Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az jogos, hogy a tanár a...

Az jogos, hogy a tanár a beszólásomért fegyelmit javasolt (valószínű meg is fogom kapni)?

Figyelt kérdés
A múlt héten a magyar tanár feleltetni akart több embert is az osztályból, de sokan felálltak és nem tudtak egy mukkot se. Mondta, hogy jó lenne ha megtanulnánk az anyagot, mert le kellene érettségizni belőle, hogy munkát tudjunk találni egy megfelelő végzettséggel mert egyszer lesz egy elcseszett gyerekünk és muszáj lesz eltartanunk valahogy. Én erre csak azt mondtam, hogy "önnek elcseszett gyereke van? mert csak annyira elcseszett, amennyire maga cseszte el." Utána kizavart az óráról, majd kicsengőkor azt mondta, hogy fegyelmit fog javasolni. Szerintetek jogos? Mivel jár egy fegyelmi tárgyalás? Ki fognak csapni a suliból?

2015. nov. 8. 15:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
3%
Velem nincs rendben valami? :) Nem én vagy 50%-on :) Biztos te vagy a normális, tényleg :)
2015. nov. 9. 10:30
 22/27 anonim ***** válasza:
8%
21-es; q.e.d.
2015. nov. 9. 15:40
 23/27 anonim ***** válasza:
Nincs joga ilyet mondani, de finomabban is megfogalmazhattad volna.
2015. nov. 11. 07:39
 24/27 anonim ***** válasza:
22-es: F.Z.4.G.S.HT.S.FTE.
2015. nov. 11. 23:16
 25/27 anonim ***** válasza:
75%

az, hogy senki nem készült az órájára, alapozta meg azt, amit a tanár mondott.

leegyszerűsítve, ahol nincs tisztelet, onnan viszonzásul ne is várj.

2015. nov. 17. 21:25
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nem olvastam végig a válaszokat, szóval már lehet valaki írta, de ha fegyelmit is kapsz, erre felénk úgy van, hogy ha fegyelmid is lesz, annak is vannak fokozatai, tehát nem biztos hogy kicsapnak, sőt, ki van zárva, ilyen dolog miatt.

Szóval ha fegyelmid is lesz, max. kapsz egy megrovást, szigorú megrovást, vagy mit tudom én hogy mondják. :D

2015. nov. 17. 21:38
 27/27 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt jogos. De ha ilyen kemény arc vagy, hogy így beszólsz a tanárnak, akkor nyilván az sem ijeszt meg, ha fegyelmit kapsz, ugye? Tanulj meg felelősséget vállalni, itt a remek lehetőség. Még nem láttam ilyen iskolai fegyelmit testközelből,de szerintem ki nem fognak rúgni, max. kapsz valami minősített megróvást.

Másrészt. Azt ne gondolja már senki, hogy a tanár és a diák egyenrangú felek egy ilyen helyzetben. Teljesen normális, hogy a tanár messzebb mehet el a beszólogatásban. Ha igaza van, ha nem, ha bunkóság a részéről, ha nem.

Harmadrészt. Tanuld meg, hogy gondolkodj, mielőtt beszélsz. A nagypofájú lúzert és az okos, sikeres embert gyakran az különbözteti meg, hogy az utóbbi egy ilyen beszólást vissza tud nyelni. A meggondolatlanságból adódó konfliktusok és hátrányok kezelése elveszi az energiádat attól, ami igazán lényeges az életedben (bármi legyen is az, de a fölösleges konfrontálódás biztosan nem).

2015. nov. 18. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!