Kifejted a véleményedet, hogy miért lesz/nem lesz szerinted iskola április 19 után (se)?
Szerintem nem lesz, csak reménykeltés az emberekben ez az egész.
A járvány tetőzget, csúcson van a halálozás is, korházak tele vannak.
A tanárok beoltásával a nyitásra még nem érik el a védettségi állapotot és a nevesebb emberek (Merkely Béla, Kásler Miklós, stb) szerint elhamarkodott döntés volna a nyitás.
Mi a véleményetek? Légyszi fejtsd is ki és ne egy igen/nem legyen. Troll válaszokra ne reagáljon senki /ne etesd a trollt/
Nagyon súlyos döntés volna, mivel pont most van a legnehezebb része a járványnak.
Meg erre a kis időre már felesleges is lenne újranyitni...
Szerintem lesz jelenléti oktatás ápr.19-től.
A kormányrendeletben ez van benne. Természetesen lehetne addig módosítani, de szerintem végiggondolták előtte, hogy reális-e ez a terv.
A tanárok védettségéről annyit, hogy pont ma olvastam egy cikket, hogy a Pfizer vakcináknál első oltás után is az oltottak 80%-a védettséget szerez. Más vakcináknál 50%-ot hallottam. Tehát azért az nem igaz, hogy egyáltalán nem lesznek védettek. Nem olyan nagy arányban, mintha a második oltás után 1 héttel lennének.
A nyitás mellett szól az is, hogy nagyon régóta megy már az online oktatás, aminek a hatékonysága változó, de legtöbb helyen alacsonyabb, mint a jelenléti oktatásnak. Ennél is fontosabb érv, hogy az óvodásoknál és kb. az ált.iskola alsó tagozatos gyerekeknél a gyerekvigyázást is meg kell oldani. Ez eddig is sok nehézséget okozott a szülőknek, ezért csak az okvetlen szükséges ideig akarják zárva tartani az óvodákat és az ált.iskolák alsó tagozatát.
Tavaly is akkor kezdték az írásbeli érettségit, és akkor kezdődött a nyitás, amikor tetőzött a járvány (igaz sokkal-sokkal alacsonyabb szinten, mint most). Akkor is sokan ellenezték, háborogtak rajta. Mégis lement az érettségi rendben, és a nyitást sem kellett visszacsinálni nyár elején.
Az általános iskolák alsó tagozatát és esetleg az 5-6. osztályt fogják szerintem kinyitni. Kicsi gyerekekre a szülők nem tudnak vigyázni. Ráadásul egy elsőst online megtanítani írni egy kicsit nehézkes.
7-8. osztály és az idősebbek maradnak online.
Ez egyetemekre nem tudom mennyire vonatkozik, de én egyetemistaként jobban örülnék, hogy ha eddig nem nyitottak ki, akkor már zárva is maradnának. Ez a félév nagyon lazára lett véve. Alig van számonkérés, így a tanulás is mérsékelt. Csak nehezebb lenne áttérni jelenléti oktatásra. Nem érezném fair-nek, hogy alig volt oktatás, de a vizsgák élesben, a megszokott módon mennének.
Amúgy szerintem legfeljebb az általános iskolák fognak nyitni. Túl nagy esélyt nem látok rá hogy hetek alatt varázsütésre javuljon a helyzet. Az egy dolog hogy be lesznek oltva a tanárok, de ez az első oltás és ennek is hetek kellenek hogy védjenek valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!