Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Melyikünk reagálta túl a...

Melyikünk reagálta túl a dolgot, a Tanár vagy én?

Figyelt kérdés

11.-es középiskolás lány vagyok és általában kerülöm a bajt, most mégis fegyelmi tárgyalással fenyegetőznek...

Nagyon közeli a kapcsolatom a barátnőimmel, kisvárosban élünk, szóval a legtöbbjüket már óvodában megismertem. Gyakran ölelgetjük egymást, puszit adunk egymás arcára mikor találkozunk, vagy felköszöntjük stb. És igen, gyakran kézen fogva sétálunk a folyosón vagy az utcán.

Nem rég rám szólt az egyik tanár, hogy engedjem el a barátnőm kezét. Nem is arról van szó, hogy odaszólt, ahogy elment mellettünk, hanem fogta, félrehívott és elmagyarázta, hogy "ez sok embernek felkavaró lehet", "még fiatalok vagytok nem kéne ilyen nagy döntéseket hoznotok" és a kedvencem, mikor elmagyaráztuk, hogy csak barátok vagyunk: "azt fogáj hinni, hogy b*zik vagytok".

Akkor nagyon rosszul esett és megszeppenve bólogattam, miközben azonnal elengedtem a barátnőm kezét, egymás szemébe sem tudtunk nézni, nagyon szégyelltük magunkat. Hazaérve viszont felidegesítettem magam a dolgon. MI nem csináltunk semmi rosszat! Itt Ő az aki illetlenül viselkedett!

Másnap reggel ugyanúgy összeakasztottuk a barátnőmmel a kisujjunkat és megbeszéltük, hogy kedves Tanárnő felfordulhat, ha ez annyira zavarja. Zavarta. Mi már csak dacból sem engedtük el egymás kezét. Szét lettünk ültetve az óráján, de szünetben nem tehetett semmit, ekkor kaptuk az első szaktanárinkat. "Illetlenül viselkedtek és többszöri figyelmeztetésre sem hagyták ezt abba."

Mikor a második ilyen is bekerült a krétába, (egy nappal később) anya beszélni ment az igazgatóhoz, nem ért el vele sokat, az igazgató úr azt mondta, majd "belenéz". Nem tette, engem viszont elküldtek hozzá.

Ahogy behívott már bűnözőként kezelt, pedig azt sem tudta miért vagyok ott és én nyilván kiakadtam, nem voltam hajlandó együttműködni. Ekkor kezdett el fegyelmi tárgyalással fenyegetőzni, pedig még egy intőm sem volt.

Nem is ez volt az első ilyen alkalom. Többször ránk kiabált pl. A testnevelés tanárunk, hogy "ne b*ziskodjunk" mikor megöleltük egymást tesi órán, de a rajz tanárunk is sokszor megjegyezte, "ez nem leszbiparti". Ezek mind férfiak voltak és valahol betudtam annak, hogy fenyegetve érzik magukat. Az osztályban a lányoknál az ilyen közelség megszokott volt és én mertem feltételezni, hogy mindenhol az és ha más nem, legalább a női tanárok megértik.

Ez idegesített fel a legjobban. Hogy aki a legmesszebb vitte az ügyet az egy női tanár volt...

Melyikünk reagálta túl? Ő vagy én?

Ha tényleg arra kerülne a sor, megéri kirugatni magam ezért?

2022. dec. 14. 09:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
30%

11# olvasd a jeleket..

iskolaidő van.

tele van túlzásokkal

2022. dec. 14. 10:04
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

#10: De, iszonyú nyilvánvalóan kamu.

Szóval hogy boldogulsz az életben? Sokszor átvernek? Sokszor vagy csalások áldozata?

2022. dec. 14. 10:09
 13/22 anonim ***** válasza:
43%
négyeske most jött le a falvédőről :D
2022. dec. 14. 10:31
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
#15: te szegény egyszerű lélek
2022. dec. 14. 10:47
 15/22 anonim ***** válasza:
30%

15# eg órája tett fl hasonlót..

csak egy munkanélküli unatkozó.. vagy épp már szabin van

2022. dec. 14. 10:49
 16/22 anonim ***** válasza:

Már csak azért sem gondolom kamunak, mert konkrétan szem-és fültanúja voltam hasonlóaknak.

