Megbuktam es szuleim nem tudjak mit tegyek ?
Hogy hihetik azt, hogy négyes lettél? Te mondtad?
Nyilvánvalóan meg kell mondani, lehetetlen, hogy nem. Nem fognak kidobni otthonról, csak nagyon dühösek lesznek. De minden düh csak ideig-óráig tart.
A pótvizsga egy hajszálon múlt, hogy sikerüljön? Vagy sikerült, csak épphogy?
Nem értem, év végén nem kérdezték, hogy mégis hol a bizonyítványod? Ha eddig el tudtad titkolni, hogy megbuktál, de most sikerült a pótvizsga, akkor most hirtelen miért akarod elmondani? Biztosan kiakadnának, de ha a lelkiismereted ettől jobb, akkor mondd el. Lehet haragudnak majd, amiért nem mondtál igazat, de legalább végül bevallottad és nem kell évet ismételned. Viszont ha megbuktál a pótvizsgán, azt előbb utóbb úgyis megtudják. De elég fura, hogy ezt ilyen könnyen eltitkoltad és nem beszéltek a tanároddal vagy nem érdeklődtek a bizonyítványod felől.
Szerintem megbukott a pótvizsgán. Arra értette, hogy egy hajszálon múlt a pótvizsgálja, hogy megkapja a kegyelem kettest.
Előbb utóbb úgyis kiderül majd, másnem abból, hogy 1 évvel később kapsz érettségit.
Nem érthető, hogy akkor sikerült-e a pótvizsga, vagy sem... Ha megbuktál, akkor mondd el, mert ez nem az a téma, amit el kéne titkolni. Segíthetnének is.
De elképzelni nem tudom erről hogy nem tudnak a szüleid? Hanyadikos vagy? Szülői? Úgy tudom online meg lehet nézni a jegyeket. Soha nem nézték? Már nem kell sehogy jelezni nekik, hogy megnézték? - nem tudom mi a mostani rendszer. Bizonyítvány? Nem érdekelt senkit? Bukásnál a tanárok nem értesítik a szülőt? Nálunk a bukásra állóknak is behívták a szüleit, nem vártak meg a bajt.
Hát... nyelsz egy nagyot, felkészülsz rá, hogy alaposan le leszel szidva, majd eléjük állsz, és megmondod: "apa, anya, hazudtam nektek. Nem négyes lettem, hanem megbuktam, és a pótvizsga sem sikerült." Kellemetlen lesz, de nincs más mágoldás.
Viszont ez amellett, hogy gáz, nagyon szomorú is. Nem maga a bukás miatt, most egy év ide vagy oda felnőttként semmit nem fog majd számítani. A szomorú az, hogy ennyire pocsék a kapcsolatod a szülőkkel. Normális körülmények között egy családban a családtagok segítik, és emberszámba veszik egymást. Nálatok ez valószínűleg teljesen máshogy van. Máskülönben nem hazudtál volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!