Emiatt hülyének nézhet a tanárom?
Nem gondolom, hogy egy tanárnak dolga lenne akárkit akarmilyen okból is hülyének tartania.
Viszont mondjuk idegennyelv órán hátrányban vannak az introvertalt emberek. Az idegennyelv a ti szinteteken nem tudomány mint a matek vagy a biológia, hanem eszköz, mint a ceruza. Lehet vele szépen is, meg csúnyán is rajzolni. A nyelvtanilag helytelen kommunikáció is jobb, mint a semmilyen kommunikació. Akarni kell szóban is kommunikálni, mert különben nem lesz használható nyelvtudás. A tanár dolga meg motiválni nem hülyének nézni.
Rólam gimiben egy csomó tanárom gondolta azt pontosan emiatt, hogy én hülyének próbálom tettetni magamat. Mert ugye a dogáim jók, versenyeken jó vagyok, de órán kb soha nem jelentkezek, csak ha ötöst lehet rá kapni, vagy ha már kellemetlenül sok ideje nem mondta senki a választ. És ennek igazából az az oka, hogy engem amúgy nem tesz boldoggá, ha megmondják, hogy hú de jó, hogy tudom a választ. Semmi szükségem külső megerősítésre ilyen szempontból. És azt látom, hogy másnak meg van, konkrétan volt olyan osztálytársam, aki azért sírt delutanonoa koliban, mert egyel kevesebb alkalommal szólította fel a matektanár. Akkor én, akinek nincs szükségem a visszajelzésre, minek ugráljak a visszajelzésért, amikor van olyan, aki tényleg rá van szorulva..?
Most nyilván egyetemen már más, sok oktató számol az órai aktivitással a gyakorlati jegy esetén, olyankor aktív is vagyok. De ahol erről nincs szó, én ott nem ugrálok a verbális buksisimiért, mert nem látom értelmét a magam részéről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!