Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért sújkolják az emberbe...

Miért sújkolják az emberbe hogy az érettségi milyen nehéz dolog?

Figyelt kérdés
Könnyen letettem, nem emlékszem mondjuk a pontszámaimra de nagyon nem is érdekelt hogy meglesz vagy sem, ezért nem is stresszeltem. Mindig mondták a tanárok hogy hú de nagy dolog lesz, így meg úgy. Mire jó ez? Ettől fontosabbnak érzik magukat? Amúgy egyetemet végzett emberek is mondták hogy könnyű és alapdolog, gondolom kell hozzá egy bizonyos alap szellemi szint. Mondjuk én érettségivel is prolinak érzem magam.
2023. jan. 17. 02:55
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Biológiából mindig jó voltam középiskolában mert egyszerűen szeretem, boncmester okj-t akarok tenni ha alkalmasnak találnak rá (mivel tikkelek és ez kizáró ok lehet). Az egészségügy érdekel leginkább és ebben az ágában nem kell életekért felelni, egyébként informatikai középiskolába jártam de az informatika annyira nem érdekelt, csak el voltam veszve, mondjuk most is elvagyok valamelyest.
2023. jan. 17. 15:08
 22/34 A kérdező kommentje:
Elég változó volt az átlagom, első évben 4-5 volt szakmai résznél, utána volt hogy második évben buktam majdnem meg kettesekkel voltam tele. Általános iskola első két évében kb éltanuló voltam, harmadik negyedik osztályban olyan 4 volt az átlagom, ötödikben megbuktam valahogy, 6-8 ig meg kb 2 esekkel voltam tele.
2023. jan. 17. 15:10
 23/34 anonim ***** válasza:
81%

"Én is így jártam, ha a tanárok nem szarattak volna be akkor nem tanultam volna egy percet se."

Na azt nem értem miért kell ez a beszaratás? Miért nem lehet emberi módon kitoltetni pár előző érettségit és megmondani hogy ez nem könnyű, de ha tanulsz simán megvan? Mit kell ovisat játszani h eltúlozzák? Nevetséges az oktatás és a tanarok. Itt semmi megfontolt dolog nincs mögötte csak tényleg nagy dolognak van beallitva de az oktatás már rég kuka.

2023. jan. 17. 17:41
 24/34 anonim ***** válasza:
70%
Azért ne nevezzük már annyira rossznak azt, hogy tanultál. Sajnos a legtöbb ember a hátralévő 60 évében aztán lófingot sem tanul, szóval ne haljunk már bele, hogy egy kicsit tanulni kellett.
2023. jan. 17. 17:48
 25/34 anonim ***** válasza:
70%
Mert az az igazi első megmérettetés egy addig sulisnak. Utólag aztán látja majd, hogy van ettől nagyobb dolog is.
2023. jan. 17. 18:05
 26/34 anonim ***** válasza:
70%

#16 Matekból nincsenek semmiféle tételek, nincs szóbeli középszinten, feltéve, hogy átmész át írásbelin. Írásbelin meg senkit nem érdekel a bizonyítás

#18 Én emelteztem magyarból, irodalomból azért elég sok tétel volt, ami szóba se került órán...

2023. jan. 18. 00:52
 27/34 anonim ***** válasza:
54%
Könnyű és mellé legalább 95%-át a gyakorlatban is elfelejtheted rá pár éven vagy akár hónapon belül.
2023. jan. 18. 03:52
 28/34 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is ez a fosatás ment a suliban, hogy így de ne nehéz meg úgy de nehéz meg mindig ilyen dög nehéz dogákat írattak, főleg matekból, amiből szerintem a tanár ilyen középszint teteje, emelt szint alja erősségű feladatokból íratott dogát. Volt olyan matek dolgozat fullra emlékszek, hogy visszamentem betegség után, elém tették, volt vagy 5 oldal, tele feladattal, alig írtam meg kettesre. Olyan is volt, hogy beültünk haverommal megírtuk a dogát matekból, ez trigonometria volt, mondom ez jó lesz, aztán mindketten olyan egyest kaptunk, mint a szr. Emlékszem kiosztották, csak néztünk egymásra, hogy hogy a fszba lett egyes, amikor számoltunk, mint az állat, teleírtuk meg minden lófass...Kajak azt se tudtuk hol vagyunk amikor megláttuk, hogy egyes. Az érretségin meg nekem ötös, neki meg négyes 84 meg 75 százalék.

Szerintem amúgy az érettséginek meg a tanulásnak, de még az egyetemnek sincs lófas értelme se, mert tök mindegy mit tanulsz, úgyis valami olyannak fogsz csicskázni "munka" címén, aki azért futott be mert valakinek a segge vége vagy mehetsz valami szaros gyárba szopni.

2023. jan. 18. 20:25
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg az érettséginek kb. a múlt század közepéig volt értelme, nagyapám idejében, ő 1938-ban érettségizett. Akkor tényleg nehéz lehetett. De ma már ökörség.
2023. jan. 18. 20:29
 30/34 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintem amúgy az érettséginek meg a tanulásnak, de még az egyetemnek sincs lófas értelme se, mert tök mindegy mit tanulsz, úgyis valami olyannak fogsz csicskázni "munka" címén, aki azért futott be mert valakinek a segge vége vagy mehetsz valami szaros gyárba szopni."

Hát szép nagy baromságot kerítettél ide...

2023. jan. 18. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!