Jómagam informatikus vagyok, de régebben (2010 és 2020 között nagyjából) vállaltam óraadói feladatokat is. Ilyenkor az osztályozó értekezletekre én is hivatalos vagyok, és a dolgozói, meg a tantestületi értekezleteken is "szívesen várnak". Volt három olyan eset, amin azért alaposan fennakadtam. Az egyik egy leszbikus pár volt. A legtöbb "bűn", amit elkövettek, hogy szünetben néha megfogták egymás kezét. De a fő téma az értekezleten az volt, hogy hogyan lehetne szétválasztani őket? Be kéne hívatni a szülőket elbeszélgetni arról, hogy a lányuk nemi érdeklődése nem megfelelő? Vagy vegyük rá, hogy irassa át másik osztályba? Vagy hogy vigye el másik iskolába?

A másik ilyen eset egy transznemű lányé volt. Mármint izé... bilógiailag lány, érzelmileg fiú. Na, ez kiverte a biztosítékot sokaknál. Volt olyan tanár, aki állandóan utána "nyomozott", meg azt leste, hogy hánypercet tölt a vécében, mert "biztos b**i, és a tükör előtt piperkőcködik". Elérték, hogy a következő tanévet más más iskolában kezdje.

A harmadik egy tudomásom szerint full hetero (legalábbis neki volt barátnője a suliban, csak náluk érdekes módon ez nem botránkoztatott meg senkit), de kissé lányos kinézetű srác volt. Az év végi osztályozó értekezleten (!!) az egyik tanára negyed órán át ecsetelte, hogy most vajon hormonzavaros lehet-e a srác, vagy az anyja neveli félre? És hogy el kéne érni, hogy az apjához költözzön, mert biztos az anyja van káros hatással rá. (Külön éltek a szülei.)

Ezek után én semmin nem csodálkozok. Nyugodtan lehet kamunak titulálni, ha nem a saját fülemmel hallom, én sem gondoltam volna, hogy ilyen a 21. században Magyarországon létezhet.

2022. dec. 15. 12:32
 17/22 anonim ***** válasza:

4-es vagyok megint. Szeretném hozzátenni, hogy egyáltalán nem azért adok igazat a kérdezőnek, mert akkora melegbarát volnék! Igazából egyike vagyok azoknak, akik ki szoktak menni megdobálni a ratyifelvonulást. De az nem magánélet, ne keverjük össze. A tanárnak nincs joga beleugatni mások magánéletébe, akkor sem, ha lát belőle valamit, és pláne nincs joga szankcionálni! Hogy a kérdező meleg vagy sem, az nem tartozik senkire, amíg nem kezd szivárványzászló alatt ugrabugrálni. Az viszont onnantól nem magánügy, hanem politikai tüntetés. Azt joggal kifogásolhatja bárki, aki nem ért egyet.

Ez a tanár egyszerűen kompenzálni akarja a sikertelen életét, és nem talált jobb módszert, mint a fiatal életekbe belerúgni. Az ilyen takarodjon a pályáról!

2022. dec. 15. 12:36
 18/22 anonim ***** válasza:
Hülyék is vagytok, ha dacból csináljátok ugyanazt, amiért egyszer már rátok szóltak.
2022. dec. 15. 13:02
 19/22 anonim ***** válasza:
18-as, ez nem úgy működik, hogy ha a tanár rád ripakodik, akkor te füled-farkad behúzva kussolsz és engedelmeskedsz. Az régen volt, a kommunizmusban. Tönkre is tett pár generációt, az országot meg megnézheted.
2022. dec. 15. 13:04
 20/22 anonim ***** válasza:
De nem ráripakodott. Itt úgy indult, hogy szépen félrehívta őket és elmagyarázta, hogy ez nem iskolába illő viselkedés. Ők meg csakazértis stílusban ribiskednek tovább.
2022. dec. 15. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!