Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Csajok ti mennyire tudtok,...

Csajok ti mennyire tudtok, tudtatok jól kötelet mászni?

Figyelt kérdés
Szerintetek akiknek jól ment mennyivel voltak fizikálisan erősebbek azokhoz a csajokhoz képest akiknek nem ment olyan jól?

2022. dec. 8. 19:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én azért tudtam csak a feléig mászni, mert tériszonyos vagyok. Egyébként karizom kell hozzá, és a tenyér bőrének sem árt hozzá edződni.
2022. dec. 8. 20:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nem vagyok gyenge fizikumú de kötelet mászni sose tudtam. Nem tudom, nekem valahogy sose sikerült úgy raknom a kezem/lábam, hogy feljebb jussak
2022. dec. 8. 20:35
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jól ment, az osztályunkból 3-an tudtunk felmászni teljesen a kötélre, két fiú és én. Erős nem vagyok, viszont alacsony és sovány, így meg nem nehéz felmászni. Egyébként kisgyerekkorom óta sportolok, az is segít.
2022. dec. 8. 20:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Detto. Mindig elhatároztam, hogy egy életem, egy halálom, felmászok, aztán csak felcuppantam a kötélre, és lógtam le róla, anélkül, hogy 1 cmert is sikerült volna felmásznom.
2022. dec. 8. 20:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Sosem tudtam kötelet mászni, egyáltalán, az erő meglett volna, de a bőröm nagyon érzékeny volt hozzá.
2022. dec. 8. 20:58
 6/18 A kérdező kommentje:

3

Ha kisgyerek korod óta sportolsz akkor elég jó fizikumod lehet.

2022. dec. 8. 21:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagyok benne, hogy ez 80%-ban technika, és csak 20%-ban erő kérdése. A technikát meg vagy elmagyarázza a tanár rendesen, vagy nem... A régi szép időkben még rendszeresen súlyzóztam, és akkor sem tudtam felmászni. Pontosabban a karommal egy darabig húzni tudtam magam, de mivel a lábaimat szinte nem is használtam, biztos hogy nem úgy csináltam, ahogy azt eredetileg kéne.
2022. dec. 8. 21:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

A kötélmászáshoz pont nem kell nagy fizikai erő. Azt kell megtanulni, hogyan kell megfelelően a lábadat a kötél köré kulcsolni és azzal, lábbal kell felnyomni magad, nem kézzel felhúzni, mint a pasik.

Nem erőlködni kell hanem megtanulni, hogyan kell jól csinálni! Ha rájössz hogyan kulcsold a lábad, hogyan tudd használni rendesen, onnantól sima ügy lesz. Ha a karoddal próbálod felhúzni magad akkor nem fog menni ha nincs nagy erőd és gyakorlatod a saját testsúlyos edzésben.

Sosem voltam erős, a súlylökésre épp kettest kaptam mindig, a kötélmászás viszont jól ment.

2022. dec. 8. 22:25
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem mertem felmászni, félek a magasban.
2022. dec. 9. 00:11
 10/18 anonim ***** válasza:
97%

Semennyire. Amikor én következtem akkor inkább kértem az egyest próbálkozás nélkül.

Nem vagyok tériszonyos, fára szerettem mászni, de a mai napig elmeháborodott ötletnek tartom a kötelező kötélmászást.

2022. dec. 9. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!