Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sajnáljátok a tanárokat, hogy...

Sajnáljátok a tanárokat, hogy ilyen keveset keresnek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 11. 23:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%

Nekem a vén tanáraim voltak azok, akik nem tanítottak, hanem diktátorosdit játszottak. Valahogy a klimax megborította az agyukat, ezért nem lehetett velük kommunikálni és, ha kedvesen megkértük őket, hogy lassabban lapozzanak a digitális táblán vagy magyarázzanak meg nekünk egy kifejezést, mindig azt a választ kaptuk, hogy "kérje el az osztálytársáét" vagy "nyissa ki a tankönyvet és olvassa el", ezzel nem lettünk nagyon kisegítve. Ezek a tanárok voltak, akik pikkeltek, 10 feladatos dogára adtak 20 percet, kérték, hogy mondatról mondatra idézz vissza mindent. Ha "amely" helyett "mely"-t írtál, akkor levont fél pontot meg ilyenek.

A fiatalabbakra meg az idősebbek közül is néhányra viszont nincs panaszom. Látszott rajtuk, hogy érdekli őket, hogy megértsük, amit meg kell, interaktívak voltak az órák, viccelődtek néha, lehetett velük egyezkedni, hogy mikor írjunk (ha a héten már volt 2 TZ a következőre átrakhattuk pl) . Volt aki a lelki egészségünket is figyelemmel kísérte és megkérdezte, hogy vagyunk, ha látszólag valami baj volt. Nekik pl nagyon keveslem a bérüket.

Szerintem ez egy olyan munka, amibe bele lehet öregedni. Főleg a mostani öregek és a mostani tinik közt van hatalmas szakadék, de sok 40-es is pl nem tartja a haladást a "mai világgal", de, ha egy pályakezdő megy be a terembe, ő lehet jobban megtalálja a hangot a gyerekekkel, bár őt meg kevésbé tisztelik. Emelni kéne a tanárok bérén, fél milliót pályakezdőnek nem kell kapnia, de 200 felett, ha már 5-6 évet belefeccölnek az egyetembe igazán kereshetnének. Az ofőktől meg azoktól a tanároktól, akik igazán odateszik magukat nem sajnálnék 3-400 000 forintot sem. Az lenne a jó, ha ebbe az intézményvezetőnek is lehetne némi beleszólása, hogy kinek a fizuján kéne kicsit emelni, mert megérdemelné és nem keresne ugyanannyit az, akire folyton járnak be szülők panaszkodni és a kirúgás határán van, mint az, aki rendesen odateszi magát és igyekszik érdekessé tenni az óráit, iskolai programokban szervesen részt vesz.

2022. jún. 12. 02:31
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Bocsánat, de ami manapság - általában - "közoktatás" fedőnéven fut, azt egy majomnak be lehet tanítani másfél hónap alatt. Internetes linkekkel megszórni, számonkérni - mindenféle magyarázat, érdemi oktatás mellőzésével - mindennek nevezhető, csak oktatásnak nem. Munkájukat lélektelenül végző, szakmájukban igénytelen embereknek nincs az a szakma, ahol boldogan hajtanak végre bérfejlesztést! Nagyjából a megélhetési politikusok szintjét képviseli a ma oktató tanárok többsége - annyi különbséggel, hogy ők kénytelenek fenntartani a látszat egy formáját, nem úgy, mit ahogyan a politikai "elit". Nem érdemelnek semmivel sem nagyobb arányú bérfejlesztést, pozitív diszkriminációt, mint bármelyik másik réteg.
2022. jún. 12. 07:24
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Nekem csak azzal van bajom amikor az általános iskolai tanár egyetemi tanárnak képzeli magát vagy lenéz mindenkit!!!(Nem törvényszerű és vannak rendes tanárok is akik értelmes módon állnak másokhoz!)
2022. jún. 12. 09:13
 14/23 anonim ***** válasza:
91%

Nekem is összességében jó tanáraim voltak, volt 1-2 különösen jó, bár amikor alapítványi suliba jártam, látszott a különbség az állami sulihoz képest, ott sokkal jófejebbek, gyerekközpontúbbak, nyitottabbak voltak a tanárok. A fizetésük is magasabb volt, bár igaz, nem annyi, mint egy magániskolában.

Én is tanárnak készülök egyébként, de külföldön, illetve elsősorban nem iskolában akarok elhelyezkedni. Átmenetileg, 1-2 évig, ha nincs más, akkor igen, de hosszú távon nem. Nyelvtanárnak tanulok, inkább nyelviskolában és magánban, esetleg egyetemen tanítanék.

