Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy nem tanár könyvtárossal...

Egy nem tanár könyvtárossal mit csinál a suli nyáron amikor a suli ugyan nyitva de a könyvtár zárva? Szabija meg nincs annyi?

Figyelt kérdés

20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros. A nyár nem volt kérdéses mert tanárként egész nyáron otthon volt, a könyvtár meg úgyis zárva volt jún végétől aug 25-ig.

Elment nyugdíjba.

Jött helyette egy nem tanár könyvtáros. Szabija annyi mint bármely földi halandónak aki nem tanár : 20 nap alap + pár nap az évek után.

Kérdés: mit csinálnak majd vele a nyáron? A 20 nap szabija zöme el is megy a téli őszi tavaszi szünetekre, nyárra marad 10 nap = két hét.

De a nyári leállás meg 7 hét!!

A könyvtár viszont akkor is zárva lesz. Tanidőben se jár oda a kutya se, nyáron senki be nem menne oda.

(nem is lesz nyitva, 20 éve így megy ez...)

Mi lesz a könyvtárossal? Szabi híján?

2023. jan. 3. 18:35
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
19%
9: sajnos pedig így megy, konkrét peldán tudom. Mindig csak a tanévre kötnek szerződést. Nem helyettesítés, és nem max 5 év
2023. jan. 3. 19:30
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Miért érdekel ez téged annyira?
2023. jan. 3. 19:31
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem válaszoltál arra, hogy hogyan került hozzád az éves szabadságértesítője.
2023. jan. 3. 19:34
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az a konkrét hely törvényt sért, 21-es, és az a konkrét tanár van elég balga, hogy ezt hagyja. Ez az ő sara és az ő baja, nem kéne eltűrnie.
2023. jan. 3. 19:39
 25/44 anonim ***** válasza:
86%

Egy csomó dolga van ilyenkor a könyvtárosnak. Általában az ő dolga a tankönyvrendelés, a tankönyvek pedig nyáron jönnek meg. Ezeket rendszereznie kell, ellenőrizni, hogy mind megvan-e, ki kell szortírozni, hogy melyik osztálynak mennyi jut stb. Emlékszem, engem július végén hívott fel egyszer a könyvtáros, hogy ráérek-e neki segíteni. Persze, nem értem rá. :) (Nem könyvtár szakos voltam, és a szabadságomat töltöttem.)

Emellett ilyenkor lehet gondozni a könyvtárat is. A nyilvántartás alapján ellenőrizni, hogy melyik könyvek hiányoznak, ha új könyvek jönnek, akkor azokat nyilvántartásba helyezni, a könyvtárat rendezgetni stb. Elég sok munka van ezekkel, akár hónapokig is eltarthatnak.

Iskolába egyébként általában pedagógus végzettségű könyvtárosokat vesznek fel.

2023. jan. 4. 11:19
 26/44 A kérdező kommentje:

"Emellett ilyenkor lehet gondozni a könyvtárat is. A"

Akkor ÚJRA ELMONDOM kb 100. alkalomal TÁN SIKERÜL FELFOGNI: A könyvtár ZÁRVA senki nem ellenőriz leltároz stb

Azt hinné azt ember ezt a faák egyszerűségű dolgot hogy ZÁRVA VAN és SENKI semmilyen célból oda be nem mehet sikerül fefogni. Hiú remény!!

2023. jan. 4. 16:06
 27/44 A kérdező kommentje:

„egyébként általában pedagógus végzettségű könyvtárosokat vesznek fel.”

KÖNYÖRGÖM EZZEL KEZDTEM:

„20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros.”

EZ VOLT (VOLT!!) itt is 20 évig. Hát most nem ez lesz, mert az új könyvtáros egy OKJ-s könyvtáros…

20 + 3 nap szabival /év…. amely csak a nyár felére SEM ELÉG.és akkor még hol az összes többi szünet

Ennyire bonyolult ez?

2023. jan. 4. 16:09
 28/44 anonim ***** válasza:
83%
Nincsen zárva.
2023. jan. 4. 16:23
 29/44 anonim ***** válasza:
84%
De honnan tudod ilyen biztosan? Szerintem meg nincsen zárva, a könyvtáros akkor megy be oda intézni a dolgát, amikor akar. Csak a diákok előtt van zárva. :))
2023. jan. 4. 16:38
 30/44 A kérdező kommentje:

"a könyvtáros akkor megy be oda intézni a dolgát, amikor akar. "

Akkor újra elmondom 101. alkalommal ha ennyire k***va bonyolult : ZÁRVA: Teccik érteni vagy magas? Senki, még a könyvtáros sem, még egy légy sem megy és NEM IS MEHET ODA BE jún 25-aug 25 közt.

Ennyire k**va magas??? Áruljuk már el!

2023. jan. 4. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!