Szerettél/szeretsz osztálykirándulásra elmenni?
Azt nem értem, Magyarországon miért alapvetés mind a mai napig, hogy egy középiskolás osztálykiránduláson minimum az osztály fele mattrészeg, a lányok egy része meg mehet utána küretre?
Itt, Amerikában 18 év abszolút korhatár mindkettőre. Nem mintha a tizenéveseket ez annyira meghatná, megtalálják a módját, hogy megkerüljék, de nem egy iskolai rendezvényen! Ha ilyesmi történne egy osztálykiránduláson, olyan cirkusz lenne, hogy még a sajtó is ezzel foglalkozna. Az a felügyelő tanár pedig, akinek a "felügyelete" mellett ilyen történt, jobb, ha felköti magát, mert akár börtönbe is kerülhet.
Általános 7-ben egyszer voltunk 2 napos kiránduláson. Igazából sokan az ottalvás miatt vártuk, mert akkor úgymond azt csinálhattunk, amit akartunk, persze bizonyos határokon belül.
Közép első osztályba volt kirandulás, de nem sokan mentek, ez 5 napos volt. Meg volt 3. osztályba, csak elnéztünk egy napot már nem tudom melyik városba, de ott is a szabadidőt vártuk, hogy oda menjünk, ahova akarunk. Ez nekem olyan nagy dolognak számitott nekem, aki falun élt, és egy sokkal nagyobb városba eljutottam, úgy hogy oda mehettem ahova akarok szétnézni.
Ha lehetne szivesen visszamennék még pár napra az általános-illetve középiskolás osztályommal egyet kirándulni.
12-es, legalább úgy kamuznál, hogy utánanéztél. Az Egyesült Államokban az alkoholfogyasztás korhatára nem 18, hanem 21. A szexuális beleegyezési korhatár államonként változik, 16 és 18 között valahol.
Azt sem mondhatod, hogy de hát te Kanadáról beszélsz, mert az is Amerika része, mert ott sem úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!