Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Testnevelés órán kényszeríthet...

Testnevelés órán kényszerítheti a tanár a diákot feladatokra?

Figyelt kérdés

Most vesszük ezeket a talajtorna gyakorlatokat, s mindig is utáltam ezeket.

Rossz tapasztaltaim is vannak felőle, s nem merem megcsinálni 99%-át a gyakorlatoknak.

Lehet valami következménye annak ha azt mondom nem fogom megcsinálni ezeket? A tanár kényszerítheti erre a diákot?

2023. jan. 24. 17:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
31%
Kényszeríteni nem, de kötelessége lenne a félelmet komolyan venni, esetleg iskolapszichológushoz beajánlani az okok feltárása miatt.
2023. jan. 24. 18:04
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Elégtelent adhat órai munkára, mást szerintem hivatalosan nem tehet.
2023. jan. 24. 18:05
 3/17 anonim ***** válasza:
62%

Nem. A testi épség a legfontosabb, ha egy diák megsérül azért, mert olyan dologra kényszerítették, ami a képességeit meghaladja, az adott tanárt jogi felelősség terheli.

Én szinte mindent megcsináltam, egyedül a szekrényen való bukfencezés, és a szaltózás volt az, amit ellentmondást nem tűrően tagadtam meg a balesetveszély miatt. A tanár elfogadta az érveimet, egyet is értett velük. Az ilyen, potenciálisan fokozott veszélyt jelenthető gyakorlatokat mindenkitől csak saját felelôsségére várták ál.

2023. jan. 24. 18:08
 4/17 anonim ***** válasza:
19%
Fel kell mentetni magadat, mindenre megadják ma már az orvosok. Aztán pattogjon magának a tesitanár, ha akar.
2023. jan. 24. 18:11
 5/17 anonim ***** válasza:
44%
Nem tettem eleget a nem túl kedves utasításának, így karót kaptam, de kényszeríteni nem tudott a tornatanár.
2023. jan. 24. 18:11
 6/17 anonim ***** válasza:
53%

"Rossz tapasztaltaim is vannak felőle"

Mik voltak azok a rossz tapasztalatok? Mondanál párat?

Az, hogy utálod, az nem kifogás, nem mentség. Én a matek, kémia, fizika tárgyak bizonyos anyagrészeit utáltam, mégis muszáj volt tanulni azokat is.

2023. jan. 24. 18:15
 7/17 anonim ***** válasza:
42%
Nem.
2023. jan. 24. 18:18
 8/17 anonim ***** válasza:
54%
Nekem még a bukfenc se ment féltem tőle oldalra gurultam beírattam az 1 est oszt jólvan.
2023. jan. 24. 18:24
 9/17 anonim ***** válasza:
48%

Órai munka egyest jogosan ad(hat), mert nem dolgozol az órán. Igazságtalan lenne a komolyan "edző" diákokkal szemben, ha te bejelented hogy nem csinálod, és semmit nem kapsz érte. De mást nem is tud csinálni, és valószínűleg nem is akar, van neki nagyobb baja is minthogy Kutasi Zsombor a 9E-ből nem nyomja ki a gyertyát.

Amúgy a talajtorna szerintem a legszórakoztatóbb tananyag az rgész testnevelés tantervben, főleg a tigrisbukfenc. Szóval ha túltennéd magad a félelmeiden, még akár élvezni is tudnád az órákat, és nem a kettesért kéne teperned év végén. De a te döntésed, nekem épp olyan mindegy mint a tanárodnak :D

2023. jan. 24. 18:31
 10/17 anonim ***** válasza:
62%
Fizikailag nem kényszeríthet semmire. Kérdezd meg, hogy csinálhatnál-e valami mást, amíg a többiek egy kicsit kitörik a nyakukat kézenállás vagy szekrényugrás közben, így biztosan nem fogja azt gondolni a tanár, hogy csak lazsálni akarsz.
2023. jan. 24. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!