Ha orvosi igazolást (felmentést) viszek testnevelés órára, mire kényszeríthet a tanár?
Nem részleges felmentést, teljeset. A tanár látta az ORVOSI igazolást, és leültetett a padra. Ezek után mire kényszeríthet az óra folyamán? Az igazolást kötelessége elfogadni, nem? Innentől kezdve nem kényszeríthet dolgokra. A másik kérdésem az lenne, hogyha például az első óránk testnevelés, és nekem van orvosi igazolásom, ha nem megyek be órára, akkor azt igazolt hiányzásnak kell beírnia?
Aki ezekre tudja a választ, az segítsen. Előre is köszönöm szépen.
14/L
Köszönöm a gyors válaszokat!
Igen meg szeretném úszni a testnevelés órákat 2 okból kifolyólag:
1. A tanárunk, egy kb. 50-es éveiben járó férfi, és fogdos, megnézi a lányokat, szóval eléggé tartunk tőle.
2. A könyökömnek nincs baja, viszont a csuklóm el van törve. Az orvos értelemszerűen felmentett óráról, de a tanár azt mondta, hogy attól még öltözzek át, tudok felülést meg ilyeneket csinálni. Mondtam, hogy nem hoztam tornazsákot, erre azt mondta, hogy ha legközelebb sem hozok, akkor leveszem a nadrágot és a hosszú ujjút, és úgy nyugodtan tesizhetek.
Az oran ott kell lenned, de azon kivul, hogy ulsz a padon az utcai ruhadban, tehat nem tesicuccban nem kell semmit csinalnod. Esetleg a tornacipodet vedd at es akkor mar tenyleg nem szolhat be semmiert. Ha fogdos, szolj egy masik tanarnak/ofonek/szuloknek, mert ilyet viszont nem csinalhat! A diakok tapizasat zaklatasnak hivjak jobb helyeken, ha jol tudom.
Viszont olyat sem csinalhat, hogy felmentessel kotelez arra, hogy tesizz. Nyisd ki a szad, es mond meg neki, hogy NEM fogsz meg felulest sem csinalni, mert az egesz orara orvosi felmentesed van. Ha ezert felszereleshianyt/egyest/akarmit ad anyu/apu/osztalyfonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!