Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik kiabálnak a beszédhibás diákokkal?
Anno sajna nekem is volt benne részem, beszédhibás vagyok. Tehát hogy valamit csak dadogva vagy hadarva tudtam kimondani, és erre elkezdett ordítani, hogy a szentségit, beszéljek már érthetőbben.
Az ilyenek felnőtt, sőt mi több tanár ember létükre nem érik fel ésszel, hogy ez egy betegség, amiből nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kigyógyulni? Vagy talán azt hiszik, hogy a diák direktbe szórakozásból beszél így, hogy őt bosszantsa?
Az már csak hab a tortán, amikor a tanár még gúnyolódik is a beszédhibán, rendszeresen reflektálva rá. (Például dadogást utánozva szólítja ki felelni az illetőt.)
🍏
Elitélendő!
Illetve az a véleményem, hogy a pedagógiai egyetemi és munkahelyi felvételinek a szakmai alkalmasság vizsgálat része kell, hogy legyen, vagyis:
- pszichológiai vizsgálat hazugságvizsgálóval.
A közoktatásban meg kell adni a lehetőséget, hogy a diákok értékelhessék a tanár viselkedését, hozzáállását.
Illetve legyen gyerekjog is, mint tantárgyrész.
"Illetve az a véleményem, hogy a pedagógiai egyetemi és munkahelyi felvételinek a szakmai alkalmasság vizsgálat része kell, hogy legyen, vagyis:
- pszichológiai vizsgálat hazugságvizsgálóval"
Nem rossz. Jó az ötlet, hogy legyen valamiféle alkalmassági vizsgálat a tanároknak. Csak éppen nettó 140 ezres kezdőfizetés mellett nem lehet válogatni a jelentkezők között, annak kell örülni, ha valaki egyáltalán hajlandó tanítani.
"A közoktatásban meg kell adni a lehetőséget, hogy a diákok értékelhessék a tanár viselkedését, hozzáállását"
Ez is jó. De mi történik, ha rossz értékelést kap a tanár? Ki lehet rúgni, csak a fent említett csodálatos fizetés mellett lehet, hogy nem jön senki a helyére vagy ha igen, az sem lesz jobb.
At ilyen nem tanárnak való.
Az ilyen menjen el birkapásztornak ki a mezőre, ott óbégasson a birkákkal.
Lehet, hogy még bégetnek is neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!