Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mégis mitől lenne olyan jó a...

Mégis mitől lenne olyan jó a középiskolás időszak?

Figyelt kérdés
Én utáltam, kiégett frusztrált tanárok akik a diákon élik ki azt hogy minimálbérért vannak ott és azért kell tüntizniük. Kretén diákokkal körülvéve. Apám mindig azt mondta "a gyereknek közösségben kell lennie", hát szívesebben lettem volna magántanuló minthogy azt a sok degeneráltat elviseljem 13 évig.
2023. júl. 7. 22:24
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Én 4 éves korom óta beteg vagyok, van fizikai és pszichés is. Amúgy meg az éjszakai műszakban vagyok.
2023. júl. 8. 01:14
 22/32 anonim ***** válasza:
47%

#23 én nem azt mondtam, hogy személy szerint neked szar az életed, hanem azt, hogy az élet alapvetően szar, gyarló, nevetséges, és szánalmas.

velem vitatkozhatsz, hogy hülye vagyok, de ezzel lehülyézed a buddhistákat is, ugyanis a vallásuk szerint az élet alapvetően egy szenvedés, és amíg az ember a karmikus nyomorában pörög, mint egy hörcsög, addig szenvedés marad.

és még a megvilágosodás sem ér fel arra a szintre, amit az ember átélhet, amikor többé nem kell visszajönnie emberként. én ebben hiszek, és ezt is érzem igaznak.

kicsit mássz ki az egodból szerintem, mert miközben általánosságban írok le dolgokat, te már konkrétan szarozod az életem, és villogsz, hogy a tiéd bizony frenetika.

csill, dude. én mindent elhiszek, csak próbáld úgy megosztani a gondolataidat, hogy kiveszed a témából kicsit, az egyes szám első személyes fétist.

2023. júl. 8. 01:24
 23/32 anonim ***** válasza:

22 (hú, mi történt a számozással?:D)

Pont, hogy az általánosításoddal van a probléma.

A buddhizmus azt mondja, hogy szenvedés van, mert mindig olyanra vágyunk ami nincs meg, ezért folytonos hiányunk van. Ja. De nem azt mondja, hogy az élet szar. Tegyünk már különbséget pls:D

Eleve, az élet nem is lehet gyarló. Az ember tud csak gyarló lenni. Ez sem mindegy.

És közel áll hozzám a buddhizmus gondolata, pont emiatt gondolom, hogy túldramatizálod az egészet. Az élet nem jó vagy rossz, szimplán van, és az életmódunkból ered, hogy szenvedünk. Ha elengeded a hiányaidat, már egyből nem lesz szar az élet, hisz nem szenvedsz. Azaz nem fogod annak érezni, mert az élet önmagában még mindig nem jó vagy rossz, csak a szubjektív megítélésed változik, semmi egyéb.

2023. júl. 8. 09:01
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

nehéz az életről úgy beszélni emberként, hogy önmagában csak az "életet" nézzük, és nem konkrétan az emberi életet. élet címszó alatt maradhatunk szerintem annál, ami a kétlábúaknak jutott.

gyanítom te tulajdonítasz túl nagy jelentőséget a szar jelzőnek. behelyettesítheted bármivel, tetszés szerint, aminek a lényege, hogy "nem tökéletes, nem a legjobb, nem kielégítő", stb.

egyébként meg ez olyasmi, mint amikor az emberek hörögve tapsolnak egy mázolmányon, mert meglátják benne a csodát. fogadd el, hogy van, aki ránéz, és tényleg csak annyit gondol, hogy szar.

sokféleképpen lehet felfogni az életet, valóban, de mindaddig, amíg az ember nincs a mostban, megvilágosodva, valójában csak az egojának egy döntése minden. nincs ebben a témában annyi, hogy pörögjünk rajta tovább.

2023. júl. 8. 09:25
 25/32 anonim ***** válasza:

Ja, hogy te a szar alatt azt érted, hogy nem tökéletes.

őőő igen, akkor egész mást értünk szar alatt:D Számomra az, ami nem tökéletes, az még bőven messze áll a rossz bármilyen jelzőjétől.

És az élet nem tökéletes, ebben mondhatni tökéletesen egyetértünk:D De szerintem ez még nem indok panaszra, sőt, szerintem így lehet csak élvezni valójában.

2023. júl. 8. 10:01
 26/32 anonim ***** válasza:
16%
#23 Jah nagyon fasza ez az élet nevű dolog. Főleg mikor az oroszlán elkapja a pár napos gnú babát, és a mama tisztes távolságból figyeli, ahogy a szinte újszülött gyerekének (miközben még él) letépik a lábát, kitépik a beleit, és végül mikor már nem tud menekülni, átharapják a torkát. De embereknél is ugyanez van csak enyhébben, ha nem vagy a társadalmi elvárások tökéletes mintája, a közösségek (iskola, munkahely) kiközösítenek és folyamatosan bántalmaznak, iskolában verbálisan és fizikálisan is, munkahelyen jellemzően csak verbálisan, amitől olyan idegroncs leszel hogy már a házból is rettegve mész ki. Ha nem találsz munkahelyet az egyébként telített piacon, és szüleid meghalnak vagy szimplán szarnak rád, az utcán halsz éhen. Ha nőként rosszkor vagy rossz helyen, megerőszakolnak és/vagy megölnek. Attól még hogy van egy privilegizált réteg akinek az élete álomszép és soha nincs komoly problémája, az élet még egy folyamatos véres, kegyetlen harc marad a túlélésért és a minél kevesebb szenvedésért. Vannak benne szép dolgok, ahogy bizonyos szögből és fényekben a vér is tud szép lenni, de attól nem lesz jó, vagy élvezetes, ahogy a vér látványa sem az.
2023. júl. 8. 10:13
 27/32 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem attól, hogy már nem kisgyerek az ember, szóval nincsenek a szülei állandóan a sggében, viszont még nem is felnőtt, hogy az az élet terhei nyomasszák
2023. júl. 8. 10:59
 28/32 anonim ***** válasza:

26, ha így látod, minek vagy még itt? Nem kötelező csinálni ezt..

Ha ennyire szenvedsz, teljesen értelmetlen ezt cisnálnod.

2023. júl. 8. 20:07
 29/32 A kérdező kommentje:
27.Tizenévesen is nyomaszthat egy csomó minden
2023. júl. 8. 22:54
 30/32 anonim ***** válasza:
Igen, nyomaszthat, de nem a 'komoly felnőtt dolgok'
2023. júl. 8. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!