Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sajnáljátok a tanárokat, hogy...

Sajnáljátok a tanárokat, hogy ilyen keveset keresnek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 11. 23:21
A kérdező szavazást indított:
Igen, többet kellene kapniuk
Nem, hiszen bármikor felmondhatnak, senki sem kötelezi őket, hogy ennyiért dolgozzanak
74 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
56%
Őszintén? Nem. Nem érdekel igazából. Keveset keres mindenki.
2022. jún. 11. 23:32
 2/23 anonim ***** válasza:
88%

A társadalmunknak szüksége van a tanárokra és hatalmas hiány van belőlük. Motiválnunk kell őket valahogy, hogy jól teljesítsenek és hogy egyáltalán ezt a pályát válasszák az emberek.

Ez nem sajnálat kérdése, egyszerűen ez az ország érdeke.

2022. jún. 11. 23:42
 3/23 anonim ***** válasza:
21%
jól mondja az első.
2022. jún. 11. 23:43
 4/23 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem az egész rendszer szar. Pl a diákok fele idióta és nem lehet tenni semmit... Pl én ezért nem mennék akkor sem ha 1 milliót keresnének havonta.

Többet ér a mentális egészségem.

2022. jún. 11. 23:44
 5/23 anonim ***** válasza:
64%

Nem sajnálom őket, mert ez amit művelnek ez már nem tanítás, mivel semmi lelkiismeretes oktatást nem tapasztalok. Tisztelet a kivételnek. Tavalyi covidos helyzet alatt az énektanárnőt is el kellett igazítanom. Feladta a 11 éves ikreimnek a feladatot, hogy szolmizáljanak le egy dalt, amit videó üzenetben küldjünk vissza. Aztán írogatta vissza, hogy nem így kell! Könyörgöm, talán meg kellene mutatni a gyereknek, hogy hogyan is gondolja, nem elvárni az olyant, amit nem tanított meg nekik. Ő nemhogy online órát nem tartott, de még videót se küldött soha.

De az osztályfőnököknek sincs semmi fogalma a gyerekek viselkedéséről, tanulásáról, mert nem is érdekli. Az én tanáraim a 80-as években még szerettek tanítani, de ezek csak bejárnak mint valami szalagmunkás.

2022. jún. 11. 23:46
 6/23 anonim ***** válasza:
37%

*és egyébként pénzbeli motiváció kell, hogy jó legyen egy tanár? Márcsak az elhivatottsága miatt is 100% -ra kellene törekedjen.

De amúgy szóval, nem kell egy réteget, a tanárok rétegét kiemelni, keressen mindenki többet egységesen. Mármint , akinek már ígyis milliós a fizetése, annak nem kell, de akinek kicsi annak emelkedhetne, zárkózhatna. 3.vok megin , ez a saját véleményem itten mán, de lehet,hogy többmindenki egyetért.

2022. jún. 11. 23:47
 7/23 anonim ***** válasza:
36%
*Amúgy az meg a többi kiskeresetűre meg lehet sértő, hogy állandóan csak a tanárokat,meg még 1-2 más réteget emlegetnek ilyen szinten,hogy jó lenne,ha emelkedne a bér. xd --azért írtam ide, hogy ikszdé,mert nem akarok részt venni ebben a túlérzékenyítésben. xd (3. voltam megint. :))
2022. jún. 11. 23:50
 8/23 anonim ***** válasza:
57%

Egyáltalán nem tudom őket sajnálni. Persze mindig érdekes kérdés, hogy mennyire érdemes általánosítani, egy-egy tanárt lehet sajnálni, de általánoságban a tanárok pontosan annyit keresnek, amennyit megérdemelnek, de talán még többet is.

Nem egy-két éve vannak az átlaghoz képest alulfizetve és azóta nem sikerült felemelniük a hangjukat. Mármint úgy igazán, nem arról beszélek, hogy írnak egy kedves levelet a mélyentiszteltminielnökúrnak, hogy legyen szíves változtatni ezen. A saját érdekeikért nem tudnak kiállni. Ha a 80%-uk keményen beleállna egy sztrájkba, a kormány engedne nekik, mert nem lenne választása. Vagy ha annyian felmondanának, könyörögnének nekik, hogy kétszeres fizetésért menjenek vissza, mert teljesen összeomlana a rendszer. Ehhez képest közülük is, gondolom, minden második leszavazott erre a kormányra és csendben engedelmeskedik.

Ezek az emberek mégis mit tanítanak a gyerekeknek? Mire nevelik a jövő generációját? Milyen példát mutatnak nekik? Szerintem így is túl vannak fizetve. Ez a régi vicc jut erről eszembe:

"Két ügyvezető igazgató beszélget.

- Te fizetsz az embereidnek?

- Én nem.

- Én sem. És bejárnak?

- Be.

- Az enyémek is.

- Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?"

2022. jún. 12. 00:07
 9/23 anonim ***** válasza:
54%

Amit az én tanáraim leművelnek(öreg, fiatal stb, nem ez a lényeg) az nem tanítás...

Ennyi "munkáért" ennyit érdemelnek.

Amúgy meg pár év tapasztalattal és egy plusszal többet keresnek mint az átlag. Oktatókról ne is beszéljünk.

Persze hogyha 1 szakod van és 0 tapasztalatod nem fognak fél milliót fizetni...

2022. jún. 12. 00:10
 10/23 anonim ***** válasza:
72%
Itt én vagyok az egyetlen ember, akinek összességében jó tanárai voltak? :D Pedig nem jártam elitgimnáziumba, csak egy közepesen erős szakközépbe. Persze nem mindenki nyújtott olyan magas teljesítményt, de a többség igenis jó szakember volt.
2022. jún. 12. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!