Hogyan vegyem rá, hogy eljöjjön osztálytalálkozóra?
10 éves osztálytalálkozónk lenne, és az egyik akkor megismert sráccal azóta legjobb barátok vagyunk, viszont 12.-ben kinézték maguknak a tanárok és néhány ember az osztályból, és mondták neki napi több alkalommal is, hogy semmi nem lesz belőle, érettségin megfog bukni, ne is jelentkezzen egyetemre.
Ez akkor se érdekelte túlzottan a srácot, egészen mesterien szart bele mások véleményébe már akkor is, aztán végülis egyetemista lett, lediplomázott, és idén januárba léptették elő középvezetőnek az egyik legnagyobb hazai multinál.
Mondtam neki, hogy itt a lehetőség a sikerét a volt rosszakaróinak az orra alá dörgölni, de egyszerűen nem tudom rávenni, hogy eljöjjön.
Azzal érvel, hogy nem az motiválta az évek során, hogy mások orra alá dörgölje a sikerét, hanem saját maga akart magának egy könnyebb életet, és hitt abban, hogy a képességei alapján nagyon jó vezető lenne.
Hogy ő nem fog olyan emberek közé menni akiket már meg sem ismerne, és nem érdekli egyszerűen az egész, nem akar mesélni magáról számára érdektelen embereknek.
Pedig szerintem ez egy nagyon jó lehetőség lenne, hogy hátha magukba szállnak ez által.
Tanácsok?
,,nem az motiválta az évek során, hogy mások orra alá dörgölje a sikerét, hanem saját maga akart magának egy könnyebb életet"
,,nem érdekli egyszerűen az egész, nem akar mesélni magáról számára érdektelen embereknek."
- Elég egyértelműen fogalmazott, nincs mit ezen ragozni. Ha tiszteled, elfogadod a döntését. És megfogadhatod az 1-es által írtakat is.
Szerintem annyira proli dolog ez az "mások orra alá dörgölés". Normális ember nem foglalkozik ilyennel.
Szerintem tök egészséges gondolkodás, hogy nem megy el, mert nem érdekli senki, és miért akarjon bármit is bizonyítani olyanoknak akik nem érdeklik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!