Egy nem tanár könyvtárossal mit csinál a suli nyáron amikor a suli ugyan nyitva de a könyvtár zárva? Szabija meg nincs annyi?
20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros. A nyár nem volt kérdéses mert tanárként egész nyáron otthon volt, a könyvtár meg úgyis zárva volt jún végétől aug 25-ig.
Elment nyugdíjba.
Jött helyette egy nem tanár könyvtáros. Szabija annyi mint bármely földi halandónak aki nem tanár : 20 nap alap + pár nap az évek után.
Kérdés: mit csinálnak majd vele a nyáron? A 20 nap szabija zöme el is megy a téli őszi tavaszi szünetekre, nyárra marad 10 nap = két hét.
De a nyári leállás meg 7 hét!!
A könyvtár viszont akkor is zárva lesz. Tanidőben se jár oda a kutya se, nyáron senki be nem menne oda.
(nem is lesz nyitva, 20 éve így megy ez...)
Mi lesz a könyvtárossal? Szabi híján?
Egy csomó dolga van ilyenkor a könyvtárosnak. Általában az ő dolga a tankönyvrendelés, a tankönyvek pedig nyáron jönnek meg. Ezeket rendszereznie kell, ellenőrizni, hogy mind megvan-e, ki kell szortírozni, hogy melyik osztálynak mennyi jut stb. Emlékszem, engem július végén hívott fel egyszer a könyvtáros, hogy ráérek-e neki segíteni. Persze, nem értem rá. :) (Nem könyvtár szakos voltam, és a szabadságomat töltöttem.)
Emellett ilyenkor lehet gondozni a könyvtárat is. A nyilvántartás alapján ellenőrizni, hogy melyik könyvek hiányoznak, ha új könyvek jönnek, akkor azokat nyilvántartásba helyezni, a könyvtárat rendezgetni stb. Elég sok munka van ezekkel, akár hónapokig is eltarthatnak.
Iskolába egyébként általában pedagógus végzettségű könyvtárosokat vesznek fel.
"Emellett ilyenkor lehet gondozni a könyvtárat is. A"
Akkor ÚJRA ELMONDOM kb 100. alkalomal TÁN SIKERÜL FELFOGNI: A könyvtár ZÁRVA senki nem ellenőriz leltároz stb
Azt hinné azt ember ezt a faák egyszerűségű dolgot hogy ZÁRVA VAN és SENKI semmilyen célból oda be nem mehet sikerül fefogni. Hiú remény!!
„egyébként általában pedagógus végzettségű könyvtárosokat vesznek fel.”
KÖNYÖRGÖM EZZEL KEZDTEM:
„20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros.”
EZ VOLT (VOLT!!) itt is 20 évig. Hát most nem ez lesz, mert az új könyvtáros egy OKJ-s könyvtáros…
20 + 3 nap szabival /év…. amely csak a nyár felére SEM ELÉG.és akkor még hol az összes többi szünet
Ennyire bonyolult ez?
"a könyvtáros akkor megy be oda intézni a dolgát, amikor akar. "
Akkor újra elmondom 101. alkalommal ha ennyire k***va bonyolult : ZÁRVA: Teccik érteni vagy magas? Senki, még a könyvtáros sem, még egy légy sem megy és NEM IS MEHET ODA BE jún 25-aug 25 közt.
Ennyire k**va magas??? Áruljuk már el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!