Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha egy gyerek a suliból aki...

Ha egy gyerek a suliból aki tavaly volt végzős, másnaposan ment érettségizni és sikerült neki akkor nem lehet olyan nehéz? ne parázzak?

Figyelt kérdés

2023. máj. 7. 18:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Játékból=matekbol
2023. máj. 7. 19:34
 12/20 A kérdező kommentje:
hát nekem ha meglesz a kettes, pezsgőt bontok
2023. máj. 7. 19:39
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
#4: Matekból nincs szóbeli. Csak annak, aki bukta az írásbelit...
2023. máj. 7. 19:49
 14/20 anonim válasza:
77%

Én a gimi utolsó két évében még külön matektanárhoz is jártam mégis 1-es lett az írásbelim, aztán szóbeli matekből és így lett kettes.

SZóval a külön matektanárral együtt se tudtam mág egy kettest se összehozni.

Azóta van 2 diplomám, igaz, bölcsész és jogász de azért olyan hülye mégse lehetek.

2023. máj. 7. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom hogy a tanárok mindent elkövetnek azért hogy átrúgdossák a diákokat az érettségin, ha te is segítesz magadon annyival hogy megszólalsz (szóbeliket értem itt). Ha nem vagy biztos abban hogy az írásbelik sikerülnének-e akkor csinálhatsz egy próbaérettségit magadnak is, az előző évi érettségiket felhasználva. Kevésbé fogsz stresszelni ha ott van előtted az eredmény.

Másik részről tényleg nem kell parázni tőle, nehezebbnek van beállítva mint amilyen valójában. A tanárok is segítenek ha tudnak.

Én például egyszer buktam, kétszer pótvizsgáztam 4+ tantárgyból az évek alatt, lógós is voltam, tehát nem láttak bent sokszor. Érettségi előtt két héttel kezdtem el tanulni, mégis átmentem rajta. A poén az hogy jó eredményekkel is, a matekot leszámítva.

Szóval ha én át tudtam menni akkor bárki át tud. Nálam rosszabb teljesítményű diákoknak is meglett. Persze, ettől független tanulni kell rá, és nem az utolsó pillanatra hagyni, de halálrastresszelni sem kell magad, csak ártasz vele.

2023. máj. 7. 20:30
 16/20 anonim válasza:
40%

"Szóval ha én át tudtam menni akkor bárki át tud“

Én is pont ezeket a semmi műdumákat hallgattam matek érettségi előtt és LÁM NEM IGAZ mert én buktam. Anyáméknak anno tizenévvel ezelőtt több tízezrébe került hogy „megolajozzák"a szóbeli előtt az igazgatót és kettes meglett...

szóval ez a BÁRKI ÁT TUD MENNI ez nem igaz. Én se tudtam volna ha nincs anyámék bukszája.

És nem épp egy elit gimibe jártam és még ott se!!

de ez csak a matekra igaz. Minden más ÖTÖS. Na de a mateknál még a kettes se lett meg 8+4 = 12 év matekozás után!

2023. máj. 7. 20:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem, hogy izgulsz, mert ez tényleg nagy dolog, én is halálra izgultam magam rajta annak idején, de egy középszintű érettségin egy jobb képességű ötödikes is átmegy. Itt nem az a cél, hogy a vizsgázók x százalékát kiszórják. Én egyetlen emberről tudok, aki nem ment át, de ő is azért, mert el se ment.

Hajrá, ügyesen!

2023. máj. 7. 21:07
 18/20 anonim válasza:
35%

" de egy középszintű érettségin egy jobb képességű ötödikes is átmegy."

Akkor ezek szerint én (azóta) kettő diplomával nem érem el egy jobb ötödikes szintjét sem, mert a matekon buktam és csak anyámék pénze húzott fel kettesre....

Hozzászólások?

2023. máj. 7. 21:09
 19/20 anonim ***** válasza:
74%

Neked nem volt esetleg diszkalkuliád? Nem tudom hány éves vagy, de régen ugye nem volt divat ezt vizsgálni, nagyon nem is tudták mi az, és inkább szivattak és húzták le az önbizalmadat.

2023. máj. 7. 21:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is pont ez jutott eszembe. Ha valaki minden egyéb tekintetben intelligens, csak akkor képes megbukni a faék egyszerűségű matek érettségin ha van valami részképességzavara.
2023. máj. 7. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!