Mit gondoltok az olyan tanárokról, akik ha elégtelent adnak valamelyik diákjuknak, akkor utána kvázi elvárják tőle, hogy egész nap depiben legyen emiatt?
Anno ('90-es évek) általánosban nekem volt dolgom ilyenekkel. Tehát hogy egy diák elégtelenre felelt, vagy a dolgozata lett egyes, esetleg mindkettő (Dolgozatkiosztás volt, majd utána feleltetetés, és megesett, hogy valaki így duplán egyest szerzett.) És utána később a szünetben vagy a napköziben a tanár meglátta valahol az adott diákot nevetgélni, marhulgatni, trécselgetni másokkal. És akkor ott elsétálva beszólt, hogy: "Úgy látom, nagyon vígan vagy! Én a helyedben inkább lapítanék a szégyentől, meg aggódnék, hogy mit kapok otthon az egyesekért!". Meg mintha olyan is lett volna, hogy még fenyegette azzal, hogy lehet, hogy felhívja az anyját.
Azért ez tényleg elég durva, mert alapjában véve semmi köze ahhoz, hogy a diák órán kívül mit csinál, ha az nem iskolai rendbontás. Tehát az ilyenfajta tanár nézőpontja szerint az egyest kapó és/vagy bukásra álló diáknak a szünetben meg a napközis szabadfoglalkozás alatt csak félre kéne vonulnia valahova és depisen merengeni?
Gondolom, sajnos még manapság is vannak ilyenek.
23: És mi a normális viselkedés? Hogy az egyes kapása után egész nap semmit nem csinál, csak félrevonul valahova, és depisen néz maga elé?
Az efféle bugyuta mentalitást kellene végre elhagynotok. Nem csak sztrájkolni, meg sírni, hogy nem vagytok jól megfizetve.
Élvezte, hogy hatalma van, kicsinyeskedő tanár az ilyen. Lehet, hogy az még pl visszaélés is lett volna a hatalmával,hát igen,a z már igen, az lett volna szerintem, ha még pl felhívja a szüleidet,és eléri,hogy valamelyik megverjen, és neked-ugrasztja.
Lehet, hogy vele is genyóskodtak régen. Akár ő tanára, akár szülei, v egyéb rokonai, akár iskolatársai, ettől kisebbségérzete támadt, és ezt akarja ezzel kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!