Egy nem tanár könyvtárossal mit csinál a suli nyáron amikor a suli ugyan nyitva de a könyvtár zárva? Szabija meg nincs annyi?
20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros. A nyár nem volt kérdéses mert tanárként egész nyáron otthon volt, a könyvtár meg úgyis zárva volt jún végétől aug 25-ig.
Elment nyugdíjba.
Jött helyette egy nem tanár könyvtáros. Szabija annyi mint bármely földi halandónak aki nem tanár : 20 nap alap + pár nap az évek után.
Kérdés: mit csinálnak majd vele a nyáron? A 20 nap szabija zöme el is megy a téli őszi tavaszi szünetekre, nyárra marad 10 nap = két hét.
De a nyári leállás meg 7 hét!!
A könyvtár viszont akkor is zárva lesz. Tanidőben se jár oda a kutya se, nyáron senki be nem menne oda.
(nem is lesz nyitva, 20 éve így megy ez...)
Mi lesz a könyvtárossal? Szabi híján?
Én voltam könyvtárostanár egy időben.
Először is, a könyvtárosnak van kulcsa a könyvtárhoz, tehát lehet, hogy te odamész, és úgy érzékeled, hogy zárva van, de ettől függetlenül a könyvtáros bármikor bemehet... A kulcs egyébként mindig nálam volt, de a portásnál is volt kulcs hozzá. Azaz ha nagyon akar, bármelyik másik tanár is bemehet. Az is előfordult, hogy délután (amikor már nem voltam ott) szakkörök, sőt, külsős rendezvények is voltak a könyvtárban (pl. nyugdíjas klub, sőt még valami keleti táncoktatás is nyugdíjasoknak stb.). Ilyenkor az illető, aki a rendezvényt vezette, elkérte a portástól a kulcsot, velem pedig meg volt beszélve, hogy rakjanak rendet maguk után. Ezek a rendezvények még tanév vége után is voltak bizonyos napokon. Ez falusi iskola volt, bizonyos mértékig közösségi központ is a tanítás mellett, biztos egy városban máshogy van.
Úgyhogy hiába óbégatsz itt, van élet a könyvtárban tanítás után, akkor is, ha te azt nem látod. Az összes kommentet pedig nem olvastam el, tehát nem kell kijavítgatnod, és nyávognod, hogy mit hányszor írtál már le, mert nem érdekel.
Valószínűleg ha teljes állásban könyvtáros valaki és nem tanár, akkor napi 8 órában bent kell lennie a könyvtárban. És nyugi, ezt meg lehet oldani, a portások, takarítók, gondnokok is 8 órában dolgoznak, szerinted ők mit csinálnak a nyári szünetben? És attól, hogy a külvilág elől zárva van az iskola nyáron, az ott dolgozók még bent lehetnek. Meg lehet oldani valahogy, akkor is, ha te nem látod. Most tényleg ilyen nevetséges dolog miatt csapsz ekkora hisztit?
"Most tényleg ilyen nevetséges dolog miatt csapsz ekkora hisztit?"
így van... uis már MOST megy a tologatás hogy jajjj mi lesz vele a nyáron hát szabija nincs de be nem járhat... VEZETŐI SZINTEN ugyebár.... mert NEM, az ISKOLA sem igen van nyitva a nyáron, a kető hetente 9-13h ügyeletet leszámítva SENKI NINCS BENN (ha hiszed ha nem)
Senki.
Az ajtó zárva az épület üres. és csá (nem állami intézmény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!