Diákok, ti felháborodnátok, ha ezt tenné a tanár, vagy
jogosnak tartanátok?
Ha kifejezetten oda volt írva a feladathoz, hogy mondatokban válaszoljon, erre ő vázlatosan válaszolt, akkor ebben az esetben nem jogos a reklamáció. Ha nem lett volna odaírva, csak az, hogy írd le XY dolog jellemzőit, akkor azt mondanám, adj neki pontot, mert senki nem mondta, hogyan írja le. De így, hogy kifejezetten az volt a feladat, hogy mondatokban írja le, akkor az ő hibája, hogy nem olvasta el rendesen a feladatot. Ezt diákként írom.
2023. jan. 29. 19:21
Amikor diák voltam, maximálisan úgy éreztem hasonló esetek alkalmával, hogy feleslegesen tanultam. A tanárok ilyen akciói az én motivációmat csökkentették és elvették. Persze, jobban elolvastam a feladatokat később, csak már nem tanultam annyit, mert kedvem se volt többé az egészhez. Ha idén kezdted az osztályt tanítani, akkor szerintem ez nem a legjobb alkalom a hatalmadat fitogtatni, mert egy csalódott és ellenséges osztállyal sokkal kellemetlenebb lesz a folytatás.
2023. jan. 29. 20:27
Nyilván felháborodnék,de csak akkor,ha jókat írtam csak nem mondatban fogalmaztam meg.Egyébként a tanár jogosan nem fogadja el hiszen oda volt írva,hogy mondatban kell válaszolni te meg nem úgy csináltad a feladatot meg ergo ő úgy értelmezi,hogy nem tudsz olvasni vagy nem értetted a feladot.
2023. jan. 29. 21:14
Ha tanár vagy, akkor tudod, hogy az érettségin is mire jár a pont.
Ha esszét kell írni, akkor esszét kell írni. Igen, kulcsgondolatok/szavak vannak, de nem arra kapja a pontot a diák, hogy mondatok helyett csak odahányja azt a néhány dolgot.
Ha matek/fizika/kémia, hát ott meg oda van írva, hogy a részszámításokat, lépéseket is írja le a diák, mert a pontok JELENTŐS része erre jár.
Szerintem még tanulópénznek is felfoghatja a diák, mert így legalább tényleg éles helyzetben nem fogja ezt a hibát (remélhetőleg) elkövetni.
2023. jan. 29. 22:07
Hát én biztos nagyon kiakadnék rajta, de ezt a tanár jogosan megteheti. Emellett én úgy gondolom, hogy a definícióknál nagyon fontos a mondatok, és ha úgy rakta össze a szavakat, hogy lehet érteni mire céloz akkor, akkor rész pontot biztos adnék, és ha csak pár nagyon fontos kulcsszót említ meg, akkor fél pont, de ez mind tanár függő, ahogy ön azt jónak látja, végül is ön a tanár.
2023. jan. 29. 22:30
16/24 A kérdező kommentje:
Azért kértem mondatokban, mert látni akarom, hogy érti-e az összefüggést. Ha odalök nekem három kulcsszót, abból még nem látom. Aki legalább kifejezéseket, mondattöredékeket ír, az más, arra esetleg kaphat részpontot.
ha érettségin leírják, hogy kell csinálni és te máshogy csinálod, akkor ott se kapsz max. Pontot, hiába jó...ez csak figyelmeztetés a tanár részéről, h az útmutató szerint kell megoldani a feladatot
2023. jan. 30. 00:13
Hmm. Én mondatokat is be tudtam úgy magolni, hogy egy megveszekedett szót nem értettem belőle. Meg nálam pont az ellenkezője igaz, ha szó szerint le kell írnom mindent, azt kevésbé értem, mint amikor elég kulcsszavakat írnom.
2023. jan. 30. 09:53
"De felnőttként viccesnek találom, mert beküldhetek egy adóbevallást 100x hasonló semmiség hibákkal (nyilván nem adócsalásra gondolok, hanem hasonló félrenézésekre), és senki nem fog kirúgni vagy lecsukni."
Engem anno, mikor még nem csinálták meg központilag a bevallást, egy ilyen miatt szanaszét büntettek, mert biztos direkt csalni akartam...csak mondom... Szóval DE, igenis van következménye az ilyesminek a való életben is.
2023. jan. 31. 19:56
#19: Sajnálom. Én olyan világban szeretnék élni, ahol a munkát becsülik, ahol a hibákért és bűnökért arányos a büntetés. Ha egy gyerek tanult, de elnézte a kérdést és ugyanannyi pontot kap, mint aki ki sem nyitotta a könyvet, az aránytalan szerintem.
2023. jan. 31. 20:33
Kapcsolódó kérdések: