Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok az olyan tanárok...

Mit gondoltok az olyan tanárokról, akik ha elégtelent adnak valamelyik diákjuknak, akkor utána kvázi elvárják tőle, hogy egész nap depiben legyen emiatt?

Figyelt kérdés

Anno ('90-es évek) általánosban nekem volt dolgom ilyenekkel. Tehát hogy egy diák elégtelenre felelt, vagy a dolgozata lett egyes, esetleg mindkettő (Dolgozatkiosztás volt, majd utána feleltetetés, és megesett, hogy valaki így duplán egyest szerzett.) És utána később a szünetben vagy a napköziben a tanár meglátta valahol az adott diákot nevetgélni, marhulgatni, trécselgetni másokkal. És akkor ott elsétálva beszólt, hogy: "Úgy látom, nagyon vígan vagy! Én a helyedben inkább lapítanék a szégyentől, meg aggódnék, hogy mit kapok otthon az egyesekért!". Meg mintha olyan is lett volna, hogy még fenyegette azzal, hogy lehet, hogy felhívja az anyját.

Azért ez tényleg elég durva, mert alapjában véve semmi köze ahhoz, hogy a diák órán kívül mit csinál, ha az nem iskolai rendbontás. Tehát az ilyenfajta tanár nézőpontja szerint az egyest kapó és/vagy bukásra álló diáknak a szünetben meg a napközis szabadfoglalkozás alatt csak félre kéne vonulnia valahova és depisen merengeni?

Gondolom, sajnos még manapság is vannak ilyenek.

2022. szept. 24. 07:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
31%
De akkor később se könyörögjön a kettesért év végén, hanem viselje méltósággal és nevetve a bukást.
2022. szept. 24. 09:28
 12/26 A kérdező kommentje:
11: Egy normális tanárnak nem kell könyörögni, hanem magától (a munkaköre természetes részeként) lehetőséget ad a javításra.
2022. szept. 24. 09:44
 13/26 anonim ***** válasza:
19%
A lustáknak teljesen mindegy hány lehetőséget kap, nem fog javulni. Ezért vannak tele a gyárak tufa emberekkel és ez így van rendjén. Kiszórják az alkalmatlanokat és majd nevetgélhetnek a szalagnál. Mindenki a helyére kerül.
2022. szept. 24. 09:52
 14/26 A kérdező kommentje:

13: Tehát aki az elégtelen osztályzat kapása után nevetgél az osztály- vagy napközistársakkal, az automatikusan csak lusta lehet? Elég érdekes gondolkodásmódod van.

Akik a gyárakban dolgoznak, az általánost azok is kijárták.

2022. szept. 24. 09:58
 15/26 anonim ***** válasza:
24%

Inkább csak tanulj és ne csak a lógáson gondolkodj.

Nem hisztizni kell a sok bántalmazó szuperbully tanár és a cegín hányattatott sorsú bociszemű kölkök miatt, hanem tanulni és készülni kell.

A mai kölykök meg már PTSD-t kapnak, mert egy tanár emelt hangon szól rájuk.

2022. szept. 24. 10:01
 16/26 A kérdező kommentje:
15: Evvel a mentalitással és gondolkodásmóddal, amit itt sugallsz, szívből remélem, hogy se tanár nem vagy, se gyerekeid nincsenek.
2022. szept. 24. 10:49
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Mert azt hiszik, hogy ha nem összezuhanva zokognak akkor egyáltalán nem érdekli őket, nem szomorúak, stb. Ez sajnos általános jelenség, az alacsony érzelmi intelligenciájú emberek f*szsága. Azt hiszik, hogy az orvoshoz nem úgy mész mint akit akasztani visznek akkor igazából egészséges vagy, csak a táppénz kell, vagy ha valakid kórházban van és te nem sírsz egész nap, akkor nem is érdekel ha meghal.
2022. szept. 24. 11:26
 18/26 A kérdező kommentje:
Többek között az is a probléma, hogy ha egy diákba egy (vagy több) tanára ezt neveli bele, hogy ha kudarcot vall, akkor legyen rosszkedvű, és nézzen magába, akkor ez kihathat az illető életére felnőttként is. Próbáljunk elképzelni egy dolgozót, aki valami fontos projekten munkálkodik, de egy főnöki leszidás vagy egy telefonon kapott rossz hír olyan hatást gyakorol rá, hogy félbehagyja a munkát, és evvel esetleg átlagpolgárokat is megkárosít (ha mondjuk irodában, vagy ilyesmi helyen dolgozik). Hogy miért csinálja? Mert anno a tanára ezt nevelte bele, hogy a rossz hír kapása után lapítani és depizni kell, és semmi mással nem foglalkozni.
2022. szept. 25. 07:22
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
13-as én dolgoztam már gyárban és vannak ott olyan muka folyamatok, amelyekhez akár fél év is szükséges, mire betanulod. Nagyon sok intelligens embert ismertem ott meg és a fizunk se volt kevesebb pl a tanárokétól vagy a mentősökétől. Szóval a gyári munkásokat nem kéne minden esetben lefikázni. A gyerekeket meg nem kellene belehajszolni az állandó felesleges tanulásba, mert láttam én már mekiben és gyárban is több diplomával rendelkező egyéneket.
2022. szept. 27. 14:10
 20/26 anonim ***** válasza:
63%
19-es vagyok, hogy a kérdésre is válaszoljak, az ilyen tanár az egy igazán besavanyodott, megkeseredett, buta alak lehet. Hát mondjuk mivel tanár, nem is kell ezen csodálkozni.
2022. szept. 27. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!