Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elmennél így az osztálytalálko...

Elmennél így az osztálytalálkozóra?

Figyelt kérdés
A volt gimnáziumi osztályom osztálytalálkozót szervez decemberre, mert akkor a többség otthon lesz. Mi is hazautazunk, gondoltam is hogy elmegyek. De az osztálytársak közül senkivel nem tartom a kapcsolatot, annyira nen is vagyok kíváncsi rájuk. A tanárokra inkább. Akit a legjobban szerettem, és akivel a legszívesebben találkoztam, az az osztályfőnök. Történelmet és földrajzot tanított, és emberileg is nagyon közel állt hozzám. Viszont pár hete facebookon azt írta, hogy élete legnagyobb csalódása vagyok és szégyelli hogy valaha is tanított. Nagyon rosszul esett és nyilván nagyon kínos lenne így a találkozó, amin ő mint osztályfőnök, természetesen ott lesz és főként vele szerettem volna találkozni (az eset előtt persze). Nem tudom így van-e értelme menni.
2022. okt. 27. 09:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

20: Ahh, értem. :P

Na és talán egyszerre kezdtél ki mindenkivel? Jól van na, csak picit próbálkozom, mert emészt a kiváncsiság. :D

2022. okt. 27. 22:26
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
Senkivel nem kezdtem ki. Nem feküdtem le senkivel, nem csaltam meg senkit, nem ittam le magam a földig, és semmi hasonlót nem csináltam. Nem is én voltam a hibás.
2022. okt. 27. 22:34
 23/28 anonim ***** válasza:
22: Jól van akkor. Na és akkor ezen kivül mi történt? :)
2022. okt. 27. 23:06
 24/28 anonim ***** válasza:
43%

Attól még, hogy téged összetört egy találkozás a régi arcokkal, még ne ajánld jótanácsként azt, hgoy más se menjen el.

Nem tudom, hogy mi történt veled, szerintem egy anonim oldalon mondjuk kicsit paranoid dolog ez a naggy titkolózás, de igazából mindegy. Azért elég instabilnak kell lenni ahhoz mentálisan, hogy egyetlen este alatt taccsra vágjanak. Lássuk be, az emberek többsége szerencsére nem ennyire instabil.

Én nagyon izgultam és szorongtam az osztálytalálkozóm előtt, de végül elmentem és nagoyn jó volt. Nyilván döntő többségében a régi sztorik felmlegetése ment, meg annak kibeszélése, hogy kinek miért nincs még mindig lakása, de nem is azt kell várni, hogy na majd életünk új fordulatot vesz:D

2022. okt. 27. 23:07
 25/28 A kérdező kommentje:

Semmi konkrét ellene irányuló dolog nem volt. Annyi a lényeg, hogy ellentétes politikai nézeteket vallunk és a hibát ott követtem el, hogy sok helyen hangot is adtam ennek. (Főleg facebookon). Most már tudom, hogy jobb az ilyesmit szűkebb térben megbeszélni, de akkor nem gondoltam bele, hogy ezzel mást (nekem fontos embereket is) megbánthatok. Meg abban is hibáztam, hogy azt ugyan tudtam, hogy ő milyen nézeteket vall (régebben sokat beszéltünk órán is politikáról, de akkor ugyanazon az oldalon álltunk), de mivel facebookon nem aktív, így nem számoltam vele, hogy esetleg látja és bántásnak veszi, amit írok.

Próbáltam beszélni vele, de a szemében én már egy jellemtlen, nulla ember vagyok, akibe kár volt energiát ölni, mert semmit nem tanult.

Mivel mi tényleg jóban voltunk, az egyik kedvence voltam mondhatni így mindenkinek feltűnne, hogy nem beszélünk egynással.

2022. okt. 28. 05:36
 26/28 anonim ***** válasza:
Ha kíváncsi vagy az osztálytársaidra, menj el nyugodtan. Ne hibáztasd magad, a tanárod egy intoleráns gyökér! Ne haragudj, de ha valaki annyira nem kulturált, hogy csak ellentétes politikai nézetek miatt így viselkedik, az nem felnőtt, nem is tanárnak való. Ha elmész a találkozóra, viselkedj visszafogottan, semlegesen, ha ő erre nem lesz képes, azzal csak magát minősíti. Persze, ha más okokból nincs kedved menni, akkor ne menj.
2022. okt. 28. 07:32
 27/28 anonim ***** válasza:
72%

Bah

Publikusan politizálni, öreg hiba:D Az emberek megtanulhatnák már, hogy politikáról, vallásról, szexről nem beszélünk facebook kommentekben, ahol az ÖSSZES ismerőse látja.

Ezért kell álprofilt létrehozni, ha mindenáron vadidegenekkel akarunk fröcsögni:D

Egyébként Deák Dani, te vagy az?:D Őt húzta le most nemrég a középiskolai tanárja, hog ylátja, kár volt belé az energia:D

Mindenesetre el kéne engedni, hogy politikai nézet alapján ítéljünk meg másokat. Ez vonatkozik rád is, a tanárra is. Szerintem nyugodtan elmehetsz, és ha rákezd, hogy "na, hogy is van azzal a politikával?" akkor annyit mondasz, hogy "pont úgy ahogy atanárnőnek, nekem is megvan a véleményem a világról, nincs semmi baj azzal, ha másképp látjuk a dolgokat, ettől színes a világ. A legjobb amit tehetünk, ha nem a különbségeket, hanem a hasonlóságokat látjuk egymásban és építjük az emberi kapcsolatainkat és a környezetünket ahelyett, hogy rombolnánk ezeket." És akárki próbál politizálni, nem szálsz bele. És már meg is van a sikeres este kulcsa: nem engeded elbszni toxikus témákkal:D

2022. okt. 28. 09:08
 28/28 anonim válasza:
Lehet, hogy még személyesen lehet valamit változtatni, remélhetőleg jó irányba. Az osztálytársakért érdemes legalább elmenni... Esetleg majd külön elmondod a kíváncsibbaknak mi van vagy nem tudom... Nem egy könnyű téma ez és a hozzáállások se azok...
2022. okt. 28. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!