Miért vannak olyan tanárok, akiknek az a jó, hogyha bemagolod az egész anyagot, úgy ahogy a könyvben van? Ha megtanulod, megérted és a saját szavaiddal akarod elmondani, akkor bevág egy elégtelent?
Pedig általában a saját szavas verziót szokták értékelni.
Több tanárnál is tapasztaltad az inkább a bemagolás értékelését ?
Nálunk is az volt a raj eminens kiemelt 5 ös tanulo aki amikor felmondta az anyagot simán tudtam az ujjammal követni a könyvben(töri) végig csonk nélkul.
Én meg nagy sértődve óbégattam hangosan, hogy ha ez a tanulás ezt én is megtudom csinálni. En is felelek ilyen kam ötösökért. A tanar azt mondta jó! Aztán leadták az órai anyagot, még azon az órán BEMAGOLTAM, a tanár óra végén feleltetett, felmondtam 5 ös es kesz. Mire kiértem a suliból már nem tudtam az anyagot.
Az iskolák vsak rovidtávu memoriatesztre vannak nem többre. Munkahelyre se fog kelleni semmi. Se a derivalás mátrixok integrálás sem, semmi.
Ugyanez egyetemen. Vállalat gazdaságtan jó kis száraz anyag. 3 órás kisérettséginek minösülő vizsga volt belole. Elotte ejszaka kb 4 óra alatt bevágtam a tankonyvet, másnap a 3 órás 6 oldalas kérdéseket megválaszoltam 20 perc alatt, a dékán helyben javította hozta hogy 5 ös és mehetek. A többiek meg puskáztak meg írták 3 órán keresztul.
Én meg kb már másnap elfelejtettem miröl szól a vállalat gazdadágtan de többé nem is kerdezte senki.
Ez a mai oktatás.
Sajnos lejáratták a pedagógus szakmát és minden
jelentkezőt alkalmaznak, aki elvállalja a tanítást.
A hozzáértés már nem nagyon feltétel.
A "nekem is így kellett" mentalitás nagyon sok helyen él még...
Matekból tudok hülyét kapni azoktól a 'kollégáktól', akiknek csak és kizárólag egyféleképpen lehet a feladatot megoldani, ahogyan ő mutatta. Saját elképzelés, kreativitás mehet a francba.
Pont ez lenne a tárgy szépsége, hogy több úton is el lehet indulni.
Csak a törihez tudok hozzászólni.
Magolni csak a konkrét szakkifejezést kell, de azt igen, mert a "társadalmi szerződés" helyett nem jó, ha azt mondod népi megállapodás és a "kapuadó" is kapuadó és nem kapudíj.
Az érettségi éppen ezeknek a szakkifejezéseknek a használatát várja el, ez a "magoltatás" oka.
Elképzelhető, hogy amit te saját szavaiddal mondasz el az tartalmilag nem az, mint ami a tankönyvben van.
Jogászképzésen jórészt szó szerint kell tudnod a jogszabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!