Tanárok lenne hozzátok egy kérdésem! Ti észreveszitek ha egy diák szerelmes belétek?
Szerintem feltűnő. Felnőttoktatásban vagyok, van egy csoporttársam, aki rajong a tanárért, nem tudom, hogy szerelmes is belé vagy csak egy tanár-diák kapcsolatot túlszárnyaló rajongás, de a lényeg hogy én kvázi sosem beszélek vele, mégis látom így is, hogy többet érez a tanár iránt. Ha ezt így leveszem, akkor valószínűleg a tanár is leveszi. Általában mindig úgy reagál neki, úgy viselkedik vele, mint egy tanár, nem közeledik felé, nem nyílik meg neki és nem világít rá erre a rajongásra sem, csak úgy bánik vele, mint bármelyik másik diákjával.
Szerintem amíg a gyerek vagy a hallgató ezt megtartja magának és nem akarja a tanárt kirángatni a komfortzónájából, addig ez oké.
Valljuk be, csomó gyereknek van egy felnőtt az életében, akiért rajong, ez hozzátartozik a felnőtté váláshoz, ahogy a négyes is írta, sok gyerek vagy hallgató pedig még nincs is tisztában az érzéseivel.
Ha már a tanár úgy érzi, hogy a gyerek kezd messzire menni, akkor pedig érdemes arra rámutatni, hogy az adott dolog amit tett a diák kellemetlen volt a tanárnak, mert ez a fajta közeledés sok egy egészséges tanár-diák kapcsolatban és ő neki ez ezért meg azért kellemetlen, tehát a tanár meghúzza a határait, de úgy, hogy a gyerek ne azt érezze, hogy ő ezzel valami rosszat tett, csak megértse, hogy a rajongást érezni még oké, de egy tanárával nem léphet át bizonyos határokat és hol van az a pont ami már túl sok.
4-es! Remélem, nem vagy tanár: övéhez, valakié, stb. A j-t felejtsd el.
Amúgy tartalmilag értelmes, amit írtál. Erősíteni kell a felnőtt-gyerek, az oktató-diák attitűdöt, hogy a magát szerelmesnek hívő diákba tudatosodjék, hogy kizárólag felnőtt-gyerek, tanár-diák viszonylatban lehet mizogni.
Magyarul= észreveszem, de nem veszek tudomást a gyerek rajongásáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!