Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 2 és fél hónap múlva érettségi...

2 és fél hónap múlva érettségi, fel lehet rá készülni annyi idő alatt? mert jelenleg finoman szólva semmit nem tudok

Figyelt kérdés
2023. febr. 16. 22:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nálam rosszabb tanuló a világon nincs és nekem is ment úgy, hogy hármas volt a legrosszabb jegyem. Matekból jártam tanárhoz, törit hát úgy ahogy tanulgattam de az eléggé homály volt inkább szerencsém volt az írásbelin, szóbelin nagyon lehúztak. Magyar egész jó volt mert jól fogalmazok, szóbelin meg olyat húztam ami egész jól ment. Angolból németből meg nem voltam rossz. A lényeg hogyha nekem ment akkor neked is fog :) ha nem mész egyetemre akkor a kettes is elég.
2023. febr. 17. 08:36
 12/21 A kérdező kommentje:

" :) ha nem mész egyetemre akkor a kettes is elég"

Akarok menni egyetemre de kb csak ketteseim vannak

2023. febr. 17. 09:00
 13/21 anonim ***** válasza:
48%
Akkor úgyis álmaidban marad meg az egyetem :D
2023. febr. 17. 09:03
 14/21 A kérdező kommentje:
haha kettőspont dé
2023. febr. 17. 09:10
 15/21 A kérdező kommentje:
Mindegy mert nem érdekel a szak és keveset is keresnék vele
2023. febr. 17. 09:10
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja, akkor azért akarsz egyetemre menni. Ok.
2023. febr. 17. 09:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát össze kell kapnod magad ha nem csak átcsusszanni akarsz.

Tűzz ki napi célokat és ne azon agyalj hogy már megint elment egy nap és semmit sem haladtál.

Reál tárgyakat nehéz behozni ha eddig elhanyagoltad de nem lehetetlen.

Ha a suliban nem értenéd meg egész jó felkészítő videókat lehet már találni a neten.

2023. febr. 17. 09:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Két hetente fel fogod tenni a kérdést az aktuális hátralévő időnek megfelelően?

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..

2023. febr. 17. 09:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Én 2017-ben érettségiztem, akkoriban nem vettem egyáltalán komolyan a középiskolát, tartottam a 3-4 közötti átlagot. 3 héttel az érettségi előtt kaptam észbe hogy azta k* még egy tételt se dolgoztam ki magamnak.

Kerestem két üres füzetet, abból az egyik énekfüzet volt és elkezdtem kidolgozni a tételeket a tankönyv alapján. Na most mivel a másik füzet az matekfüzet volt, így az énekfüzetben lettek kidolgozva a töri, nyelvtan, irodalom tételek és pont belefért. Az angol és a földrajz tételeket pedig a kockás matekfüzetbe dolgoztam ki.

Valami elképesztően trehányul nézett ki, de ahogy leírtam a tételeket úgy meg is maradtak nagyjából.

Amit én tanácsolni tudok, hogy történelemből a tankönyvből jegyzeteld ki az adott tételeket és nézd hozzá a zanza.tv-ről az adott korról szóló ismertetőt. Konkrétan 5-ös lett az érettségim, a szóbelin pedig a Kiegyezést (1867) és úgy elmondtam hogy megdicsért a vizsgabiztos.

Amúgy egy egyetemi vizsgaidőszakhoz képest ez az érettségi egy kis semmiség, 2019 3. félévben 54 kreditet vettem fel és abból teljesítettem 52-őt, 18 vizsgám volt, ahhoz képest az érettségi nem is tudom mihez hasonlítani (hangyafsz?).

De tényleg, tétel kidolgozás előtt összeállítottam magamnak egy lejátszási listát YT-n és úgy hallgattam zenét közben. Matekból pedig szimplán oldj meg előző évi érettségi feladatsorokat, minden feladattípusnak megvan a megoldási módszere, csak be kell gyakorolni. Még ha nem is érted érettségin az a lényeg hogy ne hagyj üresen semmit, már ha felírod a feladatból az adatokat arra is kaphatsz pontot.

Halmazokat mindenképp tanuld meg, abból simán össze lehet szedni 12 pontot, kb az a legegyszerűbb.

2023. febr. 17. 12:40
 20/21 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként vicces mert majd 0,5 év egyetemre járás után rájössz majd, hogy valójában az érettségi olyan mint egy mini vizsgaidőszak az egyetemen :)
2023. febr. 17. 13:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!