Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért sújkolják az emberbe...

Miért sújkolják az emberbe hogy az érettségi milyen nehéz dolog?

Figyelt kérdés
Könnyen letettem, nem emlékszem mondjuk a pontszámaimra de nagyon nem is érdekelt hogy meglesz vagy sem, ezért nem is stresszeltem. Mindig mondták a tanárok hogy hú de nagy dolog lesz, így meg úgy. Mire jó ez? Ettől fontosabbnak érzik magukat? Amúgy egyetemet végzett emberek is mondták hogy könnyű és alapdolog, gondolom kell hozzá egy bizonyos alap szellemi szint. Mondjuk én érettségivel is prolinak érzem magam.
2023. jan. 17. 02:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
16%
Nem Te lettél a legélesebb kés a fiókban, ugye?
2023. jan. 17. 08:20
 12/34 anonim ***** válasza:
88%
Utólag visszagondolva valóban nem volt nehéz, de a fiataloknak ez az első komolyabb próbatétel, amivel szembenéznek, és ezért érdemes alaposan felkészülni rá, és minden oldalról körüljárni a témát. Nem csak a tudás a fontos, hanem a képesség, hogy le tudd győzni az akadályokat.
2023. jan. 17. 08:28
 13/34 anonim ***** válasza:
66%
Ahhoz képest, amilyen lehetőségeket nyit meg az emberek előtt, alaposan túl van már ez is bonyolítva! Négy éven át szívatják vele azokat, akik rászánják magukat, hogy megugorják, aztán amikor sikeresen letesz valaki egy érettségit, azután szembesül vele, hogy már annyit sem ér a munkaerőpiacon ez a végzettség, mint a szocializmus érájában egy sima nyolc általános elvégzése. Ha ehhez hozzáteszi az ember az idő múlásával letisztuló tényt, hogy tisztességes munkából ezrelékekben kimutatható arányban lehet csak ebben az országban megélni, akkor meri csak magának is kimondani, hogy ez egyszerűen röhej! Olyan szinten túl van lihegve ez az egész, hogy a tanulmányok végzésekor el is hiszi a legtöbb tanuló, hogy mindenhez is ért, aztán a munkaerőpiaci ajtókon kopogtatva szembesül a ténnyel, hogy nem! Átb@szás az egész!
2023. jan. 17. 09:00
 14/34 anonim ***** válasza:
89%
Én se értem. Nekem is könnyü volt.
2023. jan. 17. 09:27
 15/34 anonim ***** válasza:
83%

Aki tnaul, annak könnyű. Miért? Mert olyan kérdeznek tőle, amit tud. Arra meg könnyű válaszolni ugye:D

És tény, hogy amíg évközbeni témazáróknál 50%-ig egyes, addig az érettségin már 20% fölött megvan a kettes.

Ugyanakkor akinek továbbtanulási célja van, az nem elégszik meg a kettessel. Sem a hármassal.

Oké, mostmár eltörölték a minimum ponthatárt, szóval 42 ponttal is fölvesznek egyetemre, ha eleget fizetsz. De ez igazából kva szomorú dolog...

Deeee Kérdező, gondolom te nem tanultál tovább. Így meg ugye könnyű azt mondani, hogy könnyű volt leérettségizni. Igen, leérettségizni könnyű. De a megfelelő pontszámot elérni már nem annyira.

2023. jan. 17. 11:38
 16/34 anonim ***** válasza:
34%

Egyik matek tétel

Bizonyítsuk be hogya gyök2 irracionális szám.

Olyan hülyeséget írnak azok akik arról írnak hogy aki évközben tanul az majd lerérettségizik.

Nem. Külön vannak az érettségi tételek, azokra rá kell feküdni. Nem gyakorlati, elméleti alkalmazásokról szól a legtöbb.

2023. jan. 17. 11:54
 17/34 anonim ***** válasza:
94%

16#! Bizonyítsd!

Nekem enélkül is teljes az életem! :DDD

2023. jan. 17. 11:57
 18/34 anonim ***** válasza:
50%

"Olyan hülyeséget írnak azok akik arról írnak hogy aki évközben tanul az majd lerérettségizik."

Miért? Azok at ételek csupa olyna dolgok amiket előtte egyszer már tanultál. Igen, át kell nézni a tételeket alaposan, de egy tudást feleleveníteni bőven egyszerűbb, mint egy tök új infót megtanulni.

2023. jan. 17. 12:13
 19/34 A kérdező kommentje:
Többnyire 3-4 volt az átlagom, biológiából és angol nyelvből voltam kitűnő, kivéve a végén ott 4-re zuhant az átlagom, ami nem érdekelt abból meg megvolt a 3 as. Nem megyek felsőoktatásra mert szerintem nem sikerülne.
2023. jan. 17. 14:14
 20/34 anonim ***** válasza:
79%
Pedig ez alapján nem lennél rossz. Jó, persze az is kérdés, hogy mennyi energiabefektetéssel érted el ezeket a jegyeket, de ha azt mondod könnyű volt az érettségi, akkor gyanítom kevés energiával hoztad ezt az átlagot. Akkor sztem menne az egyetem.
2023. jan. 17. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!