Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy nem tanár könyvtárossal...

Egy nem tanár könyvtárossal mit csinál a suli nyáron amikor a suli ugyan nyitva de a könyvtár zárva? Szabija meg nincs annyi?

Figyelt kérdés

20 évig könyvtár-magyaros tehát TANÁR volt a könyvtáros. A nyár nem volt kérdéses mert tanárként egész nyáron otthon volt, a könyvtár meg úgyis zárva volt jún végétől aug 25-ig.

Elment nyugdíjba.

Jött helyette egy nem tanár könyvtáros. Szabija annyi mint bármely földi halandónak aki nem tanár : 20 nap alap + pár nap az évek után.

Kérdés: mit csinálnak majd vele a nyáron? A 20 nap szabija zöme el is megy a téli őszi tavaszi szünetekre, nyárra marad 10 nap = két hét.

De a nyári leállás meg 7 hét!!

A könyvtár viszont akkor is zárva lesz. Tanidőben se jár oda a kutya se, nyáron senki be nem menne oda.

(nem is lesz nyitva, 20 éve így megy ez...)

Mi lesz a könyvtárossal? Szabi híján?

2023. jan. 3. 18:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
93%
Attól még, hogy a sulisoknak zárva van a könyvtár, még leltározni meg beszerzéseket intézni lehet. :D A boltokban is akkor leltároznak, amikor zárva vannak. Te nem mehetsz be, de ők bemennek, van kulcsuk, bentről bezárják az ajtót, és leltároznak. Ott vannak bent, de te nem tudsz bemenni. Érted? :D Sőt, a suliba még a tanárok is bemennek néha a szünet alatt. Ezt nem gondoltad volna, mi?
2023. jan. 3. 19:04
 12/44 A kérdező kommentje:

"Ezt nem gondoltad volna, mi?"

Újra elmondom érthetőbbe nem tudom: a könyvtár ZÁRVA LESZ. Ezen nincs mit ragozni szerintem. Sem saját kulccsal sem sehogy nem fog bemmeni. Könyörgöm, a semmin, az 1x1-en ne kötekedjünk már. A könyvtár zárva lesz és pont. Oda egy légy nem fog bemenni jún 25-aug 25 között. Ezt ne ragozzuk már tovább.

2023. jan. 3. 19:08
 13/44 anonim ***** válasza:
92%
Nem lesz zárva, ne hazudj. Nyitva van a könyvtár és nyitva is lesz.
2023. jan. 3. 19:10
 14/44 anonim ***** válasza:
90%

Figyelj, Balázska, számoljunk egy kicsit.

Tudom, a kérdésedben szereplő, az életből vett könyvtáros egy 22 éves pályakezdő, de nem mindenki olyan. Egy 35 éves, 2 gyerekes embernek kapásból van 30 nap szabija. Egy 40 éves 3 gyerekesnek 35. Nem 20.

Ebből a tavaszi szünetben elmegy 2 nap, az őszi szünetben szintén 2, téli szünetben mondjuk 6. (Nem magyarázom meg, miért, ezt neked is tudnod kell, ha ennyire képben vagy). Tegyük fel, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan ő is bent van június végéig, és elkezdi a munkát augusztus 21-én. Így marad 6 hét szabija a nyári szünetben, ez 30 munkanap. Így most 5-10 nap mínuszban vagyunk.

Azokat a napokat meg megoldják. Bemegy akkor, amikor ügyeletet tart a titkárság, vagy ha van a gyerekeknek ügyelet, akkor olyankor is néha. (Őszi és tavaszi szünetben a munkanapokon mindig van). Bejár takarítani. Vagy lepapíroznak neki valami kamut. Végső esetben fizetés nélküli szabadnapokat adnak neki, de szerintem ezt mindenhol próbálják elkerülni.

2023. jan. 3. 19:11
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

"onnan, hogy látom az éves szabadság értesítőjét, onnan tudom."

Ha látod az éves szabadság értesítőjét, akkor valószínűleg a titkárságon dolgozol, így azt is pontosan tudod, hogyan veszi ki a szabiját, mert a te dolgod ezt intézni.

2023. jan. 3. 19:13
 16/44 anonim ***** válasza:
86%
Miért, bebetonozzák a könyvtárat, vagy mit csinálnak vele? :D
2023. jan. 3. 19:15
 17/44 A kérdező kommentje:

"Egy 40 éves 3 gyerekesnek 35."

AHA!! és milyen jó hogy a nyári nagy leállás önmagában 7x 5 = 35 nap )de inkább 8x 5...) és akkor az év egyéb részeiben 1napra el nem mehet!! de 1 napra se!

2023. jan. 3. 19:16
 18/44 A kérdező kommentje:

" vagy mit csinálnak vele? :D"

ZÁRVA tartják. SOse gondoltad volna mi?

2023. jan. 3. 19:21
 19/44 anonim ***** válasza:
90%
Képzeld, ahova én jártam suliba, ott még ajtaja sem volt a könyvtárnak, nemhogy zárva lett volna... Egy függöny választotta el a folyosótól. :D És a könyvtárosunk a nyáriszünetben rendszeresen bejárkált a suliba, és az ott tanulóknak iskolán kívüli foglalkozásokat tartott a könyvtárban. Meg persze leltározott is.
2023. jan. 3. 19:23
 20/44 A kérdező kommentje:

"Képzeld, ahova én jártam suliba, "

Képzeld a kérdés NEM ARRÓL a helyről szól hanem ERRŐL A helyről. Na most szóljál hozzá., OTT ÚGY VOLT itt meg ÍGY VAN. Na?

2023. jan. 3. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!