Tanár adhat szaktanárita város X pontján történt dohányzásért? kb 15 km választja el a sulit és a dohányzás helyszínét ahol is véletlenül futotta vele össze
Ő állítja adjhat és adott is.
Ayámék megeresztettek egy hívást a tankernek, egyből törlődött a szaktanári még aznap.
Most akkor adhat vagy nem adhat?
"Nem adhat. "
Hát pedig adott. Mondjuk 1 nap múlva törölve is lett...
Ha iskolaidőben történt, akkor igen. Azon kívül inkább vagy elhív téged beszélgetni a dologról és/vagy a szüleidet is értesítheti, mivel közoktatásban dolgozó, nevelő személy.
Szóval erkölcsi és némi jogi felelőssége is van abban, hogyha egy fitalakorú (18-) tanulója dohányzik. Elvileg elvárás lenne részéről az, hogy megkérdezi, hogy miért dohányzol és megpróbáljon lebeszélni róla, amennyire tud.
Nincs benne a házirendben, hogy olyan magatartást kell tanúsítani a suliban és a sulin kívül is, ami méltó az iskolához? ha ez benne van, eleve van jogalap.
A sanctioknál meg benne van, hogy miért mit kaphatsz.
Elolvastad végig a házirendet?
"Ha iskolaidőben történt, akkor igen. "
de nem iskolaidőben történt, hacsak vasárnap du 15h-t nem tekintjük iskolaidőnek.
És mit szóltak ahhoz anyádék, hogy dohányoztál?
Gondolom azt mondák: "Jól van fiam, csak így tovább! Az a szemét tanár még nevelni mert, amikor mi a nem-nevelés hívei vagyunk? Nosza, jelentsük fel a tankernél!"
Gratulálok, te is nagyszerű, építő tagja leszel társadalmunknak.
"Nincs benne a házirendben, hogy olyan magatartást kell tanúsítani a suliban és a sulin kívül is, ami méltó az iskolához?"
Semmi olyan nincs a házirendben, ami az iskolán kívüli állapotra vonatkozna. Mellékeljem a teljes házirendet pdfben?
Másik meg: ha szerinted megalapozott volt, vajon mi oka lehet hogy ment egy telefon a tankernek kb 10 órakor(és nem a sulinak és nem a tanárnak) és 12 órakor eltűnt a szaktanári? ha annyira megalapozott hát akkor?
"És mit szóltak ahhoz anyádék, hogy dohányoztál?"
Magasból leszarják . Mióta apám kifejtette hogy ő már 14 évesen és meg mondtam hogy na én meg 16 vagyok azóta ez nem téma. Dohányzom és csá. Otthon is.
"! Az a szemét tanár még nevelni mert,"
A tanár dolga addig tart, ami át nem léptem a suli küszöbét. Ha már kiléptem onnantól fogva ő nem tanár, csak egy ember az utcáról közünk egymáshoz semmi.
Meg aztán a saját kölkét nevelje, aki szintén fújja a füstöt, ha a fater nem látja. Ott tegyen rendet előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!