Az jogos, hogy a tanár a beszólásomért fegyelmit javasolt (valószínű meg is fogom kapni)?
Fegyelmit javasol? Hát ha ezt szépen elmeséled és lesznek tanúk arra amit a tanár mondott, akkor ő jobban meg fogja ütni a bokáját...
Maximum kapsz egy szaktanárit, anyukádék meg ha értelmesek és ezt elmondod nekik, akkor kiröhögik, aláírják és ennyi.
Mellékesen meg megjegyezném, hogy saját és mások tapasztalataiból kiindulva, olyanokért nem szoktak a drága kis gyerekek fegyelmit kapni, hogy kiverik egymás fogát amerikai gengszter harcokat idéző verekedésekben, de te azért, mert jogosan visszaszólsz, ezt kapod...
Mit számít, hogy "jogos"-e vagy sem?
Te is tudod, hogy pimaszság, nem is volt más a szándékod, különben máshogy fogalmaztad volna meg.
Nyilvánvalóan beilleszkedési zavar, az adott helyzet kihívása magad ellen.
Tessék a felelősséget vállalni.
Nem hiszem, hogy a kicsapástól félni kéne, de a véleményezésre rá kellene, hogy kerüljön.
20-30 év múlva találkozhatunk az "elcseszett gyerekek elcseszettségének okát" megvitatni....
Kaphatsz fegyelmit, viszont egy ilyen beszólásért a tanárt is elő lehet venni valamilyen szinten. Kicsapni nem fognak a suliból (főleg ha 16 év alatti vagy), viszont arra fel kell készülnöd, hogy mostantól a tanár meg fogja keseríteni az életedet. Én a helyedben másik iskola után néznék.
5: No comment... Nem normális tanár az ilyen, nem kéne mosdatni. Amúgy meg valami oka annak is van, hogy a fél osztálynak fingja sincs a tananyagról.
Hát... legalább most megtanulod befogni. Gyerek fejjel biztos menő dolog ilyesmit mondani valakinek, aki lazán keresztbe tehet neked, de hidd el, majd a munkáltatód sem fogja ezt pozitívabban értékelni. A különbség csak annyi, hogy addigra már több felelősség lesz rajtad, mint most.
Amúgy nyilván a tanárnak is megvannak a maga hibái, de most képzeld el, hogy 30 év múlva ilyet szól neked egy tizenéves kölyök a maga kb. nulla élettapasztalatával. Én soha nem mondtam volna ilyet egy tanárnak, még akkor sem, ha egy igazi köcsög. Nem tudhatod, mennyire befolyásolhatja a tanár a tanulmányaidat a későbbiek folyamán, pl. érettségi előtt vagy alatt.
Furcsa ilyet olvasni amúgy, mert az én időmben, vagy inkább az én köreimben még nem volt ekkora szája a gyerekeknek :S Szerintem nem fognak emiatt kicsapni, de legközelebb számolj el tízig, mielőtt megszólalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!