Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik kiabálnak a beszédhibás diákokkal?
Anno sajna nekem is volt benne részem, beszédhibás vagyok. Tehát hogy valamit csak dadogva vagy hadarva tudtam kimondani, és erre elkezdett ordítani, hogy a szentségit, beszéljek már érthetőbben.
Az ilyenek felnőtt, sőt mi több tanár ember létükre nem érik fel ésszel, hogy ez egy betegség, amiből nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kigyógyulni? Vagy talán azt hiszik, hogy a diák direktbe szórakozásból beszél így, hogy őt bosszantsa?
Az már csak hab a tortán, amikor a tanár még gúnyolódik is a beszédhibán, rendszeresen reflektálva rá. (Például dadogást utánozva szólítja ki felelni az illetőt.)
21: Minthogy nagy valószínűséggel nem akkor hallja először beszélni a gyereket (ahogy engem sem akkor hallott először a tanarnő, akit fent említek), ezt a lehetőséget majdnem 100%-osan elvethetjük. Olyan persze létezik, hogy valaki csak nyilvánosság előtt beszédhibás, mert lámpaláz jön rá. De olyanról még sose hallottam, hogy egy normál beszédű diák úgy akarta volna hergelni a tanárát, hogy dadogósnak vagy hadarósnak tetteti magát.
A kérdésem a beszédhibásokat vegzáló tanárokról szól, így más dolgokat, légyszi ne keverj ide!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!