Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sajnáljátok a tanárokat, hogy...

Sajnáljátok a tanárokat, hogy ilyen keveset keresnek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 11. 23:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
88%
20: Maradjunk annyiban - diplomatikusan, - hogy rossz emberismerő vagy!
2022. jún. 15. 20:47
 22/23 anonim ***** válasza:
85%
19es, szakmát tanítasz, egy teljesen más világ, mint pl egy eldugott falusi középiskola 10.osztálya borsodretkes mellett kettővel.
2022. jún. 23. 22:04
 23/23 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Lehetne azzal jönni, hogy nem állnak ki magukért, de könyörgöm, komolyan itt tartunk, hogy egy tanárnak fel kell lázadnia azért, hogy rendesen meg legyen fizetve? Gondoljunk az orvosokra. Tisztában vagyok vele, hogy egy orvos felelőssége százszor (vagy akár ezerszer) nagyobb egy tanárénál, de tudtommal ők az egyetlen közszférában dolgozó emberek, akik megtehetik, hogy mondjuk a 8-kor kezdődő rendelésre 9-re esnek be, ráadásul még bunkók is. Szól nekik bárki is? Nem, sőt, még fizetésemelést is kapnak. Az SZTK-s orvosokról pedig ne is beszéljünk, mindennek a teteje, amit azok leművelnek. És még képesek magukat lelkiismeretes orvosnak nevezni.

Ha egy tanár (de egyébként bárki más) ezt megtenné, egyből fegyelmi eljárás, fenyegetőzés lenne a vége, és már a gyerekre sem szólhat rá, mert egyből jön a szülő, aki halálosan megfenyegeti, és még így is ő lesz a hibás.

Arról nem is beszélve, hogy a tanár is rengeteget dolgozik. Igaz, hogy min. 22 órát kell tartania egy héten, csak mindenki elfelejti, hogy van helyettesítés, ügyelet, szakkör, tehetséggondozás, dolgozatjavítás, adminisztráció, felkészülés az órákra és még sorolhatnám.

Akik meg folyamatosan ócsárolják őket: nyugodtan meg lehet próbálni utánuk csinálni, kíváncsi vagyok, hogy ki meddig bírná.

Régen legalább meg voltak becsülve, de ma már közellenségnek számítanak.

Nem tagadom, hogy vannak rettentően rossz pedagógusok is, én viszont mindig kifogtam a jókat, pedig nem elit gimnáziumba járok. Nem abból a pár szar tanárból áll az ország tanári kara, akik idegbetegek és nem képesek normális órákat tartani. Vannak köztük olyanok, akik igenis szívvel-lélekkel tanítanak.

Én pl. nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak, akikre a mai napig szeretettel gondolok. Szégyen az országunkra nézve, hogy konkrétan éhbérért foglalkoztatják azokat az embereket, akik a jövő generációját nevelik.

2022. júl. 2. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!