Mit mondtok/mit mondtatok, ha egy tanár a hiányzóknál megkérdezi, hogy mit lehet róluk tudni?
Már nem vagyok középiskolás, de nálunk rendszeres volt, hogy azt hazudtuk mindig hogy beteg. Akkor is, ha nem az volt (pl. végzős év és forgalmi vizsgája volt, és azért nem volt iskolában aznap.)
Ennek már több, mint 5 éve, mégis így az idő elteltével úgy vagyok, hogy nem kellett volna kamuzni egybehangzóan az osztálynak, hiszen fordított esetben kinek ne esne rosszul, ha nem az igazat mondják. Nyilván nem kell az ember magánéletéről részletekbe menően mesélgetni a tanárnak, de azt sztem meg lehet mondani, hogy hol van.
Nálatok hogyan ment az ilyesmi, ha kérdezték hogy miért hiányzik valaki? Kamuztatok ti is, vagy megmondtátok a valós okot, ha tudta valaki ténylegesen? Ti mit gondoltok erről?
Jellemzően a következőket mondom: Pisti vonata késik ezért az első órára nem ér be. Pisti beteg és a héten már nem jön suliba. Pisti KRESZ vizsgán van. Pisti nem tudom, hogy hol van.
Az én tanáraim csak azért kérdeztek a hiányzókról, hogy várható e az adott órán vagy sem, aztán ment rendben a tanítás.
Nálunk az osztályfőnöknek mindennel problémája volt. Bele akart szólni mindneki magánéletébe, ezért nálunk sokszor előfordult, hogyha valaki bármilyen vizsga/verseny vagy családi ügy miatt hiányzott, azt mondtuk nem tudjuk, vagy azt, hogy beteg.
Alap volt, hogy nem akarjuk akkor, vagy következő alkalommal a kirohanását hallgatni, amiért nem az élet legfontosabb dolgára, azaz az érettségire készülünk, hanem minden más "hülyeséggel" foglalkozunk.
Főleg az utolsó évben volt mániája, hogy akkor ő "nem enged" minket sehova, ezért mindig betegségre hivatkozva hiányzott mindenki. Nem volt szüksége engedélyre senkinek, elmentünk mi anélkül is.
Szóval nálunk azért nem mondtuk el a valódi okot, mert úgyis csak balhé volt belőle, amire senki nem volt kíváncsi, hiszen jutott a hiányzások nélkül is elég felesleges hisztéria.
A többi tanár előtt meg azért nem mondtuk el, mert mániájuk volt mindenre a gúnyos, lenéző beszólás, vagy az adott személy kibeszélése, negatív színben való feltüntetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!