Sajnáljátok a tanárokat, hogy ilyen keveset keresnek?
A társadalmunknak szüksége van a tanárokra és hatalmas hiány van belőlük. Motiválnunk kell őket valahogy, hogy jól teljesítsenek és hogy egyáltalán ezt a pályát válasszák az emberek.
Ez nem sajnálat kérdése, egyszerűen ez az ország érdeke.
Szerintem az egész rendszer szar. Pl a diákok fele idióta és nem lehet tenni semmit... Pl én ezért nem mennék akkor sem ha 1 milliót keresnének havonta.
Többet ér a mentális egészségem.
Nem sajnálom őket, mert ez amit művelnek ez már nem tanítás, mivel semmi lelkiismeretes oktatást nem tapasztalok. Tisztelet a kivételnek. Tavalyi covidos helyzet alatt az énektanárnőt is el kellett igazítanom. Feladta a 11 éves ikreimnek a feladatot, hogy szolmizáljanak le egy dalt, amit videó üzenetben küldjünk vissza. Aztán írogatta vissza, hogy nem így kell! Könyörgöm, talán meg kellene mutatni a gyereknek, hogy hogyan is gondolja, nem elvárni az olyant, amit nem tanított meg nekik. Ő nemhogy online órát nem tartott, de még videót se küldött soha.
De az osztályfőnököknek sincs semmi fogalma a gyerekek viselkedéséről, tanulásáról, mert nem is érdekli. Az én tanáraim a 80-as években még szerettek tanítani, de ezek csak bejárnak mint valami szalagmunkás.
*és egyébként pénzbeli motiváció kell, hogy jó legyen egy tanár? Márcsak az elhivatottsága miatt is 100% -ra kellene törekedjen.
De amúgy szóval, nem kell egy réteget, a tanárok rétegét kiemelni, keressen mindenki többet egységesen. Mármint , akinek már ígyis milliós a fizetése, annak nem kell, de akinek kicsi annak emelkedhetne, zárkózhatna. 3.vok megin , ez a saját véleményem itten mán, de lehet,hogy többmindenki egyetért.
Egyáltalán nem tudom őket sajnálni. Persze mindig érdekes kérdés, hogy mennyire érdemes általánosítani, egy-egy tanárt lehet sajnálni, de általánoságban a tanárok pontosan annyit keresnek, amennyit megérdemelnek, de talán még többet is.
Nem egy-két éve vannak az átlaghoz képest alulfizetve és azóta nem sikerült felemelniük a hangjukat. Mármint úgy igazán, nem arról beszélek, hogy írnak egy kedves levelet a mélyentiszteltminielnökúrnak, hogy legyen szíves változtatni ezen. A saját érdekeikért nem tudnak kiállni. Ha a 80%-uk keményen beleállna egy sztrájkba, a kormány engedne nekik, mert nem lenne választása. Vagy ha annyian felmondanának, könyörögnének nekik, hogy kétszeres fizetésért menjenek vissza, mert teljesen összeomlana a rendszer. Ehhez képest közülük is, gondolom, minden második leszavazott erre a kormányra és csendben engedelmeskedik.
Ezek az emberek mégis mit tanítanak a gyerekeknek? Mire nevelik a jövő generációját? Milyen példát mutatnak nekik? Szerintem így is túl vannak fizetve. Ez a régi vicc jut erről eszembe:
"Két ügyvezető igazgató beszélget.
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is.
- Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?"
Amit az én tanáraim leművelnek(öreg, fiatal stb, nem ez a lényeg) az nem tanítás...
Ennyi "munkáért" ennyit érdemelnek.
Amúgy meg pár év tapasztalattal és egy plusszal többet keresnek mint az átlag. Oktatókról ne is beszéljünk.
Persze hogyha 1 szakod van és 0 tapasztalatod nem fognak fél milliót fizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!