Megsértettem egy kollégát (tanárnő) ?
Örömteli meglepetésemre nem volt egy osztály pénteken. Kiderült, hogy moziban voltak, így nem kellett megtartanom. Délután amikor visszaérkeztek a kollegától kérdezem, hogy mit néztetek meg? Mosolyogva mesélte, hogy milyen természetfilmet. Nem tudtam a természetes ösztöneimet visszaszorítani, annyira örültem, hogy nem kellett bemennek ahhoz a rossz osztályhoz és elmondtam amit gondoltam. Nem kellett volna?
Széles mosollyal válaszoltam neki, hogy "Na akkor nektek sem volt jó a délelőtt". Hozzátettem amit szoktam alapból, már nem is gondolkodtam csak reflexből válaszoltam, amit ilyenkor osztálykirándulós programok után, hogy "igazán örülök!". Kellemetlen volt, hogy az arcára fagyott a mosoly. Felvette. Utána mondtam, hogy csak poén volt, így péntek dálután, de nem szolt többet. Remélem megjavul a kollega. Attól félek, hogy tüske marad a tanárnőben?
Remelem, nem magyartanár vagy, mert a helyesírásod csapnivaló. Logikusan felépített történetet előadni nem tudsz.
Mint kolléga is népszerű lehetsz.
Milyen pedagógus vagy te, hogy nem feltételezed a gyerekekről, hogy egy ilyen program lekötheti a figyelmüket, tanulnak belőle?
Igen, bunkóság volt rontani a kollégád kedvét, sikerélményét.
Én is tanár vagyok, de ezt a részt egyáltalán nem értem:
"Széles mosollyal válaszoltam neki, hogy "Na akkor nektek sem volt jó a délelőtt". Hozzátettem amit szoktam alapból, már nem is gondolkodtam csak reflexből válaszoltam, amit ilyenkor osztálykirándulós programok után, hogy "igazán örülök!"."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!