Észrevettétek, hogy az egyetemen az ilyen utolsó alibi, felesleges, 3 kredites kötelező vicc tárgyakat kérik a legkomolyabban és a legszigorúbban számon?
Figyelt kérdés
Nektek mi volt az a tantárgy, aminek tudtátok akkor is, hogy semmi értelme nincs, és még sokat is szívtatok vele?2023. jan. 10. 19:45
11/21 anonim válasza:
Én is mérnöki szakról írtam. Senki sem arról beszélt, hogy a valóban értelmes szakmai tárgyak nem lehetnek nehezek, de azoknak van értelme. Mi azokról a tárgyakról beszélgetünk itt, amiknek semmi köze a szakunkhoz, tölteléktárgyak, ennek ellenére szükségesek a diploma megszerzéséhez és szerepükhöz képest aránytalanul sok munka van velük. Lásd mikmak. Mindenki leszarná, ha tudná, de nem lehet. Ha már flexelni akarsz azzal, hogy mennyit szopsz, csináld ésszel.
12/21 anonim válasza:
11# Ja, de a mikmak egy egyszerű gazdasági tantargy sablon feladatokkal. Főleg mérnöki szakokon az a szorzás, összeadás szintű matek plusz pár képlet nem nagy cucc.
14/21 anonim válasza:
Matektanárin volt anno egy trigonometria és koordinátageometria tárgyam első félévben. Nem volt nehéz, középsulis matek volt nagyjából, de elsőre megbuktam. Ötös volt mind a két zh-m, de kellett az utolsó órákon olyat csinálni, hogy 45 perces órát tart mindenki (Nyilván nagyon praktikus első félévben az ilyen, amikor még semmi módszertani ismeretet nem tanultál. :D). Amikor én voltam, öt perces késéssel jött a tanár, és a késése miatt azt hitte, hogy én túlcsúsztam az idővel, és 45 helyett, 50 perc volt. És ja, ezért buktam... :D Még jó, hogy volt ráépülő a harmadik félévben, második félévben meg nem volt meghirdetve ez a szr... És pár tárgyam emiatt azóta is csúszik a mintatervhez képest. :D
15/21 anonim válasza:
Azért automaták és formális nyelveket töltelék tárgynak nevezni kicsit meredek. :D
16/21 anonim válasza:
14/15 Kitalálom, Debrecen és a tanárnő keresztneve Eszter :D Tudnék róla mesélni.
18/21 anonim válasza:
3 kredit nálunk rengeteg...:D egyetlen 3 kredites tárgyunk volt ebben a félévben, az összes többi 1 vagy 2. Kb mindegyiket egyformán szigorúan kérték számon, kivéve a 3 kreditest, az volt a legkönnyebb
19/21 anonim válasza:
Há-há. Tudnék mesélni. Töri tanárin vagyok, 1. éven, nem mondom melyik egyetemen, mert nem csinálok reklámot neki. 2 kredites tárgyakból 45 perces referátum készítés. Nagyon szupi, így első évben. 😂
20/21 anonim válasza:
Ja, a pedagógiás tárgyam meg ért 5 kreditet múlt félévben, s össz-vissz készültem rá 4 órát, s jeles lett. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!