Hogy tehetném túl magam ezeken?
Figyelt kérdés
Általános iskolás koromban kis különc voltam, sok beszólást kaptam. Mindegyiken túl tettem magam, viszonylag gyorsan, mikor gimnáziumba kerültem. Egy szigorú iskolába és kollégiumba kerültem. Szerencsére elhagytam a különcségemet, be tudtam illeszkedni, többnyire teljes értékű embernek éreztem magam az iskolában és a kollégiumban. A minden napjaimat a prefektusom rontotta el, miként folyamatosan ki akart túrni a kollégiumból, úgymond rohadt almaként tekintett rám, akinek mennie kellene ebből a közösségből. Ezért így is bánt velem, hétfőtől-péntekig elvette a telefonomat, csak napi 20 percet használhattam esténként. De nem a hasonló szivatások estek rosszul, hanem a folyamatos véget nem érő beszólogatásai, lealacsonyító viselkedése, pedig tényleg nem szoktam a múlton ilyen mértékben rágódni. Napi szinten eszembe jut amiket mondott/ tett vagy a legnagyobb dühöt érzem vagy csak borzasztóan elkezdek sírni. Nem szeretnék a múltban élni, ne szeretnék szabad időmben ilyeneken gondolkodni, persze eltudom terelni a figyelmem, de legjobb lenne, ha nem ekkora fájdalommal jutna eszembe. Próbáltam leírni másoknak, nem gondolni rá, megbocsátani( talán ez segített egy kicsit). De még mindig itt van a gondolataimban túl gyakran. Hogy tehetném túl magam rajta?2023. márc. 19. 10:58
11/16 A kérdező kommentje:
Onnan tudom, hogy nem leszünk együtt örökké, mert én elég fiatal vagyok, összesen 3 kapcsolatom volt, szeretnék még néhány emberrel együtt lenni, tapasztalatot szerezni. Igazából mind a három kapcsolatban éreztem, hogy ez nem fog örökké tartani. Nekem ez nem újdonság és nem is esik rosszul. Viszont ezzel a fiúval biztosan érzem, hogy soha nem hagyna el és ha egyszer oda kerül a sor, majd nekem kell szakítanom vele. Az érzés sem ijeszt meg, hogy ha szakítunk szingli leszek. Ez a bántalmazás azért okoz fájdalmat sokszor, mert tudom, ha most is itt lenne, nem tudnám kivédeni. Ahogy írtam fent is, általános iskolás korombéli bántalmazások azért nem zavarnak már, mert akkor még ők is gyerekek voltak és én pedig egy teljesen másik ember, ezzel ez el van intézve úgymond. Volt egy tanár is, aki mások szivatásával élte ki magát, viszont rá nem tudtam haragudni, mert tudtam, hogy nincs senkije és talán magányossága miatt bunkózik a diákokkal, ezért úgymond megszántam és nem tudtam haragudni rá. Viszont a kollégiumi ügy nincs így, mert ennek a nőnek jó munkahelye és kedves családja van.
2023. márc. 19. 14:53
12/16 A kérdező kommentje:
Ezért nem tudom megmondani a miértjét, miért élte ki magát ilyesmiben.
2023. márc. 19. 14:59
13/16 anonim válasza:
Hát akkor ne játsszál ezzel a szerencsétlen emberrel, akit nem szeretsz, csak hülyíted; hogy lehet mások érzelmeivel ennyire visszaélni? Mit akarsz azzal a 3-5 hónappal, ha utána úgyis vége? Legalább add meg neki a lehetőséget, hátha ő pont egy hét múlva futna be a nagy Ő-be, aki ki is tartana mellette, de most nem tud új kapcsolatba kezdeni, mert épp veled van. És menjél pszichológushoz, részben a múlt feldolgozása miatt, részben a kapcsolataidról alkotott felszínes elképzeléseid miatt. Nem tudsz és nem is akarsz kötődni! Ez mindaddig, amíg egyedül vagy, a te dolgod. De amint egy másik embert bolondítasz, már nem az!
14/16 A kérdező kommentje:
Tudok kötődni, csak ilyen fiatalon, ilyen kevés tapasztalattal, nem vagyok biztos a dolgomban. Mellesleg párommal beszéltünk már a témáról, hogy mi lesz ha nem örökké tart a kapcsolatunk és megmondta, hogy így is velem szeretne lenni, jelenleg én is vele. Ezért nincs hülyítés. Nem minden kapcsolat tart örökké, de szeretjük egymást.
2023. márc. 19. 16:10
15/16 anonim válasza:
Ha szereted, akkor mért kacsingatsz kifelé? Ez így nem stimmel! Nem mered szeretni? Akit szeretek, azzal egy életre tervezek!
16/16 A kérdező kommentje:
Úgy vagyok vele, hogy a jövőben ki tudja mi lesz. Attól, hogy nem tervezem vele 18 évesen, hogy le szeretném élni az életemet, attól függetlenül szerethetem még. Értem, amit mondassz, de fél éve vagyunk együtt, nem tudom, milyen életet akarok és kivel. Szerintem az is természetes, hogy egy kapcsolatban idővel véget érnek az érzelmek.
2023. márc. 19. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!