Miert kaptam szaktanari intot testneveles oran megis, ha vegeredmenyben ugyan az tortent, mintha nem igy csinaltam volna?
Elnezest az ekezetek miatt, a buszrol ulve irok.
Testneveles oran szabadora volt, es csapatokat kellett alkotni, es az egyik csapatkapitany en voltam, es nem szeretem azt, ha valakik utolsokent vannak kivalasztva, az nagyon rossz erzessel tolti el azokat az embereket, ezert ugy valasztottam ki az utolso 3 embert, hogy akkor en kiszeretnem meg kivalasztani az x,y,z-t a csapatomba, neked ez igy megfelelo?
Ezt kerdeztem a masik csapatkapitanytol, O mondta, hogy neki ez igy jo, erre jott a testneveles tanar, hogy nem ez igy nem jo, miert tertem el a kivalasztasi modszertol.
Mondtam neki, hogy vegeredmenyben ugyan ez lett volna, kezdhetjuk vegre?
De o csak eroskodott, hogy ugy valasszak ahogyan O akarja, egyesevel, en nem mentem bele, erre addig veszekedtunk, ameddig szaktanari intot nem kaptam, es egy masik osztalytarsam lett helyettem az uj csapatkapitany, aki pedig ugy csinalt mindent, ahogyan a tanar szerette volna, de a csapatok osszetetele igy sem valtozott.
Mi ertelme van ennek?
Visszakérdezek: mi értelme volt neked szívóskodnod?
Egy órán alapvetően a tanár mondja meg, mit lehet ill. nem lehet csinálni. Megmondta, hogy úgy nem jó, kezdjétek elölről. Mi az, hogy te ebbe nem mész bele? Órán azt csinálod, amit a tanár mond és kész.
Nem hülyeséget kért, szóval fölösleges a kútbaugráshoz hasonlítani.
De nem a kiválasztási módszer miatt kaptál intőt, hanem amiatt, mert visszadumáltál neki.
Visszakérdezek: Ha ugyanaz lett a te módszereddel a végeredmény, mint amúgyis lett volna, minek pattogtál és miért ragaszkodtál hozzá?
"Es ha azt mondja, hogy menjek be a szertarba es ..."
De nem azt mondta.
Nem olyat kért, ami emberi méltóságodban sértene, vagy balesetveszélyes lenne, vagy jogszabályba ütközne. Egy teljesen hétköznapi utasítás volt, amit minden beosztott kaphat a főnökétől munkahelyen. És ha ott is így viselkedsz, akkor elég hamar útilaput kötnek a talpad alá és fel fog kopni az állad, ha magadat kell eltartanod (pláne, ha már családod is lesz).
Mert ez is az idomítás része.
Az egész lényege, hogy mire felnőssz, ne merj ellentmondani a feljebbvalódnak, mert tudod, hogy te szívod meg. Így lehet hatákonyan irányítani a népet, s birkákat nevelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!