Mi alapján választják ki,hogy mely tanárok viszik az osztályokat kirándulásra? Tanároknak mennyire van kedve az egészhez?
Nálunk a koliban volt az (egész osztály kolis volt), hogy mindig az jött a csoortvezetőn (olyan, mint az ofő, csak koliban) kívül, akivel jóban volt. Amikor már kötelező volt úgy menni a kirándulásokra, hogy min 2 csoport közösen, akkor mindig azzal a csoporttal mentünk, amelyiknek a csoportvezetőjével jóban volt a miénk.
Sulival meg az volt, hogy ofő felsorolta, hogy kiket kérdezhetnénk meg azok közül, akikkel jóban van, vagy megkérdezett minket, mondtunk pár javaslatot, és kiválasztotta azt, akivel jóban van.
Tanárként és osztályfőnökként válaszolok. Évente egyszer viszem el az osztályomat 4 napos osztálykirándulásra. Ez a három éjszaka kínszenvedés számomra. Kísérő tanárt alig találok. Legtöbbször az jön el velem akivel a legjobb a viszonyom a tanáriban. Senkinek nincs kedve ingyen négy napot eltölteni.
Igyekszem olyan helyre szervezni a kirándulásokat ahol a puszta közepén vagyunk. Megérkezéskor elkobzom a piásüvegek nagy részét. Így csak szalonspicc van a diákoknak (10. évfolyamosok). Sajnos tavaly füveztek és egyik gyerek rosszul lett. Mentőt hívtam hozzá. Őt kirúgták a suliból engem meg letoltak mert nem vigyáztam 28 kamaszra rendesen. Az idei kirándulás balhémentes volt leszámítva azt hogy a lányok egymásról titokban fotókat csináltak és bullyngolták a gyengébbeket. A következő tanévben nem viszem el az osztályomat többnapos kirándulásra. Ingyen dolgozni és felelősséget vállalni nem akarok többet.
Nálunk ez úgy ment, hogy meg lett szavaztatva az osztállyal osztályfőnöki órán, hogy kit vigyünk magunkkal még kisérőtanárnak.
Felírtuk a neveket a táblára, majd ment végig a névsoron és strigulázta. Akire a legtöbben szavaztunk, azt vittük el még magunkkal - feltéve, ha épp nem jött közbe arra a hétvégére valami fontosabb elfoglaltsága vagy nem betegedett épp le, csak mert ilyenre is van azért példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!