Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Meg kellett volna védenem a...

Meg kellett volna védenem a tanárnőt?

Figyelt kérdés
Angolból az osztályunk kétfelé van osztva erősség szerint. A másik csoport tanárnője egy iszonyatosan kedves, aranyos nő, alkatilag eléggé duci, és az alkata ellenére szeret nagyon kihívó ruhákat felvenni (pl szűk miniruha, feltűnő színek stb). Lehet, fura egy tanártól, és nem is tudom, hogy rájuk vonatkozik-e valamiféle előírás az öltözékre, és ha igen, mennyire szigorúan tartatják elvileg ezt be, de tényleg ilyenekben jár! Szerintem ezzel nincs baj, sőt, szerintem bátorságra vall, hogy mer úgy öltözködni, ahogy jól esik neki, és nem fél mások véleményétől, meg különben sem árt vele senkinek. De még ha nem is tetszene vagy nem értenék vele egyet, akkor sem bántanám miatta, engem nem érdekel más ruhája, amíg jó ember/tanár. Viszont az én angol csoportom tanárnője (aki visszafogott öltözködésű) egészen más véleményen volt, amit nem is rejtett véka alá. Az egyik angolon a beszédtéma az öltözködés/stílus/önkifejezés volt, el kellett mondani a véleményünket, és a tanárnő elkezdte ecsetelni, hogy mennyire gáz az, ha valakinek rossz az ízlése a ruhák terén, főleg, ha egy kövér nő vesz fel olyan ruhát, ami megmutatja az alakját. Annyira egyértelmű volt, hogy a másik tanárnőre céloz burkoltan. Erre a többiek, a nagy részük legalábbis, nagy buzgón helyeseltek, és olyan szinten belelovallták magukat, egymás szavába vágva, a tanárnővel egyetértve, hogy szinte „verbálisan meglincselték” a duci tanárnőt a háta mögött, úgy elszabadultak az indulatok. Röhögtek, gúnyolódtak, ítélkeztek, és már vártam, hogy a tanárnő leállítja őket, hogy ez már azért túlzás, lépjünk tovább a következő témára, de nem, a tanárnő még rátett egy lapáttal, hogy mennyire gusztustalan, ahogy „ezeknél a kövér nőknél” kibuggyan a háj a szoknyából, fúúj, „brrr disgusting!”, meg ilyenek. Most ez a kérdés nem egy ilyen body shaming elleni mozgalom akar lenni a részemről, de ez ettől függetlenül tényleg sokkoló volt, hogy ilyen lincs hangulat alakult ki, amit a tanárnő generált, és ő is erősített még fel, és már rég eljött az a pont, ahol az ember azt mondaná „na jó, ez azért már tényleg sok lesz”, de ő csak még folytatta és fokozta! Nem volt bátorságom közbeszólni és ellene menni a többieknek, csak annyit tudtam megtenni, hogy nem nevetek velük együtt. De lehet, hogy ki kellett volna állnom a duci tanárnő mellett. (Nem azért, mert ez a divat és élharcos akarok lenni, hanem csak mert egy tündéri csajszi, akivel együtt tudtam érezni, és már én szégyelltem magam a többiek miatt.) Ti közbe szóltatok volna? Ha igen, mit? Vagy csak maga alatt vágja a fát az ember, ha szembe megy a többséggel?

2023. aug. 8. 09:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Makói suli?
2023. aug. 8. 09:26
 2/16 anonim ***** válasza:
81%

Közbeszólhattál volna, véleményekről van szó elmondhatod a tiédet.

Én személy szerint inkabb azzal értek egyet hogy ocsmány ha valaki így öltözik (persze ettől még lehet a legrendedebb ember a világon) de ezt inkább neki mondanám el nem órán hangolnám ellene az embereket.

2023. aug. 8. 09:27
 3/16 anonim ***** válasza:
25%
Meg.
2023. aug. 8. 09:38
 4/16 anonim ***** válasza:
25%
Ott voltam
2023. aug. 8. 09:46
 5/16 anonim ***** válasza:
71%

Az osztály a gusztustalan, meg a mai társadalom. Élén az ilyen pedagógusnak nem való gyökerekkel. Már ha ez tényleg igaz. Bár ha visszagondolok arra, hogy a 80-as években a "kedves" idősebb tanárnéni direkt megalázás céljából kifigurázott az osztály előtt, mert anyám ágyba hozta a reggelit, akkor ezt is el lehet sajnos hinni.

Mondjuk nem tudom, anyámnak is minek kellett ilyesmit fecsegni. Nem azért hozta ágyba, azt a nyamvadt péksütit, mert olyan hű de elkényeztetett gyerek voltam, hanem mert olyan szinten étvágytalan voltam, valahogy kedvet akart az evéshez csinálni. Amúgy meg egyedül nevelt, nem a legjobb körülmények között és rohadt sokat voltam egyedül. Úgyhogy bármi is volt a látszat, igazából marhára nem volt az egészben semmi irigyelni és alázgatni való! Így kb 40 év távlatából is gyűlölöm azt a tanárnőt!

Én sajnos nem látom, hogy nagy divat lenne kiállni a sértettek mellett. Ha úgy látod a helyzetet, megvédheted, de már az is jó, hogy nem állsz be a főkolompossal bégető nyáj közé.

Na az ilyen egyedeket kellene kivagdosni a tanári pályáról.

2023. aug. 8. 09:49
 6/16 A kérdező kommentje:

Budapesti suli. Szerintem azzal sincs baj, ha valaki ocsmánynak tartja, mert ízlések és pofonok különböznek, csak tényleg, ahogy írtad is, itt ellene hangolta és uszította a tanár a többieket. Bánom, hogy nyuszi voltam, de akkor teljesen le voltam bénulva.

"Ott voltam" - hányadik kerületi suli?

2023. aug. 8. 09:50
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Ha sátrat húzna magára, akkor is látszana, hogy kövér. Akkor is belekötne az agyilag nyomorék. Ergo tök mindegy, mibe öltözik. Joga van hozzá.
2023. aug. 8. 09:51
 8/16 A kérdező kommentje:
Igazából már a nem-nevetésemmel is úgy éreztem, kihívom magam ellen a sorsot, mert ezzel kimutatom, hogy "ellenük" vagyok. Amúgy a mi tanárnőnk is nagyon aranyosan tud viselkedni, nem egy bunkó, szóval ezért is sokkoló, hogy néha viszont ilyen is tud lenni, és aki csak a másik arcát ismeri, az el se hinné. És ez eléggé paranoiássá tett a többi emberrel szemben is, aki rendesnek látszik, hogy mi van, ha van egy ilyen arca is. :(
2023. aug. 8. 09:56
 9/16 A kérdező kommentje:

Na igen, ez is igaz! Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az! Egyébként hiába téma a mobbing/bullying a suliban, ha a felnőttekben is benne van ez a "gyilkos ösztön".

09:49-es sajnálom, ami veled történt annak idején, az a tanárnő se lehetett piskóta...

2023. aug. 8. 10:00
 10/16 A kérdező kommentje:

"Ott voltam"

Most tényleg, vagy csak kamuzol? Hányadik kerületi suli?

2023. aug. 8. 10:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!