2 és fél hónap múlva érettségi, fel lehet rá készülni annyi idő alatt? mert jelenleg finoman szólva semmit nem tudok
" :) ha nem mész egyetemre akkor a kettes is elég"
Akarok menni egyetemre de kb csak ketteseim vannak
Hát össze kell kapnod magad ha nem csak átcsusszanni akarsz.
Tűzz ki napi célokat és ne azon agyalj hogy már megint elment egy nap és semmit sem haladtál.
Reál tárgyakat nehéz behozni ha eddig elhanyagoltad de nem lehetetlen.
Ha a suliban nem értenéd meg egész jó felkészítő videókat lehet már találni a neten.
Két hetente fel fogod tenni a kérdést az aktuális hátralévő időnek megfelelően?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
Én 2017-ben érettségiztem, akkoriban nem vettem egyáltalán komolyan a középiskolát, tartottam a 3-4 közötti átlagot. 3 héttel az érettségi előtt kaptam észbe hogy azta k* még egy tételt se dolgoztam ki magamnak.
Kerestem két üres füzetet, abból az egyik énekfüzet volt és elkezdtem kidolgozni a tételeket a tankönyv alapján. Na most mivel a másik füzet az matekfüzet volt, így az énekfüzetben lettek kidolgozva a töri, nyelvtan, irodalom tételek és pont belefért. Az angol és a földrajz tételeket pedig a kockás matekfüzetbe dolgoztam ki.
Valami elképesztően trehányul nézett ki, de ahogy leírtam a tételeket úgy meg is maradtak nagyjából.
Amit én tanácsolni tudok, hogy történelemből a tankönyvből jegyzeteld ki az adott tételeket és nézd hozzá a zanza.tv-ről az adott korról szóló ismertetőt. Konkrétan 5-ös lett az érettségim, a szóbelin pedig a Kiegyezést (1867) és úgy elmondtam hogy megdicsért a vizsgabiztos.
Amúgy egy egyetemi vizsgaidőszakhoz képest ez az érettségi egy kis semmiség, 2019 3. félévben 54 kreditet vettem fel és abból teljesítettem 52-őt, 18 vizsgám volt, ahhoz képest az érettségi nem is tudom mihez hasonlítani (hangyafsz?).
De tényleg, tétel kidolgozás előtt összeállítottam magamnak egy lejátszási listát YT-n és úgy hallgattam zenét közben. Matekból pedig szimplán oldj meg előző évi érettségi feladatsorokat, minden feladattípusnak megvan a megoldási módszere, csak be kell gyakorolni. Még ha nem is érted érettségin az a lényeg hogy ne hagyj üresen semmit, már ha felírod a feladatból az adatokat arra is kaphatsz pontot.
Halmazokat mindenképp tanuld meg, abból simán össze lehet szedni 12 pontot, kb az a legegyszerűbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!