Nincs arra szabály hogy kevesebb legyen a követelmény ha angolt tanultam és átmentem egy másik suliba ahol németet tanítanak csak?
Sajnos nincs.
A diszlexiás gyereket ne szídd, neki pusztán a betűk felismerése és összekapcsolása is gondot okoz, hidd el, nehezebb neki, mint neked. Viszont az tévedés, hogy nem lehet megbuktatni. Attól még, hogy diszlexiás, meg lehet buktatni.
Alapvetően nem volt túl jó a gondolat, hogy egy haladó (mármint nem kezdő) németes csoportba kerültél. Nem te vagy a hibás, hanem az, aki ezt kitalálta és engedélyezte.
A te dolgod viszont az, hogy csináld.
2est kaptál. Az nem egyes, tehát nem bukó, azaz célra megfelel!
A karó az már nyilván nem jó.
Amit meg kell érts: nem kell ötösnek lenned németből. A lényeg, hogy ne bukj meg. De még csak 3 hete van suli, szóval az évvégi megbukásról szó sincs, bőven lesz lehetőséged javítani még. Ha hármasig felhúzod, én már büszke leszek rád. És te is az lehetsz majd magadra!
A szavak fontosak, de a nyelvtan is kell, és a németben talán az a legnehezebb rész. Duolingot csináld szabadidőben, a mondatszerkezet gyakorlására az is jó.
Ne görcsölj rá a dolgokra! Nem kell 5ösnek lenned, oké?
Jó, mondjuk így elmondás alapján nem lehet túl jó a tanárod. "4est adok, de csak 3ast ér", nahát a kva anyád:D Vagy adjon 3ast, vagy ne mondogassa, hogy nem érdemli meg az ember azt a jegyet amit épp most ad...
Egyébként jó nyelv a német... ha már egyszer megtanultad:D Tudom, ez nem nagy vígasz, de na:D Sajnos nagoyn más lehetőséged nincsen.
Annyit tudtok még tenni, hogy a magántanárral nagyon ráálltok az iskolai anyagra, szóval ő külön segít megtanulni azt, amit épp a suliban is adnak anyag. Ezáltal jobbak lesznek a házijaid és az adott témából írt dogák is jobban sikerülhetnek.
Ha vígasztal, én mindig karóra feleltem angolból. Sosem tanultam szavakat, és feleltetésnél meg röpdogánál jóformán mindig azokat kérték. A nyelvtant vágtam...
Most egy multinál dolgozom angolul:D Abszolút nem okoz gondot:D Az iskolai nyelvoktatás egy szar, ha valaki valóban nyelvet akar tanulni, akkor beszélgetnie kell sokat, nem pedig fura tankönyvi feladatokkal bszakodni.
Kérdező, mi lenne, ha leszállnál végre a diszlexiás csoporttársról? Nem miatta kapsz rossz jegyet, hanem azért, mert nem tudsz németül.
Érted azt, hogy ő bármit csinál, a tanulási zavara ő mindig hátrányban lesz, és valószínűleg sosem tanulja meg olyan jól?
Egyébként ha ilyen egyszerű, hogy sulit is válthatnátok, akkor miért idejöttetek, ahol nincs angol?
Ne mással törődj, hanem magaddal. Az ő jegyei nem befolyásolják a tieidet.
És majd ha idősebb leszel megérted, hogy a diszlexia baromi nagy szívás.
Ha te kapsz elég időt és megfeleő oktatást, meg fogod tudni tanulni az anyagot és nem okoz gondot egy szöveg elolvasása. Neki akármennyi időt adnak, a szöveg elolvasása (akár magyarul is) gondot fog okozni neki, amíg él.
És nincs ilyen szbály, hogy egy jeggyel jobbat kell adni neki.
Ha már ennyire érdekel az ő dolga, ahelyett, hogy a magadéval törődnél, elmondom: Diszlexia esetén az irányelv az, hogy az adott diákot inkább szóban kérjék számon, nem írásban. Azaz dolgozat helyett inkább feleljen, egyszerűen azért, mert az olvasott szöveg értelmezése gondot okoz a számára, de ha ugyanazt hallja, az nem. És lássuk be, az nagy szívás, ha pl töriből tudod a választ a kérdésre, csak mivel félreolvastad a kérdést, rossz választ adsz meg.. Ennek ugye semmi köze a töri tudásodhoz. Ezér tkell feleltetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!