Nem csak a pénz ennek az oka, hanem azért a diákok is benne vannak. Tisztelet a kivételnek és nem dicsekedni akarok ezzel, de szerintem én voltam a tanárok álma. Órán odafigyeltem, jegyzeteltem, de ha nem figyeltem vagy nem érdekelt, akkor is csak ültem, nem vettem elő a telefonom, nem nevetgéltem, nem kezdtem el a padtársammal beszélgetni. Sosem szóltam be, nem beszéltem vissza, akkor sem, ha nem volt szimpatikus a tanár. A házikat megírtam, volt felszerelésem. Nem mindenért a tanárt hibáztattam. Azért a mai gyerekekkel sem egyszerű, egyrészt ez is az oka annak, amiért én sem a közoktatásban akarok elhelyezkedni. Én órát akarok tartani, tudást akarok átadni, tanítani akarok, nem pedig azt akarom, hogy az óra fele fegyelmezéssel, fekete pontok beírásával menjen el. Egy magánórán vagy nyelvtanfolyamon az emberek önszántukból vannak ott, fizettek érte, van valami céljuk vele, nem rombolják szét az órát.

2022. jún. 12. 10:39
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Igen. A normálisaknak kevés, az alkalmatlanoknak meg sok, de ilyen fizetés mellett nincs életképesebb jelentkező. A ahová jártam gimnáziumba (elvileg elit) most vettek vissza egy tanárt, aki korábban szrt se tanított, lehordta az összes platformon a sulit, a kollégákkal is sggfej, rádásul anno viszonya volt egy végzős csajjal. És miért vették vissza? Mert nemhogy jobb, ilyen jelentkező sem nagyon akad másik.

Nagyon sajnálom, hogy alkalmazni kell az ilyen és ehhez hasonló gyökereket, mert a szr fizu csak ezeket tartja itt, amúgy meg az van, akinek oly mindegy, meg aki nyugdíj előtt áll, meg a nagyon elhivatott mazohisták, cserébe senkit nem vonz be a fizu, lehetőség sincs jobbat találni, fiatalos lendületben meg ne is reménykedjünk.

Azt meg viccesnek tartom, hogy a tanárok kiállását kritizáljuk. A széles rétege 50+-os nő. Ez a legkevésbé keresett réteg a munkaerőpiacon...

2022. jún. 12. 23:03
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Némelyik tanárt sajnálom, mert normálisan leadja az anyagot. Általánosban a töritanárom volt ilyen, szakiskolában meg a biosztanárom. Amelyik tanártól nem mertem kérdezni, annak biztos nem emelnék, mert a gyengébb tanulókkal nem nagyon foglakoznak.
2022. jún. 13. 17:18
 17/23 anonim ***** válasza:
70%

"Őszintén? Nem. Nem érdekel igazából." Tehát nem érdekel a gyermekeid, unokáid, az ország jövője. Hát, így is lehet...

"Amúgy az meg a többi kiskeresetűre meg lehet sértő, hogy állandóan csak a tanárokat,meg még 1-2 más réteget emlegetnek ilyen szinten,hogy jó lenne,ha emelkedne a bér."

Azért a tanárokról, meg 1-2 más rétegről (eü dolgozók, tűzoltók stb.) van szó állandóan, mert ők közalkalmazottak, az ő bérüket az állam határozza meg. A kiskeresetű eladóknak nem a kormánynál kell tiltakozni, hanem a munkaadójuknál. A tanároknak az állam a munkaadójuk, így az állam felé tiltakoznak.

"és egyébként pénzbeli motiváció kell, hogy jó legyen egy tanár? Márcsak az elhivatottsága miatt is 100% -ra kellene törekedjen."

Tegnap vettem a boltban kenyeret, de valamiért nem engedtek elhivatottsággal fizetni... Egyébként meg azért is kell a magasabb fizetés, hogy a jobbak, okosabbak is menjenek tanárnak, és annyi tanár legyen, hogy az intézmények válogathassanak, és a jobbakat tudják felvenni.

2022. jún. 14. 13:08
 18/23 anonim ***** válasza:
65%

"Bocsánat, de ami manapság - általában - "közoktatás" fedőnéven fut, azt egy majomnak be lehet tanítani másfél hónap alatt."

Akkor hajrá, ki lehet nyugodtan próbálni!

2022. jún. 14. 13:09
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

18-ra: Magam is oktatok időközönként, - olyan kategóriában, ami nem tévesztendő össze a közoktatásbeli gányolással! Nem kell megmagyarázni a nyilvánvalót! Az én kezeim alól feladatukra magas szinten képzett és szakmájukat értő, szerető, magas munkabírású emberek kerültek ki! A mai napig bármelyik örömmel ismer meg és jön oda hozzám a találkozás örömére!

Elmélkedj ezen, - ha van mivel, - hogy vajon miért lehet ez így!

2022. jún. 14. 15:31
 20/23 anonim ***** válasza:
80%
#19 elhiheted, hogy a közoktatásból is kerülnek ki bőven magas szinten képzett emberek. De szerintem ilyen stílussal ("Elmélkedj ezen, - ha van mivel,") nem igazán érdemes veled foglalkoznom. Léthatóan igen magas lóról beszélsz, mindenki mást meg lenézel, azokat is, akik keményen dolgoznak minden nap a közoktatásban.
2022. jún. 14. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!