan kezdtél hozzá?
Milyen főiskolára kerültél be milyen szakon?
Én úgy tervezem hogy ha más nem évenként 1 tantárgyat le teszek és én vagy gépész mérnökire vagy villamos mérnökire szeretnék menni.
15/22 anonim válasza:
37 évesen kezdtem, 41 évesen diplomáztam.
Sosem késő, amíg kedved van hozzá és bírod is (minden téren)
16/22 anonim válasza:
Sosem késő. Van, akinek négy diplomája van, egész életében tanult.
Ha van lehetőséged, vágj bele!
Az a 4-5 év így is, úgy is eltelik.
Hát használd értelmesen.
17/22 anonim válasza:
Hogyne mehetne már állami támogatottra 25 év felett? Honnan szedted ezt a hülyeséget? 12 állami támogatott féléved van, nincs felső korhatár meghatározva hogy meddig használhatod fel. Én 2013ban kezdtem, felhasználtam 8 félévet(csak aktív számít bele, passzív nem) most 2023-ban folytatom, állami támogatotton szintén. 2 évem van még állami támogatott.
18/22 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. 31 éves vagyok, és állami féléveim vannak.
19/22 anonim válasza:
Szerintem összekeverik a felsőfokú továbbképzéseket, meg felépítményeket az egyetemmel. Nagyon sokan manapság “diplomáznak” 20 évesen, pl környezetmérnök asszisztensként……és egyenrangúnak sorolják magukat egy mérnökkel pl. De annyi ilyen van…
20/22 anonim válasza:
A kor tok mindegy, de a pszichologia egy irtozatosan sok penzt igenylo szak, meg az egesz egyetemista let is. Ameddig nem szakosodsz raadasul annyira unalmas, hogy megbolondulsz, majd te is rajossz. Sokan mennek pszichora es 10-bol 5 teljesen mast kap, mint amit vart. Mas otleted nincs? Akkor mar inkabb pszichiater.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!